Η Ισλανδία θα κλείσει άλλα πέντε καταστήματα αφού έκλεισε περισσότερα από μισή ντουζίνα φέτος

Η Ισλανδία θα κλείσει άλλα πέντε καταστήματα αφού έκλεισε περισσότερα από μισή ντουζίνα φέτος

July 5, 2023 0 By admin

Ο γίγαντας των σούπερ μάρκετ Ισλανδία πρόκειται να κλείσει ακόμη περισσότερα καταστήματα μετά από μια σειρά κλεισίματος φέτος.

Ο ειδικός στα κατεψυγμένα τρόφιμα έχει ήδη κλείσει 11 καταστήματα φέτος, καθώς οι μεγάλες μάρκες επιδιώκουν να μειώσουν το κόστος εν μέσω ανεξέλεγκτου πληθωρισμού και της κρίσης του κόστους ζωής.

Τώρα, η οικονομική αλυσίδα ανακοίνωσε ότι θα κλείσει άλλα πέντε καταστήματα μέχρι τον Σεπτέμβριο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κλεισίματος το 2023 σε 16.

Το πρόσφατο κλείσιμο περιλαμβάνει το ισλανδικό κατάστημα Cowdenbeath High Street στο Φάιφ της Σκωτίας, το οποίο θα κλείσει οριστικά το Σάββατο 12 Αυγούστου, σύμφωνα με τη Sun.

Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου θα ακολουθήσει επίσκεψη στο χώρο του λιανοπωλητή στο Llanelli της Ουαλίας.

Στη συνέχεια, το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου το κατάστημα της Ισλανδίας θα κλείσει στο Market Shopping Centre, Crewe.

Επίσης, οι τοποθεσίες του λιανοπωλητή στο St David’s Place, στο Swansea, και στο Grange Road, στο Birkenhead, θα κλείσουν στις 29 Ιουλίου και στις 16 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα.

Η Ισλανδία έχει αυτή τη στιγμή περίπου 500 καταστήματα σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Όμως, καθώς η κρίση του κόστους ζωής συνεχίζει να πλήττει τη χώρα, οι διευθυντές σούπερ μάρκετ αναγκάστηκαν να περιορίσουν τις δαπάνες.

Ήδη φέτος η Ισλανδία έχει κλείσει τα καταστήματα στο κέντρο της πόλης Hitchin και το υποκατάστημα Beccles στο Suffolk που έκλεισε στις 17 Ιουνίου.

Τα καταστήματα στο Bromsgrove, το Basingstoke και το Rhyl καθώς και τα καταστήματα στο Newport, το Berwick και το Hexham έχουν επίσης κλείσει οριστικά.

Το σούπερ μάρκετ, το οποίο έχει ανοίξει 200 ​​καταστήματα την τελευταία δεκαετία, λέει ότι όλα τα κλεισίματα αποτελούν μέρος της συνεχιζόμενης επανεξέτασης των λειτουργιών του.

Ο Richard Walker, Διευθύνων Σύμβουλος της Island Foods, δήλωσε στη MailOnline: «Σε όλη την Ισλανδία και στο The Food Warehouse έχουμε ένα χαρτοφυλάκιο με περισσότερα από 1.000 καταστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο και το τμήμα λιανικής μας έχει αυξηθεί κατά σχεδόν 200 καταστήματα την τελευταία δεκαετία».

«Τυπικά ανοίγουμε περισσότερα από 20 νέα καταστήματα κάθε χρόνο, δημιουργώντας πολλές νέες θέσεις εργασίας και βοηθώντας στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας».

«Ταυτόχρονα, επανεξετάζουμε συνεχώς την εμπειρία αγορών που παρέχουμε στους πελάτες μας και έχουμε εφαρμόσει έναν μικρό αριθμό κλειστών καταστημάτων κάθε χρόνο καθώς αλλάζει η τοπική αγοραστική συμπεριφορά και λήγουν οι μισθώσεις καταστημάτων.

«Η επιχείρηση πηγαίνει πολύ καλά αυτή τη στιγμή και επιτυγχάνει μερίδια αγοράς ρεκόρ».

Ορισμένοι μεγάλοι λιανοπωλητές και τράπεζες του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν κλείσει μεγάλα τμήματα των υποκαταστημάτων τους μέχρι στιγμής το 2023. Μεγάλες μάρκες όπως η Marks & Spencer, η Boots και η New Look έκλεισαν τα καταστήματά τους το 2023.

Αρκετοί λιανοπωλητές θα κλείσουν επίσης καταστήματα αυτόν τον μήνα, συμπεριλαμβανομένων των Argos και Poundland.

Ορισμένα υποκαταστήματα θα αντικατασταθούν από νέα καταστήματα σε άλλες τοποθεσίες, ενώ άλλα θα εξαφανιστούν για πάντα από τους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους.

Τα νέα έρχονται καθώς έρευνα από το ONS δείχνει ότι οι τιμές των τροφίμων στο Ηνωμένο Βασίλειο πέφτουν με βραδύτερο ρυθμό από ό,τι στις περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες, κυρίως λόγω της εξάρτησης από τις εισαγωγές τροφίμων.

Ο ρυθμός πληθωρισμού των τιμών των τροφίμων τον Μάρτιο ήταν 21,2 τοις εκατό στη Γερμανία, έναντι 19,1 τοις εκατό στο Ηνωμένο Βασίλειο, 16,9 τοις εκατό στη Γαλλία, 13,2 τοις εκατό στην Ιταλία, 9,7 τοις εκατό στον Καναδά, 8,3 τοις εκατό στις ΗΠΑ και 8 τοις εκατό στην Ιαπωνία.

Κλείσιμο καταστημάτων στην Ισλανδία φέτος

Mill Lane, Bromsgrove – κλειστό στις 25 Φεβρουαρίου

Εμπορικό κέντρο Chineham στο Basingstoke – κλειστό στις 25 Φεβρουαρίου

White Rose Centre, Rhyl – κλειστό στις 14 Μαρτίου

South Street, Newport, Isle of Wight – κλειστό στις 25 Μαρτίου

St Catherine’s Place, Bedminster, Bristol – κλειστό στις 25 Μαρτίου

Deiniol Centre, Bangor – κλειστό στις 27 Μαρτίου

Νιούπορτ, Νότια Ουαλία – κλειστό στις 22 Απριλίου

Marygate, Berwick – κλειστό στις 22 Απριλίου

Flint, Ουαλία – κλειστό στις 27 Μαΐου

Hitchin, North Hertfordshire – κλειστό στις 10 Ιουνίου

Beccles, Suffolk – κλειστό στις 17 Ιουνίου

Swansea, Ουαλία – Κλείσιμο στις 29 Ιουλίου

Cowdenbeath, Fife – κλειστό στις 12 Αυγούστου

Llanelli, Νότια Ουαλία – λήγει στις 2 Σεπτεμβρίου

Crewe, Cheshire – Κλείσιμο 16 Σεπτεμβρίου

Birkenhead, Merseyside – Κλείσιμο στις 26 Σεπτεμβρίου