Γιατί η αντιστάθμιση του άνθρακα είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον του χρηματοπιστωτικού κλάδου

Γιατί η αντιστάθμιση του άνθρακα είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον του χρηματοπιστωτικού κλάδου

June 12, 2023 0 By admin

Η αντιστάθμιση του άνθρακα στον χρηματοπιστωτικό τομέα και γιατί η συμπερίληψη του περιβάλλοντος σε ένα επιχειρηματικό σχέδιο είναι πιο σημαντική από ποτέ.

Αλλά πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι ότι ενώ η αντιστάθμιση άνθρακα δεν είναι η νιρβάνα που όλοι νομίζουμε ότι είναι, είναι ό,τι καλύτερο έχει η βιομηχανία fintech σήμερα. Αυτό είναι σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Lanistar, Jeremy Baber.

«Η ανησυχία για το περιβάλλον είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Σύμφωνα με μελέτη του Η αφηρημένη«Το 84% των πελατών θα ένιωθαν αποξενωμένοι από μια επωνυμία ή εταιρεία με κακές περιβαλλοντικές πρακτικές και τα προϊόντα που διατίθενται στην αγορά ως βιώσιμα θα αναπτυχθούν 2,7 φορές πιο γρήγορα από αυτά που δεν το κάνουν», εξήγησε ο Jeremy Baber.

«Κάποιος πρέπει να είναι ο πρώτος που θα αναλάβει δράση κατά των πλαστικών απορριμμάτων. Η προσέγγισή μας εξαλείφει εντελώς την εργοστασιακή ανάπτυξη, η οποία ήδη αντισταθμίζει δραματικά το αποτύπωμα άνθρακα, αλλά η εικονική κάρτα; Αυτό μειώνει τα πλαστικά μας απορρίμματα σχεδόν στο μηδέν».

Μελέτες από ιδρύματα όπως Η Κεντρική Τράπεζα της Ολλανδίας διαπίστωσε ότι το δυναμικό υπερθέρμανσης του πλανήτη (GWP) του χρηματοπιστωτικού τομέα της χώρας ήταν 17 εκατομμύρια κιλά ισοδύναμου CO2 (CO2e) το 2015. Τα τερματικά σημείων πώλησης αντιπροσώπευαν το μεγαλύτερο μερίδιο αυτού του αριθμού, ακολουθούμενα από τα κέντρα επεξεργασίας πληρωμών με χρεωστικές κάρτες και την κατασκευή πλαστικών καρτών.

«Βασικά, μπορώ να φανταστώ ότι ο υπόλοιπος κόσμος θα ακολουθήσει το ταξίδι που ξεκινήσαμε εδώ. Έχει να κάνει πραγματικά με το να πηγαίνεις προς αυτή την κατεύθυνση και να βγαίνεις χωρίς πλαστικό. Έχουμε πρόσβαση στο εικονικό περιβάλλον και ο κόσμος των οικονομικών μπορεί να ευδοκιμήσει σε αυτό», πρόσθεσε ο Baber.

“Και αν θέλετε να κάνετε πράσινο, είναι πραγματικά να αφαιρέσετε το πλαστικό από την εξίσωση και να βεβαιωθείτε ότι έχετε ακόμα τα ίδια χαρακτηριστικά και δυνατότητες, αλλά σε έναν εικονικό χώρο.”

Είναι σαφές ότι τώρα περισσότερο από ποτέ, οι εταιρείες πρέπει να λαμβάνουν υπόψη το αποτύπωμά τους άνθρακα κατά τον σχεδιασμό των επιχειρηματικών στρατηγικών τους. Καθώς η συνειδητοποίηση του προβλήματος συνεχίζει να αυξάνεται και λαμβάνεται περισσότερη δράση για την αναστροφή των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, είναι πιθανό οι επιχειρήσεις να προσαρμοστούν ή να μείνουν πίσω.

Η startup Fintech Lanistar αγκάλιασε αυτό το νέο κύμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και το εφάρμοσε στο χρηματοοικονομικό της προϊόν. Μια 100% εικονική κάρτα πληρωμών που φιλοξενείται στην εφαρμογή Lanistar που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πληρωμή αγαθών χρησιμοποιώντας τεχνολογίες όπως το Google Pay για συναλλαγές τόσο στο διαδίκτυο όσο και εκτός σύνδεσης.

Η εφαρμογή Lanistar είναι προς το παρόν διαθέσιμη στη Βραζιλία. Το προϊόν έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο και πέραν αυτής στην Ευρώπη το 2023. Η χρηστικότητα του Apple Pay έχει επίσης προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στους χρήστες της εφαρμογής Lanistar το καλοκαίρι του 2023, επιτρέποντας στους χρήστες iPhone να αξιοποιήσουν στο έπακρο την εμπειρία της εικονικής τους κάρτας.