Η Apple παρουσιάζει τα ακουστικά Vision Pro AR στο παγκόσμιο συνέδριο προγραμματιστών της

Η Apple παρουσιάζει τα ακουστικά Vision Pro AR στο παγκόσμιο συνέδριο προγραμματιστών της

June 8, 2023 0 By admin

Η Apple αποκάλυψε το χειρότερο μυστικό της Silicon Valley, αποκαλύπτοντας το Vision Pro, ένα ακουστικό VR $3.499.

«Με το Vision Pro δεν περιορίζεστε πλέον από οθόνη. «Το περιβάλλον σας γίνεται ένας άπειρος καμβάς», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ. «Το Vision Pro εισάγει ψηφιακό περιεχόμενο στον χώρο γύρω μας. Θα μας μυήσει στον χωρικό υπολογισμό».

Τα ακουστικά επιτρέπουν στους χρήστες να αλληλεπιδρούν με “εφαρμογές και εμπειρίες”, δήλωσε ο Alan Dye, αντιπρόεδρος της Apple για το σχεδιασμό ανθρώπινης διεπαφής, σε μια έκδοση επαυξημένης πραγματικότητας (AR) του δικού τους περιβάλλοντος ή σε μια πλήρως καθηλωτική εικονική πραγματικότητα (VR). Χώρος.

«Το Apple Vision Pro βασίζεται αποκλειστικά στα μάτια, τα χέρια και τη φωνή σου», είπε η Dye. «Περιηγείστε στο σύστημα απλώς κοιτάζοντας. Τα εικονίδια εφαρμογών ζωντανεύουν καθώς τα κοιτάτε. Απλώς αγγίξτε τα δάχτυλά σας μαζί για να επιλέξετε και σύρετε απαλά για κύλιση.”

Μια λειτουργία που ονομάζεται “EyeSight” εμφανίζει τα μάτια του χρήστη στην μπροστινή οθόνη όταν βρίσκεται σε λειτουργία AR. Αυτό προσομοιώνει μια διαφανή οθόνη και επιτρέπει μια πιο φυσική αλληλεπίδραση με τους γύρω της. Ωστόσο, μια θολή έκδοση μιας εμπειρίας VR εμφανίζεται ως υπενθύμιση σε άλλους όταν δεν είναι παρόντες στο δωμάτιο.

«Επειδή μπορείτε να δείτε τον κόσμο καθαρά όταν φοράτε το Vision Pro, παραμένετε παρόντες στον χώρο σας», είπε η Apple. «Μπορείτε να ελέγξετε τη λίστα υποχρεώσεων και τις σημειώσεις σας, να σκεφτείτε το επόμενο ταξίδι σας στο σαφάρι και να παίξετε μουσική καθώς πληκτρολογείτε. Λειτουργεί άψογα με δημοφιλή αξεσουάρ Bluetooth και μπορείτε ακόμη και να συνδέσετε ασύρματα το Mac σας στο Apple Vision Pro απλά κοιτάζοντάς το.”

Εκτός από τις εφαρμογές που έχουν δημιουργηθεί από την αρχή για τη συσκευή, το Vision Pro εκτελεί επίσης εφαρμογές κατασκευασμένες για iOS που εμφανίζονται ως αιωρούμενη οθόνη μπροστά στον χρήστη. Η εταιρεία παρουσιάζει τη συσκευή ως μια ισχυρή αλλά συμπαγή αντικατάσταση ή ως επέκταση σε υπάρχουσες συσκευές ενός χρήστη.

Για παράδειγμα, μια επίδειξη έδειξε έναν χρήστη να είχε μια συνομιλία FaceTime σε AR, με τις επαφές του να εμφανίζονται σε οθόνες που επιπλέουν γύρω τους. Για αυτήν την εμπειρία, το Vision Pro χρησιμοποιεί μηχανική εκμάθηση για να δημιουργήσει μια αναπαράστασή σας για να δημιουργήσει ένα ψηφιακό πρόσωπο που «ταιριάζει δυναμικά με τις κινήσεις του προσώπου και των χεριών σας», σύμφωνα με την Apple.

Ως συσκευή ψυχαγωγίας, η Apple θέλει να επισημάνει την “3D κάμερα” της συσκευής, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να τραβούν “χωρικές φωτογραφίες”, καθώς και πιο συμβατικές εμπειρίες VR, όπως η δυνατότητα παρακολούθησης μιας ταινίας σε εικονικό θέατρο ή αναπαραγωγής βιντεοπαιχνιδιών Apple Arcade . «Δεν υπάρχει άλλη συσκευή στον κόσμο που να μπορεί να προσφέρει μια τρισδιάστατη εμπειρία αυτής της ποιότητας», είπε η εταιρεία.

«Το Apple Vision Pro θα αλλάξει τον τρόπο που επικοινωνούμε, συνεργαζόμαστε, εργαζόμαστε και απολαμβάνουμε την ψυχαγωγία», πρόσθεσε ο Κουκ. Η εταιρεία συνέκρινε τη συσκευή με μια νέα τηλεόραση, σύστημα ήχου surround, ισχυρό φορητό υπολογιστή και κονσόλα παιχνιδιών όλα σε ένα – πριν αποκαλύψει την τιμή, η οποία ήταν εκπληκτικά $3.499, 500 $ υψηλότερη από την ήδη υψηλή τιμή που φημολογούνταν εκ των προτέρων. υπόθεση. Η συσκευή θα ξεκινήσει να αποστέλλεται στις ΗΠΑ «στις αρχές του επόμενου έτους», δήλωσε η Apple. Δεν δόθηκαν ημερομηνίες ή τιμές για άλλες περιοχές.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Disney, Bob Iger, δήλωσε ότι η εταιρεία θα αναπτύξει νέες εμπειρίες ειδικά για τη συσκευή, δείχνοντας παραδείγματα όπως εικονικά θέατρα τύπου Star Wars, επαναλήψεις AR για αθλήματα και εμπειρία Marvel VR. «Πιστεύουμε ότι το Apple Vision Pro είναι μια επαναστατική νέα πλατφόρμα που μπορεί να κάνει το όραμά μας πραγματικότητα», δήλωσε ο Iger. «Αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο ήταν το πώς αυτό μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε βαθιά προσωπικές εμπειρίες που φέρνουν τους θαυμαστές μας πιο κοντά στους χαρακτήρες που αγαπούν».

Σε τεχνικό επίπεδο, η συσκευή έχει το ισοδύναμο μιας οθόνης 4K για κάθε μάτι, χρησιμοποιεί pixel 64 φορές μικρότερα από αυτά ενός iPhone και διαθέτει τον ίδιο επεξεργαστή M2 που βρίσκεται στους φορητούς υπολογιστές MacBook της εταιρείας, σε συνδυασμό με ένα ειδικά σχεδιασμένο “R1” τσιπ για τα ακουστικά.

Ακόμη και πριν ανακοινωθεί επίσημα η συσκευή στο παγκόσμιο συνέδριο προγραμματιστών, οι ανταγωνιστές της Apple συναγωνίζονταν για αντίδραση στην είσοδο στην αγορά.

Ο Mark Zuckerberg πήγε στην επίθεση, ανακοινώνοντας το Meta Quest 3, μια συνέχεια $499 στη ναυαρχίδα της συσκευής VR, σε μια ανάρτηση στο Instagram την εβδομάδα πριν από την εκδήλωση της Apple — μια ανακοίνωση πολύ πριν από την εκδήλωση Connect της εταιρείας έλαβε χώρα στις 27 Σεπτεμβρίου.

Η HTC, η κατασκευάστρια του Vive, ακολούθησε μια πιο επιεική προσέγγιση και η συνιδρυτής της Cher Wang εξέδωσε μια προληπτική δήλωση, λέγοντας ότι ήταν «ενθουσιασμένη που υποδέχτηκε την Apple ένα θερμό καλωσόρισμα καθώς μπαίνουν στο δυναμικό XR». [extended reality] κοινότητα”.

Η Apple μπορεί να καθυστερήσει να κυκλοφορήσει με ακουστικά VR, αλλά κανείς δεν θέλει να μιμηθεί τον Ed Colligan, Διευθύνοντα Σύμβουλο της τότε κορυφαίας εταιρείας κατασκευής PDA Palm, ο οποίος απάντησε στην κυκλοφορία του iPhone το 2006 λέγοντας στους δημοσιογράφους: “Αυτό το παλεύουμε εδώ για μερικά χρόνια και κατάλαβα πώς να φτιάξω ένα αξιοπρεπές τηλέφωνο. Οι άνθρωποι του υπολογιστή δεν πρόκειται απλώς να το απενεργοποιήσουν. Το εγγυώμαι».