Είναι ανόητο να μην ελέγχεις το IR35 πριν από τις γενικές εκλογές, λέει ο βουλευτής

Είναι ανόητο να μην ελέγχεις το IR35 πριν από τις γενικές εκλογές, λέει ο βουλευτής

July 16, 2023 0 By admin

Το IR35 είναι «το τέρας του Φρανκενστάιν» και «πρέπει να σκοτωθεί», γράφει ένας ανώτερος βουλευτής των Τόρις στην τελευταία του επίθεση στους κανόνες περί μη μισθοδοσίας

Ένας ανώτερος βουλευτής είναι ο τελευταίος πολιτικός των Συντηρητικών που ζητά σαρωτικές αλλαγές στη νομοθεσία IR35, η οποία έχει περιγραφεί ως «το τέρας του Φρανκενστάιν» και έχει επιπτώσεις στον δυναμισμό, την επιχειρηματικότητα, τις θέσεις εργασίας και την ανάπτυξη.

σε ένα (n Αρθρο με τίτλο “Το IR35 πλήττει περισσότερο τους Συντηρητικούς ψηφοφόρους. Η κατάργησή του θα ήταν πράξη πολιτικής σκοπιμότητας”, ο βουλευτής Ρόμπερτ Μπάκλαντ προέτρεψε την κυβέρνηση να “αναδιατυπώσει και να επανεξετάσει τους κανόνες σχετικά με την πρόσληψη εργολάβων”.

Ο βουλευτής του South Swindon, πρώην Λόρδος Καγκελάριος και πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ουαλίας, έγραψε: «Καθώς πλησιάζουν οι επόμενες γενικές εκλογές, μια νέα ματιά στους κανόνες εργασίας εκτός της μισθοδοσίας θα ήταν πράξη πολιτικής σκοπιμότητας.» Οι αυστηροί κανόνες χτύπησε φυσικά περισσότερο την εκλογική περιφέρεια του Συντηρητικού Κόμματος και η υποστήριξή τους θα είναι ζωτικής σημασίας για τις προοπτικές των Συντηρητικών το επόμενο φθινόπωρο.

«Καθώς το Εργατικό Κόμμα τοποθετείται όλο και περισσότερο ως το κόμμα των επιχειρήσεων, θα ήταν ανόητο να μην θεωρηθεί το IR35 ως μέρος του κόμματος που ανανεώνει την έκκλησή του στους φυσικούς υποστηρικτές.

Ο Μπάκλαντ έγραψε επίσης: “Αν και η νομοθεσία στοχεύει κυρίως στην αντιμετώπιση της φοροαποφυγής από εργολάβους που εργάζονται ως εργαζόμενοι, η νομοθεσία έχει γίνει κάτι σαν τέρας του Φρανκενστάιν λόγω της επαχθούς και περίπλοκης φύσης της.” για το δυναμισμό, την επιχειρηματικότητα, τις θέσεις εργασίας και την ανάπτυξη Δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για να το καταστρέψεις μια για πάντα».

Γράψε και για συντηρητικό σπίτι Την ίδια μέρα, ο σερ Τζον Ρέντγουντ συνέστησε στην κυβέρνηση «να αφαιρέσει το IR35 από τους αυτοαπασχολούμενους».

Απαντώντας στα σχόλια των Buckland και Redwood, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Qdos, Seb Maley, είπε: «Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι εργολάβοι έχουν εγκαταλειφθεί από αυτήν την κυβέρνηση, η οποία τους χτύπησε με τη μεταρρύθμιση του IR35 και τη φορολογική αύξηση μετά την αύξηση των φόρων.» Το Συντηρητικό Κόμμα πυροβολήθηκε στα πόδια στο IR35 . Και με τις γενικές εκλογές στον ορίζοντα, πολλοί αυτοαπασχολούμενοι που κάποτε ψήφιζαν συντηρητικούς τώρα νιώθουν πολιτικά άστεγοι.

«Οποιοδήποτε μέρος προσπαθήσει να διορθώσει τα θεμελιώδη ελαττώματα της νομοθεσίας για το IR35 θα σκοράρει πολιτικά με τους εργολάβους. Είτε πρόκειται για την αντιμετώπιση της απασχόλησης με μηδενικά δικαιώματα είτε για την παρακολούθηση μη συμμορφούμενων γενικών διατάξεων του IR35, δεν υπάρχει έλλειψη θεμάτων στα οποία πρέπει να επικεντρωθούμε.

“Με περισσότερους από 4 εκατομμύρια αυτοαπασχολούμενους στο Ηνωμένο Βασίλειο, πολλοί από τους οποίους επηρεάζονται άμεσα από το IR35, αυτός ο ζωτικός τομέας της αγοράς εργασίας θα μπορούσε κάλλιστα να αποφασίσει τις επόμενες γενικές εκλογές.”