Η κυβέρνηση επενδύει 80 εκατομμύρια £ σε εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου για να επιτύχει τους καθαρούς μηδενικούς στόχους

Η κυβέρνηση επενδύει 80 εκατομμύρια £ σε εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου για να επιτύχει τους καθαρούς μηδενικούς στόχους

June 29, 2023 0 By admin

Η κυβέρνηση έδωσε στις βρετανικές εταιρείες 80 εκατομμύρια λίρες για να φέρουν επανάσταση στον κλάδο τους με καθαρότερες πηγές ενέργειας – όπως το υδρογόνο και η βιομάζα.

Η χρηματοδότηση είναι μέρος μιας προσπάθειας 1 δισεκατομμυρίου λιρών για την υποστήριξη τεχνολογιών αιχμής καθαρού κλίματος και είναι διαθέσιμη σε μια σειρά επιχειρήσεων, από την παραγωγή σιτηρών έως την απόσταξη ουίσκι.

Ο γίγαντας του πρωινού Kellogg’s συγκαταλέγεται στα 29 επιτυχημένα έργα που έχουν λάβει χρηματοδότηση για τη βελτίωση των διαδικασιών παραγωγής και θα χρησιμοποιήσει 3 εκατομμύρια £ από αυτά κρατικές επενδύσεις Χρήση υδρογόνου για την παραγωγή σιτηρών στο Μάντσεστερ.

Ένας από τους παλαιότερους κατασκευαστές ουίσκι της Σκωτίας, η Annadale Distillery, λαμβάνει επίσης μια κρατική επένδυση 3,6 εκατομμυρίων λιρών για να επενδύσει σε νέα τεχνολογία θερμικής θέρμανσης, κάνοντας ένα βήμα προς ένα νέο μέλλον χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Λαίμωνας Νοραίικα, Διευθύνων Σύμβουλος, HeavyFinance είπε: “Η παροχή τέτοιας χρηματοδότησης σε εταιρείες είναι ένα σημαντικό βήμα προς ένα καθαρό μηδενικό, δίκαιο και ανθεκτικό μέλλον.” βελτιώστε τις πρακτικές και ακολουθήστε το παράδειγμά τους.

Η προώθηση της συνεργασίας Ε&Α σε αυτά τα έργα θα συμβάλει επίσης στην τόνωση της καινοτομίας και στη στήριξη της ανάπτυξης του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς και στη μετατροπή του σε κορυφαίο παγκόσμιο κόμβο για την κλιματική τεχνολογία».

Η χρηματοδότηση υποστηρίζει τη δέσμευση της κυβέρνησης να μειώσει τις συνολικές ενεργειακές ανάγκες του Ηνωμένου Βασιλείου κατά 15 τοις εκατό έως το 2030, ενώ υποστηρίζει τον ευρύτερο στόχο του Ηνωμένου Βασιλείου να κινηθεί προς μεγαλύτερη ενεργειακή ανεξαρτησία.

Αυτό περιλαμβάνει την έκδοση νέων αναφορών για την υποστήριξη της μετάβασης Εναλλακτικές πηγές ενέργειαςσυμπεριλαμβανομένης της καθοδήγησης σχετικά με τα σχέδια συστημάτων τεχνολογίας υδρογόνου, στο πλαίσιο του προγράμματος Industrial Hydrogen Accelerator.

Ο Graham Stuart, υπουργός Εξωτερικών για την Ενεργειακή Ασφάλεια και το Net Zero, δήλωσε: «Η επένδυσή μας άνω των 80 εκατομμυρίων λιρών θα βοηθήσει τους μεγάλους κατασκευαστές της χώρας μας να προχωρήσουν περισσότερο και πιο γρήγορα, χρησιμοποιώντας την πιο πρόσφατη επιστήμη, τεχνολογία και νέες πηγές ενέργειας για να δημιουργήσουν συνδέσεις με ορυκτά καύσιμα. και τις μελλοντικές βιομηχανίες τους».