Η Amazon λαμβάνει νομικά μέτρα κατά των πλαστών μεσιτών κριτικών

Η Amazon λαμβάνει νομικά μέτρα κατά των πλαστών μεσιτών κριτικών

July 2, 2023 0 By admin

Η Amazon κινεί νομικά μέτρα κατά των «μεσιτών ψεύτικων κριτικών» για να ανακόψει το κύμα των δόλιων διαδικτυακών κριτικών.

Η εταιρία είπε ότι έχει κινηθεί νομικά κατά απατεώνων Προσπάθεια παραπλάνησης πελατών της Amazon και βλάβης των συνεργατών πωλήσεων της Amazon ενεργοποιώντας ψεύτικες κριτικές. Η αγωγή στρέφεται κατά των εταιρειών Reddit Marketing Pro, MangoCity, Littlesmm και Nice Discount.

Είπε επίσης ότι οι ψεύτικες κριτικές οφείλονται κατά κύριο λόγο στην εμφάνιση μιας παράνομης «βιομηχανίας μεσιτείας ψεύτικων κριτικών». Η Amazon είπε ότι οι μεσίτες στοχεύουν πελάτες απευθείας μέσω ιστοτόπων, καναλιών κοινωνικών μέσων και υπηρεσιών κρυπτογραφημένων μηνυμάτων, προτρέποντάς τους να γράφουν ψεύτικες κριτικές με αντάλλαγμα χρήματα, δωρεάν προϊόντα ή άλλα κίνητρα.

Η εταιρεία είπε ότι ήδη επενδύει σημαντικούς πόρους, συμπεριλαμβανομένων μοντέλων μηχανικής εκμάθησης και έμπειρων ερευνητών, για να σταματήσει προληπτικά τις ψεύτικες κριτικές προτού τις δει ένας πελάτης.

Ως αποτέλεσμα, η Amazon μπλόκαρε προληπτικά πάνω από 200 εκατομμύρια ύποπτες ψεύτικες κριτικές από τα καταστήματά μας το 2022. Οι αγωγές που περιγράφονται εδώ αποτελούν μέρος μιας συνεχιζόμενης προσπάθειας να σταματήσουν οι ψεύτικες κριτικές στην πηγή, στοχεύοντας και λογοδοτώντας τους απατεώνες που ενεργοποιούν τις κριτικές.

Ο Chris Downie, Διευθύνων Σύμβουλος της πλατφόρμας κατά της απάτης, αντέδρασε στην είδηση πασάμπι είπε, “Οι μεσίτες ψεύτικων κριτικών διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στη δηλητηρίαση της λήψης αποφάσεων των καταναλωτών, στην καταστροφή των επιχειρήσεων και στην ανείπωτη ζημιά στην ευρύτερη οικονομία.” Αν και είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε την Amazon να θεωρεί υπεύθυνους αυτούς τους απατεώνες μέσω του νομικού συστήματος, πρέπει, ωστόσο, πολλά Πρέπει να γίνουν περισσότερα για να αντιμετωπιστεί η αυξανόμενη επιδημία των ψεύτικων κριτικών, η οποία αντιπροσωπεύει περίπου 4 δισεκατομμύρια £ καταναλωτικών δαπανών στο Ηνωμένο Βασίλειο κάθε χρόνο.

«Αξιοποιώντας τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης και της πιο πρόσφατης τεχνολογίας κατά της απάτης για τον εντοπισμό απάτης, οι συγκεντρωτές ελέγχου και οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων πρέπει να συνεργαστούν για να εντοπίσουν και να αποκλείσουν τις δόλιες κριτικές και να εξαλείψουν το πρόβλημα προτού επιδεινωθεί», πρόσθεσε ο Downie.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Amazon, David Montague, Αντιπρόεδρος Selling Partner Risk, δήλωσε: «Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι κάθε κριτική στα καταστήματα Amazon είναι αξιόπιστη και αντικατοπτρίζει την πραγματική εμπειρία του πελάτη.» Η Amazon καλωσορίζει τις αυθεντικές κριτικές – θετικές ή αρνητικές -, αλλά απαγορεύει αυστηρά ψεύτικες κριτικές που παραπλανούν σκόπιμα τους πελάτες».

«Εξελίσσουμε συνεχώς την προληπτική μας τεχνολογία για να ανιχνεύσουμε ψεύτικες κριτικές και άλλους δείκτες ασυνήθιστης συμπεριφοράς. Ένας άλλος τρόπος για την καταπολέμηση των ψεύτικων κριτικών είναι η λήψη νομικών μέτρων. Όχι μόνο στοχεύουμε στη βασική αιτία του προβλήματος, στέλνουμε επίσης ένα σαφές μήνυμα ότι δεν υπάρχει χώρος για κατάχρηση στην επιχείρησή μας και θεωρούμε υπεύθυνους τους απατεώνες», πρόσθεσε.