Εάν οι Εργατικοί κερδίσουν τις επόμενες εκλογές, προβλέπεται μετανάστευση μικρών επιχειρήσεων

Εάν οι Εργατικοί κερδίσουν τις επόμενες εκλογές, προβλέπεται μετανάστευση μικρών επιχειρήσεων

June 14, 2023 0 By admin

Εάν το Εργατικό Κόμμα κερδίσει τις επόμενες γενικές εκλογές, πολλοί Βρετανοί ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων είτε θα κλείσουν τις επιχειρήσεις τους είτε θα προσπαθήσουν να τις πουλήσουν.

Αυτή είναι η άποψη του κορυφαίου επιχειρηματικού συμβούλου Paul Vousden, με βάση τα συμπεράσματα μιας έρευνας που διεξήχθη από έναν διαχειριστή περιουσίας Evelyn Partners.

Η έρευνα δείχνει ότι τα δύο τρίτα των βρετανικών επιχειρήσεων με τζίρο 5 εκατομμυρίων λιρών ή περισσότερο έχουν ήδη σχέδια να εγκαταλείψουν τις δραστηριότητές τους εάν το Εργατικό Κόμμα κερδίσει τις εκλογές. Δύο στους πέντε ιδιοκτήτες που ερωτήθηκαν σχεδιάζουν να πουλήσουν ή να κλείσουν την επιχείρησή τους μέσα στον επόμενο χρόνο. Σχεδόν ένας στους τέσσερις επιχειρηματίες δήλωσε ότι είχε προχωρήσει σε τέτοια σχέδια τον τελευταίο χρόνο.

Ο εταιρικός σύμβουλος Paul Vousden, ο οποίος συμβουλεύει εταιρείες για τον σχεδιασμό διαδοχής, είπε: «Παρά την αποφασιστικότητα του Rishi Sunak να επαναφέρει την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου σε μια πιο λογική και εστιασμένη ατζέντα, φαίνεται να διακόπτεται συνεχώς από διαμάχες και εσωτερικές διαμάχες μέσα στο κόμμα του».

Τα τελευταία νέα ότι Ο Μπόρις Τζόνσον παραιτήθηκε από βουλευτής Με αρκετούς από τους βουλευτές του να τον ακολουθούν, αυτό έχει δημιουργήσει άλλη μια μικρή κρίση στον Πρωθυπουργό καθώς αγωνίζεται να σταθεροποιήσει το πλοίο και ξεκινά για ανάκαμψη. Αυτά είναι φυσικά σπουδαία νέα για τους Εργατικούς, οι οποίοι προηγούνται πολύ στις δημοσκοπήσεις και φαίνεται να βρίσκονται στην πορεία για την πλειοψηφία στις γενικές εκλογές του επόμενου έτους».

Πρόσθεσε: «Οι ανησυχίες για μια αλλαγή κυβέρνησης και πιθανές αυξήσεις φόρων ήταν οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για όσους επιτάχυναν τα σχέδια να πουλήσουν ή να κλείσουν την επιχείρησή τους, όπως αναφέρθηκε από το 26% των ερωτηθέντων.» Ωστόσο, οι εταιρείες που θέλουν να πουλήσουν γρήγορα δεν πρέπει να προσέχουν να υποπουλήσεις – μια απόφαση για την οποία μπορεί να μετανιώνεις για το υπόλοιπο της ζωής σου. Η πώληση πρέπει να προγραμματιστεί σωστά, έτσι ώστε οι ιδιοκτήτες να έχουν την καλύτερη δυνατή τιμή για την επιχείρησή τους και να λάβουν μια λογική ανταμοιβή για το επίτευγμά τους σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους.

«Οι στατιστικές δείχνουν ότι σχεδόν οι μισές από όλες τις προγραμματισμένες επιχειρηματικές πωλήσεις αποτυγχάνουν, συχνά μόνο στο τελευταίο στάδιο όταν ο πωλητής έχει επιβαρυνθεί με σημαντικά νομικά και λογιστικά έξοδα. Ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους που μια συμφωνία αποτυγχάνει είναι η έλλειψη προετοιμασίας, ειδικά όταν πρόκειται για τη δέουσα επιμέλεια αγοραστή.

Όταν συνεργαζόμαστε με έναν πωλητή, εξετάζουμε όλες τις πτυχές της συμφωνίας, όπως ανθρώπινο δυναμικό, συμβόλαια, συστήματα, πωλήσεις και μάρκετινγκ και άλλα. Μπορούμε επίσης να βοηθήσουμε στις διαπραγματεύσεις για την πραγματική τιμή, καθώς η συμμετοχή τρίτων μπορεί να αφαιρέσει μέρος του συναισθήματος που προκύπτει από την πώληση μιας επιχείρησης. Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι οι πελάτες μας θα λαμβάνουν τη μεγαλύτερη δυνατή ανταμοιβή για τη σκληρή δουλειά που καταβάλλουν στις επιχειρήσεις τους.»

Κάθε ιδιοκτήτης επιχείρησης που σκέφτεται την πώληση της επιχείρησής του μπορεί να μιλήσει στον Εταιρικό Σύμβουλο για μια άνευ υποχρέωσης, εμπιστευτική συζήτηση των απαιτήσεών του.