Η Apple αντιτίθεται στη νομοθεσία για την ασφάλεια στο διαδίκτυο και τη σάρωση εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων

Η Apple αντιτίθεται στη νομοθεσία για την ασφάλεια στο διαδίκτυο και τη σάρωση εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων

June 28, 2023 0 By admin

Η Apple επέκρινε τις εξουσίες στον Νόμο για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να εξαναγκάσουν τα κρυπτογραφημένα εργαλεία ανταλλαγής μηνυμάτων όπως το iMessage, το WhatsApp και το Signal να σαρώνουν μηνύματα για υλικό κακοποίησης παιδιών.

Η παρέμβασή του έρχεται αφότου 80 οργανισμοί και επαγγελματίες της τεχνολογίας έγραψαν στην υπουργό Τεχνολογίας Κλόε Σμιθ ζητώντας επανεξέταση των εξουσιών.

Η Apple είπε ότι το νομοσχέδιο πρέπει να αλλάξει για να προστατεύσει την κρυπτογράφηση.

Η κυβέρνηση απαιτεί από τις εταιρείες να αποτρέψουν την κακοποίηση παιδιών στις πλατφόρμες τους.

Η κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο (E2EE) εμποδίζει οποιονδήποτε άλλο εκτός από τον αποστολέα και τον παραλήπτη να διαβάσει το μήνυμα.

Η αστυνομία, η κυβέρνηση και ορισμένοι υψηλού προφίλ οργανισμοί προστασίας των παιδιών ισχυρίζονται ότι η τεχνολογία – που χρησιμοποιείται σε εφαρμογές όπως το WhatsApp και το iMessage της Apple – εμποδίζει τις αρχές επιβολής του νόμου και τις ίδιες τις εταιρείες να ανιχνεύσουν την κοινή χρήση υλικού σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Ωστόσο, σε μια δήλωση, η Apple είπε: «Η κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο είναι μια κρίσιμη δυνατότητα που προστατεύει το απόρρητο των δημοσιογράφων, των ακτιβιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των διπλωματών».

«Βοηθά επίσης τους καθημερινούς πολίτες να αμυνθούν από την παρακολούθηση, την κλοπή ταυτότητας, την απάτη και τις παραβιάσεις δεδομένων. Ο νόμος για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο αποτελεί σοβαρή απειλή για αυτές τις προστασίες και θα μπορούσε να θέσει τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου σε μεγαλύτερο κίνδυνο.

«Η Apple προτρέπει την κυβέρνηση να τροποποιήσει το νομοσχέδιο για την προστασία της ισχυρής κρυπτογράφησης από άκρο σε άκρο προς όφελος όλων».

Ωστόσο, η κυβέρνηση δήλωσε ότι «οι εταιρείες θα πρέπει να εφαρμόζουν κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο μόνο εάν μπορούν ταυτόχρονα να αποτρέψουν την ειδεχθή σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στις πλατφόρμες τους».

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί τους για να βρούμε λύσεις για την καταπολέμηση της διάδοσης υλικού σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, διατηρώντας παράλληλα το απόρρητο των χρηστών».

Το νομοσχέδιο για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο, το οποίο συζητείται επί του παρόντος στο Κοινοβούλιο, περιλαμβάνει εξουσίες που θα μπορούσαν να επιτρέψουν στη ρυθμιστική αρχή επικοινωνιών Ofcom να διατάξει τις πλατφόρμες να χρησιμοποιούν διαπιστευμένη τεχνολογία για τη σάρωση του περιεχομένου των μηνυμάτων.

Η κυβέρνηση είπε ότι αυτές οι εξουσίες θα χρησιμοποιηθούν μόνο ως «έσχατη λύση και μόνο όπου πληρούνται αυστηροί κανόνες προστασίας δεδομένων».

Πρόσφατα, οι υπουργοί του Υπουργείου Εσωτερικών ήταν επίσης εξαιρετικά επικριτικοί για την υιοθέτηση της τεχνολογίας ανταλλαγής μηνυμάτων από το Facebook.

Αρκετές πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων, συμπεριλαμβανομένων των Signal και WhatsApp, έχουν δηλώσει προηγουμένως στα μέσα ενημέρωσης ότι θα αρνηθούν να αποδυναμώσουν το απόρρητο των κρυπτογραφημένων συστημάτων ανταλλαγής μηνυμάτων τους, εάν τους ζητηθεί.

Η Signal είπε τον Φεβρουάριο ότι θα «χαρίσει» από το Ηνωμένο Βασίλειο εάν αναγκαζόταν να αποδυναμώσει το απόρρητο της κρυπτογραφημένης εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων της.

Η δήλωση της Apple σημαίνει τώρα ότι ορισμένες από τις πιο ευρέως χρησιμοποιούμενες κρυπτογραφημένες εφαρμογές θα αντιταχθούν σε αυτό το μέρος του νομοσχεδίου.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι είναι δυνατή η παροχή τεχνικών λύσεων που καθιστούν δυνατή την αναζήτηση στο περιεχόμενο των κρυπτογραφημένων μηνυμάτων για υλικό κακοποίησης παιδιών.

Ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό, υποστηρίζουν πολλοί επαγγελματίες της τεχνολογίας, θα ήταν να εγκαταστήσετε λογισμικό που σαρώνει μηνύματα στο τηλέφωνο ή στον υπολογιστή προτού σταλούν, γνωστό ως σάρωση από την πλευρά του πελάτη.

Οι επικριτές λένε ότι αυτό θα διακυβεύσει θεμελιωδώς το απόρρητο των μηνυμάτων.

Το 2021, η Apple ανακοίνωσε σχέδια για σάρωση φωτογραφιών στα iPhone των ανθρώπων για υβριστικό περιεχόμενο πριν τις ανεβάσει στο iCloud. Ωστόσο, αυτά τα σχέδια εγκαταλείφθηκαν μετά από αντιδράσεις. Έχει πλέον εκφράσει ξεκάθαρα την αντίθεσή της σε κάθε μέτρο που αποδυναμώνει το απόρρητο της κρυπτογράφησης από άκρο σε άκρο.

“Σάρωση ρουτίνας”

Η ανακοίνωση ήρθε καθώς οι ακτιβιστές ψηφιακών πολιτικών δικαιωμάτων, The Open Rights Group, έστειλαν ανοιχτή επιστολή στην υπουργό Chloe Smith.

Η επιστολή, υπογεγραμμένη από περισσότερες από 80 εθνικές και διεθνείς οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, ακαδημαϊκούς και εμπειρογνώμονες στον κυβερνοχώρο, ανέφερε: «Το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να γίνει η πρώτη φιλελεύθερη δημοκρατία που θα επιβάλει τη συνήθη σάρωση των ιδιωτικών μηνυμάτων συνομιλίας από άτομα, συμπεριλαμβανομένων των συνομιλιών που είναι ασφαλισμένες από άκρο σε άκρο. κρυπτογράφηση.

«Με πάνω από 40 εκατομμύρια πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου και 2 δισεκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως να βασίζονται σε αυτές τις υπηρεσίες, αυτό αποτελεί σημαντικό κίνδυνο για την ασφάλεια των υπηρεσιών ψηφιακών επικοινωνιών όχι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και διεθνώς».

Η Element, μια βρετανική εταιρεία τεχνολογίας της οποίας τα προϊόντα που χρησιμοποιούν E2EE χρησιμοποιούνται από κυβερνητικούς και στρατιωτικούς πελάτες, είπε στο παρελθόν στο BBC ότι τα μέτρα στο νομοσχέδιο για την αποδυνάμωση του απορρήτου των κρυπτογραφημένων μηνυμάτων θα μείωναν την εμπιστοσύνη των πελατών στα προϊόντα ασφαλείας από βρετανικές εταιρείες .

Το BBC έμαθε ότι υπάρχει αυξανόμενη προσδοκία ότι θα μπορούσαν να γίνουν αλλαγές σε μέρος του νομοσχεδίου, το οποίο οι επικριτές λένε ότι θα μπορούσε να χρησιμεύσει για να γίνει υποχρεωτική η σάρωση. Αυτά θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν σε ένα πακέτο αλλαγών που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Ωστόσο, δεν είναι ξεκάθαρο πώς μπορεί να φαίνονται λεπτομερώς αυτές οι αλλαγές ή αν αντιμετωπίζουν τις ανησυχίες των ακτιβιστών.