Η επισκεψιμότητα στο Twitter μειώνεται λόγω των αλλαγών και της κυκλοφορίας της ανταγωνιστικής πλατφόρμας Threads

Η επισκεψιμότητα στο Twitter μειώνεται λόγω των αλλαγών και της κυκλοφορίας της ανταγωνιστικής πλατφόρμας Threads

July 10, 2023 0 By admin

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του παρόχου υπηρεσιών Διαδικτύου Cloudflare, η επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας του Twitter μειώνεται καθώς υπάρχουν ενδείξεις μετανάστευσης χρηστών σε εναλλακτικές πλατφόρμες όπως το Threads, το BlueSky και το Mastodon.

Την Κυριακή, ο Matthew Prince κυκλοφόρησε ένα γράφημα από την κατάταξη του Cloudflare με τους πιο δημοφιλείς ιστότοπους στον κόσμο, το οποίο δείχνει ότι το Twitter βρίσκεται σε πτώση από τις αρχές του 2023, λίγο καιρό μετά την ανάληψη της πλατφόρμας από τον Elon Musk.

Το γράφημα δείχνει μια απότομη πτώση στην κατάταξη των διακομιστών τομέα του Cloudflare για το Twitter στα μέσα του 2023, που συμπίπτει με τις μη δημοφιλείς αλλαγές που έκανε ο Musk στον ιστότοπο και την κυκλοφορία της πλατφόρμας Threads που ανήκει σε μετα-ανταγωνισμό.

Στα τέλη Ιουνίου, ο Μασκ έγραψε στο Twitter ότι το Twitter είχε σημειώσει ρεκόρ όλων των εποχών σε «δευτερόλεπτα χρήστη».

Στις αρχές Ιουλίου, το Twitter άρχισε να αναγκάζει τους ανθρώπους να συνδέονται για να βλέπουν tweets. Επίσης, έθεσε ένα όριο χρέωσης στον αριθμό των αναρτήσεων που μπορούν να διαβάσουν τα διαφορετικά επίπεδα λογαριασμού κάθε μέρα – αρχικά 6.000 για χρήστες που πληρώνουν και 600 για χρήστες που δεν πληρώνουν. Ο Μασκ είπε ότι οι αλλαγές εισήχθησαν για να περιοριστούν οι προσπάθειες παραβίασης του ιστότοπου.

Το όριο από τότε αυξήθηκε και το Twitter κατάργησε την απαίτηση εγγραφής την περασμένη εβδομάδα. Ο Guardian έλαβε τη συνηθισμένη αυτόματη απάντηση ενός emoji με κακία όταν το Twitter ζήτησε σχόλιο.

Η απάντηση του Meta στο Twitter, Threads, έχει ξεπεράσει τους 70 εκατομμύρια χρήστες τις πρώτες τρεις ημέρες από την κυκλοφορία του την περασμένη Πέμπτη και αναμένεται να φτάσει τα 100 εκατομμύρια τη Δευτέρα. Αυτό δεν ισχύει για χρήστες από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι οποίοι έχουν πρόσβαση στην εφαρμογή μόνο εφόσον συμμορφωθεί με τη νομοθεσία της ΕΕ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Mark Zuckerberg, δήλωσε σε μια ανάρτηση στο Threads ότι πιστεύει ότι η τοξικότητα του Twitter – το οποίο λέγεται ότι έχει 250 εκατομμύρια χρήστες – έχει αποτρέψει την επιτυχία του ιστότοπου.

«Στόχος είναι η παραμονή [Threads] φιλικό καθώς επεκτείνεται. Νομίζω ότι είναι δυνατό και θα είναι τελικά το κλειδί της επιτυχίας», είπε την περασμένη εβδομάδα. «Είναι ένας από τους λόγους που το Twitter δεν ήταν ποτέ τόσο επιτυχημένο όσο νομίζω και θέλουμε να το κάνουμε διαφορετικά».

Ενώ το Threads στοχεύει να είναι ένα πιο «φιλικό» μέρος, έρευνα της Media Matters διαπίστωσε ότι «μέσα σε 24 ώρες από την κυκλοφορία του Threads, δεξιές και περιθωριακές ομάδες εγγράφηκαν στην πλατφόρμα». Μεταξύ αυτών ήταν ο λευκός εθνικιστής Ρίτσαρντ Σπένσερ, ο οποίος έγραφε για το Μπράιτμπαρτ, και οι λευκοί υπέρμαχοι όπως ο Νικ Φουέντες, ένας ειλικρινής αντισημίτης.

Ορισμένοι ακροδεξιοί λογαριασμοί δοκιμάζουν τη μετριοπάθεια της πλατφόρμας – η οποία εφαρμόζει τους ίδιους κανόνες με το Facebook και το Instagram – και προσπαθούν να αποκλειστούν ως τιμητικό σήμα.

Το Mastodon, πρώην αντίπαλος του Twitter, είδε τους μηνιαίους ενεργούς χρήστες του να αυξάνονται ελαφρώς τον Ιούλιο, αφού ήταν σταθεροί από την αρχή του έτους. Σύμφωνα με ανάλυση του Guardian, είναι και πάλι σχεδόν δύο εκατομμύρια ενεργοί μηνιαίες χρήστες.

Ενώ το BlueSky είναι ακόμα σε έκδοση beta και μόνο οι χρήστες προσκαλούν να εγγραφούν στην πλατφόρμα, η εταιρεία χρειάστηκε να διακόψει προσωρινά τις νέες εγγραφές για να καλύψει τη ζήτηση μετά την εφαρμογή της αλλαγής του ορίου του προγράμματος του Twitter.