Η κυβέρνηση ξεκινά ένα ταμείο 7 εκατομμυρίων λιρών για να δώσει στις αγροτικές κοινότητες ψηφιακή πρόσβαση

Η κυβέρνηση ξεκινά ένα ταμείο 7 εκατομμυρίων λιρών για να δώσει στις αγροτικές κοινότητες ψηφιακή πρόσβαση

June 6, 2023 0 By admin

Η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει ένα ταμείο 7 εκατομμυρίων λιρών για να βοηθήσει τις πιο απομακρυσμένες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου και να τους δώσει καλύτερη πρόσβαση σε ασύρματα δίκτυα, το οποίο θα υποστηρίξει την ευρύτερη αποστολή της κυβέρνησης να βοηθήσει τις αγροτικές οικονομίες να αναπτυχθούν.

Το νέο ταμείο θα δοκιμάσει νέους τρόπους για να συγκεντρώσει τη σύνδεση δορυφόρου, WiFi και σταθερής σύνδεσης στο Διαδίκτυο για να προσφέρει γρήγορη και αξιόπιστη συνδεσιμότητα σε απομακρυσμένες περιοχές για πρώτη φορά, υποστηρίζοντας αγρότες και τουριστικές επιχειρήσεις.

Η επένδυση ακολουθεί το κυβερνητικό πρόγραμμα επιχορήγησης 8 εκατομμυρίων λιρών που ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό το έτος, το οποίο δεσμεύτηκε να φέρει βελτιωμένη ευρυζωνική συνδεσιμότητα δορυφόρου υψηλής ταχύτητας σε έως και 35.000 σπίτια στις πιο αγροτικές περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου, με αποτέλεσμα οι ευρυζωνικές ταχύτητες να δεκαπλασιαστούν.

Οι αγροτικές περιοχές συμβάλλουν επί του παρόντος κατά 15 τοις εκατό στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου και η κυβέρνηση ελπίζει να υποστηρίξει αυτές τις κοινότητες σε όλα τα μέτωπα, συμπεριλαμβανομένων της στέγασης, των μεταφορών, της ψηφιακής συνδεσιμότητας και των θέσεων εργασίας, με στόχο τη δημιουργία καλύτερων ευκαιριών.

Elizabeth Anderson, Προσωρινή Διευθύνουσα Σύμβουλος της Συμμαχία για την Ψηφιακή Φτώχειασχολίασε, “Είναι φανταστικό να βλέπεις την κυβέρνηση να λαμβάνει περαιτέρω μέτρα για να υποστηρίξει τις προσπάθειες για να φέρει συνδεσιμότητα και ψηφιακή πρόσβαση σε όλους.” Για ορισμένους, η πρόσβαση σε ασύρματα δίκτυα είναι καθημερινός κανόνας, αλλά για εκατομμύρια δεν είναι διαθέσιμη προς το παρόν, οδηγώντας σε αποκλεισμό και αποτελεί σημαντικό εμπόδιο για την εύρεση εργασίας ή τη χρήση υπηρεσιών που είναι πλέον συχνά διαθέσιμες στο διαδίκτυο, καθώς και πολλές άλλες εργασίες που απαιτούν ψηφιακή πρόσβαση.

«Η κυκλοφορία αυτού του νέου ταμείου συμπίπτει με την έναρξη από την DPA του Εθνικού Σχεδίου Παράδοσης, το οποίο καθορίζει έξι βασικά καθήκοντα για τον τερματισμό της ψηφιακής φτώχειας. Η ψηφιακή τεχνολογία παίζει τεράστιο ρόλο στη ζωή των ατόμων. Επηρεάζει την ικανότητά μας να μαθαίνουμε, να συμμετέχουμε και να αλληλεπιδρούμε. Αυτό υπογραμμίζει την κρίσιμη σημασία της παροχής ψηφιακής πρόσβασης σε όλους. Αν και είναι υπέροχο να βλέπουμε την κυβέρνηση να κάνει βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση, όλοι πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να υποστηρίξουμε όσους δεν έχουν πρόσβαση με την ελπίδα μιας πλήρως συνδεδεμένης Βρετανίας τα επόμενα χρόνια. Πρέπει επίσης να θυμόμαστε ότι η ψηφιακή συμπερίληψη δεν αφορά απλώς τη συνδεσιμότητα. Οι συσκευές, οι δεξιότητες και η εμπιστοσύνη στις διαδικτυακές υπηρεσίες είναι βασικές.»

Ο Πρωθυπουργός Rishi Sunak είπε: «Υποσχέθηκα να οικοδομήσω ένα καλύτερο μέλλον για τους ανθρώπους αυτής της χώρας και οι αγροτικές μας κοινότητες βρίσκονται στο επίκεντρο αυτής της υπόσχεσης».

“Γι’ αυτό δεσμεύομαι να διασφαλίσω ότι τα συμφέροντά τους βρίσκονται στο επίκεντρο όλων των προσπαθειών μας για την ενίσχυση των οικονομιών και την ενίσχυση των κοινοτήτων μας – έτσι ώστε κάθε μέρος της χώρας μας να έχει την υποστήριξη που χρειάζεται για να ευδοκιμήσει.”