Η κυβέρνηση επενδύει £54 εκατομμύρια για την ανάπτυξη αξιόπιστης τεχνητής νοημοσύνης

Η κυβέρνηση επενδύει £54 εκατομμύρια για την ανάπτυξη αξιόπιστης τεχνητής νοημοσύνης

June 18, 2023 0 By admin

Η Υπουργός Επιστήμης, Καινοτομίας και Τεχνολογίας, Κλόε Σμιθ, ανακοίνωσε μια επένδυση 54 εκατομμυρίων λιρών για την υποστήριξη του εργατικού δυναμικού της τεχνητής νοημοσύνης και της επιστήμης δεδομένων του Ηνωμένου Βασιλείου και την ανάπτυξη αξιόπιστης και ασφαλούς τεχνητής νοημοσύνης.

Η επένδυση στοχεύει να στηρίξει πανεπιστήμια σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο στο έργο τους για την ανάπτυξη τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης αιχμής, καθώς 31 εκατομμύρια λίρες από τη χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη πρωτοποριακής έρευνας στο Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον, συνδυάζοντας την τεχνογνωσία του ακαδημαϊκού χώρου, των επιχειρήσεων και των επιχειρήσεων. . και το ευρύ κοινό

Η χρηματοδότηση στοχεύει να υποστηρίξει τη νέα γεωχωρική στρατηγική, η οποία στοχεύει να οδηγήσει την ανάπτυξη μέσω αναδυόμενων τεχνολογιών όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η δορυφορική απεικόνιση και τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, οδηγώντας παράλληλα τη νέα έρευνα στη βιομηχανία, τις φιλανθρωπικές οργανώσεις και τον τρίτο τομέα.

ο Το πακέτο παρουσιάστηκε στο London Tech Weekνα υποστηρίξει τις προσπάθειες του Ηνωμένου Βασιλείου να καθιερωθεί ως κορυφαίος κόμβος επιστήμης και τεχνολογίας για την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης και τη δημιουργία περισσότερων ευκαιριών εργασίας.

Sridhar Iyengar, Διευθύνων Σύμβουλος της Zoho Ευρώπης, σχολίασε: «Η ανάπτυξη αξιόπιστης τεχνητής νοημοσύνης είναι κρίσιμη για την επιτυχία της. Είναι υπέροχο να βλέπεις το Ηνωμένο Βασίλειο να επενδύει για να δημιουργήσει ένα ασφαλές και ηθικό περιβάλλον για την τεχνητή νοημοσύνη, συγκεντρώνοντας τεχνογνωσία από τον ακαδημαϊκό χώρο, τις επιχειρήσεις και το ευρύ κοινό για να το προωθήσει αυτό.

«Το AI προσφέρει τεράστιες δυνατότητες για τις επιχειρήσεις και την οικονομία ως εργαλείο βελτίωσης της αποτελεσματικότητας και παροχής βελτιωμένων δυνατοτήτων εξυπηρέτησης πελατών μέσω της χρήσης βοηθών εξυπηρέτησης πελατών, ανάλυσης δεδομένων, προβλέψεων και άλλων.

“Καθώς η συζήτηση συνεχίζεται για το μέλλον αυτής της αναδυόμενης και ταχέως εξελισσόμενης τεχνολογίας, αυτή η συνεργασία μπορεί να βοηθήσει στη διασφάλιση βέλτιστων πρακτικών στην παροχή καθοδήγησης και κανονισμών που χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη για να υποστηρίξουν την ηθική και ασφαλή υιοθέτηση και το.” στην πρώτη γραμμή αυτών των εξελίξεων του κλάδου. Η περαιτέρω εκπαίδευση όλων των εμπλεκομένων θα βοηθήσει μόνο στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης και στη μείωση των φόβων».

Η υπουργός Τεχνολογίας Chloe Smith δήλωσε: «Παρά το μέγεθός μας ως ένα μικρό νησιωτικό έθνος, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μια τεχνολογική δύναμη.» Πέρυσι, το Ηνωμένο Βασίλειο έγινε μόλις η τρίτη χώρα στον κόσμο που έχει τεχνολογικό τομέα 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων. Είναι μακράν το μεγαλύτερο στην Ευρώπη και είναι μόνο πίσω από τις ΗΠΑ και την Κίνα στον κόσμο.

“Ωστόσο, το τεχνολογικό τοπίο εξελίσσεται συνεχώς και χρειαζόμαστε ένα τεχνολογικό οικοσύστημα που μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτές τις αλλαγές, να αρπάξει ευκαιρίες και να ανταποκριθεί στις αναδυόμενες προκλήσεις.” Οι σημερινές ενέργειες θα κάνουν ακριβώς αυτό.