Γιατί η υιοθέτηση μιας γυμνής νοοτροπίας ελάχιστου μοντάζ δεν είναι μια έξυπνη κίνηση καριέρας!

Γιατί η υιοθέτηση μιας γυμνής νοοτροπίας ελάχιστου μοντάζ δεν είναι μια έξυπνη κίνηση καριέρας!

June 16, 2023 0 By admin

Σίγουρα ο καθένας από εμάς έχει βιώσει αυτό το συντριπτικό αίσθημα τρόμου ένα κυριακάτικο απόγευμα, καθώς η επερχόμενη εργάσιμη εβδομάδα φαίνεται σαν ένα σκοτεινό σύννεφο στον ορίζοντα.

Πέρασες ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο με την οικογένεια και τους φίλους, αλλά δεν είσαι έτοιμος να τελειώσει και τώρα ήρθε η ώρα να επιστρέψεις στη δουλειά. Αυτό σημαίνει να κάνετε μια προσπάθεια, να καταλάβετε τι πρέπει να γίνει και να εργαστείτε σκληρά για να τηρήσετε τις δεκάδες προθεσμίες που σας έχουν τεθεί.

Ή μήπως είναι? Alexander Dick, Διευθύνων Σύμβουλος της Οι λύσεις του Alexander Lyon αντιμετωπίζει μια νέα τάση που είναι γνωστή ως «ελάχιστη ελάχιστη συναρμολόγηση» που εμφανίζεται μεταξύ των εργαζομένων που αισθάνονται καταπονημένοι και κακοπληρωμένοι για τις υπηρεσίες τους. Όπως υποδηλώνει το όνομα, η ιδέα είναι να διευκολυνθεί η έναρξη της εργάσιμης εβδομάδας κάνοντας όσο το δυνατόν λιγότερα τη Δευτέρα. Βυθίστε αποτελεσματικά το δάχτυλό σας πριν βουτήξετε με το κεφάλι.

Είναι κατανοητό γιατί οι εργαζόμενοι θέλουν μια καλύτερη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής – σε τελική ανάλυση, η εργασία από το σπίτι έχει κάνει πολλούς ανθρώπους πιο ευτυχισμένους και πιο παραγωγικούς στη δουλειά τους μετά την πανδημία. Ωστόσο, η έννοια των “ελάχιστων γυμνών Δευτέρας” δεν αφορά τη βελτίωση της ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Είναι απλά τεμπέλης και μπορεί ακόμη και να βλάψει την καριέρα σου.

Μια ελαττωματική ιδέα

Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι εντάξει να παίρνετε τα πράγματα λίγο πιο αργά από το κανονικό κάθε τόσο. Είμαστε άνθρωποι, όχι ρομπότ, και δεν είναι ούτε ρεαλιστικό ούτε δίκαιο να περιμένουμε από κάποιον να εργάζεται κάθε δευτερόλεπτο της ημέρας μεταξύ 9 π.μ. και 5 μ.μ. Είναι φυσικό τα επίπεδα ενέργειας μας να κυμαίνονται, και αυτό είναι μια πραγματικότητα που πρέπει να αποδεχθούν τα αφεντικά.

Ωστόσο, το πρόβλημα με τις “ελάχιστες Δευτέρες” είναι ότι βασίζονται σε μια συνειδητή απόφαση να κάνετε όσο το δυνατόν λιγότερα τη Δευτέρα, ανεξάρτητα από το πώς αισθάνεστε μια δεδομένη ημέρα. Με άλλα λόγια, ο λόγος πίσω από την ιδέα να κάνετε το ελάχιστο μπορεί να μην είναι απαραίτητα επειδή αισθάνεστε εξαντλημένοι ή καταπονημένοι, αλλά μπορεί επίσης να είναι επειδή απλώς δεν κάνετε τον κόπο να εργαστείτε. Αν ισχύει το δεύτερο, μπορεί να μην αργήσει να αρχίσει να νιώθεις πραγματικά καμένος. Όταν τα εισερχόμενα του email σας γεμίζουν και οι προθεσμίες σας καθυστερούν, ο φόρτος εργασίας σας μπορεί γρήγορα να γίνει υπερβολικός – τότε έχετε λόγους να φοβάστε τη Δευτέρα!

Επιπλέον, πολλοί υποστηρικτές του «ελάχιστου ελάχιστης Δευτέρας» μπορεί να μην συνειδητοποιούν ότι μια τέτοια αμφισβητήσιμη πρακτική θα μπορούσε πράγματι να βλάψει τις προσπάθειές τους να επιτύχουν μια καλύτερη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Αν και πιστεύω πολύ στο WFH – έχοντας εργαστεί εξ αποστάσεως με πλήρη απασχόληση πολύ πριν από την πανδημία – πρέπει να αναγνωρίσω ότι πολλοί διευθυντές δεν συμμερίζονται τις απόψεις μου. Στην πραγματικότητα, σε μια πρόσφατη έρευνα της Microsoft, το 80% των εργοδοτών δεν πίστευαν ότι οι εργαζόμενοι ήταν πιο παραγωγικοί από το σπίτι. Επομένως, οι εργαζόμενοι που συνεχίζουν να αποτυγχάνουν να παράγουν τα αγαθά τις Δευτέρες πρέπει να θυμούνται ότι ο προϊστάμενός τους μπορεί σύντομα να το παρατηρήσει και να λάβει μέτρα για να διορθώσει τη συμπεριφορά τους. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ο διευθυντής να αποσύρει τα προνόμια της εργασίας στο σπίτι από τον υπάλληλο, εάν αισθάνεται ότι δεν μπορεί να του εμπιστευτούν ότι θα κάνουν τη δουλειά τους μακριά από το γραφείο. Το να δίνετε την εντύπωση ότι πρέπει να σας φροντίζουν δεν φαίνεται ποτέ καλό και θα μπορούσε να εμποδίσει σοβαρά την ανέλιξή σας στην εταιρική σκάλα. Προσωπικά, δεν θα ανάγκαζα ποτέ κανέναν από τους υπαλλήλους μου να επιστρέψει στο γραφείο, αλλά οι εργαζόμενοι δεν μπορούν απλώς να αγνοήσουν την πιθανότητα να το κάνει το αφεντικό τους εάν συνεχίσουν να κρατούν τις Δευτέρες στο ελάχιστο.

αλλάξτε την αφήγηση

Αν, όπως οι Boomtown Rats, δεν σας αρέσουν τόσο πολύ οι Δευτέρες, ίσως να θέλετε να σκεφτείτε γιατί αντί να απαγορεύσετε εντελώς την ημέρα. Φυσικά, το να μην μας αρέσουν οι Δευτέρες είναι αρκετά φυσιολογικό, και κάτι που είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε από τότε που ήμασταν στο σχολείο. Αλλά το να φοβάσαι τόσο πολύ τη νέα εβδομάδα εργασίας που δεν μπορείς καν να αναγκαστείς να κάνεις τη δουλειά σου είναι ένα μεγάλο κόκκινο σημάδι ότι μπορεί να κάνεις λάθος δουλειά. Εάν συμβαίνει αυτό, πρέπει πραγματικά να σκεφτείτε πολύ καλά εάν η δουλειά είναι κατάλληλη για εσάς και εάν θα ήσασταν πιο χαρούμενοι και πιο αφοσιωμένοι κάνοντας κάτι άλλο. Οφείλετε όχι μόνο στον εαυτό σας να το σκεφτείτε, αλλά και στον εργοδότη σας, ο οποίος σας πληρώνει για να εργάζεστε πέντε ημέρες την εβδομάδα, αλλά πρακτικά επωφελείται μόνο από τέσσερις ημέρες την εβδομάδα.

Ωστόσο, μπορεί να μην φτάσει σε αυτό. Μπορεί να υπάρχουν μερικές απλές αλλαγές που μπορείτε να κάνετε στην υπάρχουσα δουλειά σας που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τις φοβίες της Δευτέρας. Μιλήστε με τον διευθυντή σας και δείτε αν υπάρχει κάτι που μπορεί να κάνει για να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες σας ή αν θα σας κάνει να νιώσετε πιο παραγωγικοί. Επιπλέον, ίσως μπορείτε να κάνετε ορισμένες αλλαγές στη Δευτέρα σας μόνοι σας. Για τη Δευτέρα, βάλτε κάτι στο πρόγραμμά σας που ανυπομονείτε, όπως έναν καφέ ή μεσημεριανό με έναν φίλο. Θα εκπλαγείτε πόσο μεγάλο αντίκτυπο μπορούν να έχουν ακόμη και μικρές αλλαγές στη διάθεση και στα κίνητρά σας.

Τελικά, πρέπει να αφαιρέσουμε το στίγμα που περιβάλλει τις Δευτέρες και να τις συμπεριφερόμαστε όσο θα κάναμε οποιαδήποτε άλλη μέρα της εβδομάδας. Δευτέρες με ελάχιστη Δευτέρα δεν είναι η λύση. Είναι απλώς ένα άλλο μέρος του προβλήματος. Εάν δεν αντέχετε τη σκέψη ότι το ξυπνητήρι σας σβήνει στην αρχή της εβδομάδας, πρέπει να καταλάβετε γιατί — μόνο εσείς έχετε τη δύναμη να αλλάξετε την αφήγηση και να μετατρέψετε τις άνευ όρων Δευτέρες σας σε Get Sh*. t Τελειωμένες μέρες!