Η ψηφιοποίηση των εμπορικών εγγράφων θα εξοικονομήσει 1,1 δισεκατομμύρια λίρες από τις επιχειρήσεις και θα έθετε το Ηνωμένο Βασίλειο «προηγούμενο από την G7 και τις περισσότερες άλλες χώρες στον κόσμο».

Η ψηφιοποίηση των εμπορικών εγγράφων θα εξοικονομήσει 1,1 δισεκατομμύρια λίρες από τις επιχειρήσεις και θα έθετε το Ηνωμένο Βασίλειο «προηγούμενο από την G7 και τις περισσότερες άλλες χώρες στον κόσμο».

July 11, 2023 0 By admin

Ένας υπουργός είπε ότι μια προτεινόμενη αλλαγή στη νομοθεσία που θα επιτρέψει περισσότερη ψηφιοποίηση των εγγράφων που χρησιμοποιούνται στο διεθνές εμπόριο θα εξοικονομήσει τις επιχειρήσεις 1,1 δισεκατομμύρια λίρες σε διάστημα δέκα ετών.

Ο Paul Scully, υπουργός Τεχνολογίας και Ψηφιακής Οικονομίας, δήλωσε ότι η αλλαγή θα βάλει το Ηνωμένο Βασίλειο «στην πρώτη γραμμή του διεθνούς εμπορίου ως ηγέτης της σκέψης».

Το νομοσχέδιο για τα ηλεκτρονικά έγγραφα εμπορίου πέρασε από τη Βουλή των Κοινοτήτων τη Δευτέρα και θα επαναφερθεί τώρα στη Βουλή των Λόρδων, όπου έχει ήδη περάσει τα κύρια στάδια ελέγχου, αλλά όπου οι συνάδελφοι θα έχουν την ευκαιρία να εξετάσουν τις τροπολογίες που κατατέθηκαν από τη Βουλή των Κοινά.

Ο κ. Scully είπε στη Βουλή των Κοινοτήτων: «Αυτό το νομοσχέδιο δεν θα τοποθετήσει το Ηνωμένο Βασίλειο μόνο μπροστά στις χώρες της G7, αλλά μπροστά σε σχεδόν ολόκληρο τον κόσμο».

«Το ΗΒ καθορίζει την προσέγγιση που θα ακολουθήσουν άλλες δικαιοδοσίες, όχι μόνο για την ψηφιοποίηση εμπορικών εγγράφων αλλά και για τη μελλοντική ψηφιοποίηση όλου του εμπορίου, για το οποίο αυτό το νομοσχέδιο είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα».

Και πρόσθεσε: «Αυτό το νομοσχέδιο έχει παγκόσμιο μετασχηματιστικό δυναμικό. Θα θέσει το Ηνωμένο Βασίλειο στην πρώτη γραμμή του διεθνούς εμπορίου ως ηγέτη σκέψης που θα ακολουθήσουν και άλλοι. Επιπλέον, εκτιμάται ότι αυτό θα εξοικονομήσει τις επιχειρήσεις περίπου 1,1 δισεκατομμύρια λίρες τα επόμενα 10 χρόνια.

Ο σκιώδης γραμματέας Άλεξ Ντέιβις-Τζόουνς είπε ότι οι Εργατικοί υποστήριξαν το νομοσχέδιο ως «μεταρρύθμιση που καθυστερούσε πολύ» και είπε ότι τα έγγραφα εμπορίου χαρτιού είχαν «σημαντικό περιβαλλοντικό κόστος».

Ο συντηρητικός βουλευτής Anthony Mangnall (Totnes) είπε ότι ήταν ένα “πολύ συναρπαστικό” και “πολύ ευπρόσδεκτο” νομοσχέδιο.

«Αυτό το νομοσχέδιο θα εξορθολογίσει το εμπόριο», είπε, προσθέτοντας ότι μαζί με άλλα μέτρα στον εμπορικό χώρο, «στην πραγματικότητα σημειώνουμε πραγματική πρόοδο».

Το νομοσχέδιο ακολουθεί τις συστάσεις της Νομικής Επιτροπής για την Αγγλία και την Ουαλία και οι αλλαγές που εισάγει το νομοσχέδιο ισχύουν για την Αγγλία, την Ουαλία, τη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία, με ορισμένες εξαιρέσεις σε ορισμένες ρήτρες.

Ο γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου Εξαγωγών και Διεθνούς Εμπορίου, Μάρκο Φορτζιόνε, είπε ότι το νομοσχέδιο είναι μια «κρίσιμη εξέλιξη για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της βιωσιμότητας του διεθνούς εμπορίου».

Πρόσθεσε: «Αυτό θα έχει σημαντικό θετικό αντίκτυπο στο κόστος, τη διάρκεια και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των τελωνειακών και συνοριακών διαδικασιών και θα βελτιώσει τη συνολική αποτελεσματικότητα του κόστους διαχείρισης του εμπορίου».