Η παραγωγή επαγγελματικών οχημάτων κατέγραψε το καλύτερο επίπεδο από το 2008 τον Μάιο

Η παραγωγή επαγγελματικών οχημάτων κατέγραψε το καλύτερο επίπεδο από το 2008 τον Μάιο

July 1, 2023 0 By admin

Σύμφωνα με νέα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η Εταιρεία Κατασκευαστών και Εμπόρων Αυτοκινήτων (SMMT), η παραγωγή επαγγελματικών οχημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε κατά 36,9% τον Μάιο καθώς 10.813 νέα φορτηγά, λεωφορεία, φορτηγά, πούλμαν και ταξί έφθασαν στη Βρετανία από τα εργοστάσια.

Οι επιδόσεις του κλάδου τον Μάιο ήταν οι ισχυρότερες από το 2008, ξεπερνώντας το υψηλό 10ετίας τον περασμένο μήνα και σηματοδοτώντας τον δεύτερο συνεχόμενο μήνα αύξησης της παραγωγής.1

Η ανάπτυξη προήλθε από την παραγωγή για εξαγωγές τον περασμένο μήνα, με τον αριθμό των επαγγελματικών οχημάτων που αποστέλλονται στο εξωτερικό να αυξάνεται κατά 48,1% στις 7.943 μονάδες. Περισσότερα από επτά στα δέκα (73,5%) βιογραφικά βρετανικής κατασκευής έφυγαν από τις βρετανικές ακτές – το 93,6% εξ αυτών εξήχθη στις αγορές της ΕΕ. Περισσότερα οχήματα έχουν πλέον κατασκευαστεί επίσης για εταιρείες στο Ηνωμένο Βασίλειο, με μονάδες να αυξάνονται κατά 13,1% σε 2.870 μονάδες.

Οι κατασκευαστές έχουν παράγει 46.927 μονάδες μέχρι στιγμής το 2023, σημειώνοντας αύξηση 14,3% σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους και σημαντικά 47,6% περισσότερο από το 2019.2 Σε θετική σημείωση, ο όγκος παραγωγής επαγγελματικών οχημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσει να αυξάνεται φέτος, υποδηλώνοντας λιγότερη ταραχώδη παγκόσμια προσφορά αλυσίδες είναι η έναρξη μιας νέας μονάδας παραγωγής για ηλεκτρικά φορτηγά.

Ο Mike Hawes, Διευθύνων Σύμβουλος της SMMT δήλωσε: «Με τη συνεχή αύξηση της ζήτησης για επαγγελματικά οχήματα του Ηνωμένου Βασιλείου, ιδιαίτερα από αγορές του εξωτερικού, ο κλάδος αψηφά τις προκλητικές οικονομικές τάσεις. Αυτά είναι καλά νέα και βάζουν τους κατασκευαστές βιογραφικών στο Ηνωμένο Βασίλειο σε ισχυρή θέση να προσφέρουν πράσινη ανάπτυξη για την οικονομία και την κοινωνία. Ωστόσο, δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει μια παγκόσμια ανταγωνιστική τοποθεσία για προηγμένη παραγωγή – αν και απαιτείται ακόμη δράση για την αντιμετώπιση των υψηλών λογαριασμών ενέργειας και για να διασφαλίσουμε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα απολαμβάνει ομαλές και βιώσιμες εμπορικές σχέσεις σε όλο τον κόσμο. ειδικά με την ΕΕ».