Η CBI ανακοίνωσε απολύσεις για μείωση του κόστους μισθοδοσίας κατά 33%

Η CBI ανακοίνωσε απολύσεις για μείωση του κόστους μισθοδοσίας κατά 33%

June 3, 2023 0 By admin

Ο πιο σημαντικός όμιλος επιχειρηματικών λόμπι της Βρετανίας, η Συνομοσπονδία Βρετανικής Βιομηχανίας, απολύει μέρος του προσωπικού της καθώς αγωνίζεται να επιβιώσει εν μέσω κρίσης που πυροδότησε πολλαπλές καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση.

Η CBI πρέπει να μειώσει το κόστος μισθοδοσίας της κατά ένα τρίτο εντός μηνών, είπαν στο προσωπικό σε γενική συνέλευση το πρωί της Πέμπτης, ανέφεραν πηγές που γνωρίζουν τη συζήτηση. Η διοίκηση επιδιώκει αρχικά να χρησιμοποιήσει οικειοθελείς απολύσεις για να μειώσει το κόστος.

Εκπρόσωπος της ομάδας λόμπι, η οποία απασχολεί 300 άτομα, επιβεβαίωσε ότι έπρεπε να λάβει «δύσκολες αποφάσεις», συμπεριλαμβανομένης της περικοπής της βάσης των μισθών της κατά ένα τρίτο και άλλων «μέτρων μείωσης του κόστους». «Θα είναι ένας μικρότερος και επαναπροσανατολισμένος οργανισμός στο μέλλον», είπαν.

Την Τετάρτη, η CBI άνοιξε μια ψήφο εμπιστοσύνης για το μέλλον της και παρουσίασε ένα ενημερωτικό δελτίο που περιγράφει λεπτομερώς τα σχέδια για μεταρρυθμισμένη κουλτούρα και διακυβέρνηση. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αναμένεται να δημοσιοποιηθεί λίγο μετά την Έκτακτη Γενική Συνέλευση (ΕΓΣ) των μελών στις 6 Ιουνίου.

«Τώρα που το ενημερωτικό μας δελτίο για μια ανανεωμένη CBI έχει κυκλοφορήσει, θα συνεργαστούμε με το προσωπικό και τα μέλη μας στην βασική μας αποστολή να κάνουμε την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου να ευδοκιμήσει», δήλωσε ο εκπρόσωπος. «Πιστεύουμε ότι υπάρχει μια ισχυρή βάση για τα μέλη μας να συνεχίσουν να μας στηρίζουν στην Έκτακτη Γενική μας Συνέλευση».

Ο νέος γενικός διευθυντής του οργανισμού, Rain Newton-Smith, (στην φωτογραφία) είπε την Τετάρτη: «Έχω μεγάλα μάτια τι πρέπει να μάθουμε».

Πρόσθεσε, «Οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν τον κώδικα δεοντολογίας και πρέπει να θέσουμε τα θεμέλια για ένα ισχυρό περιβάλλον ομιλίας».

Η CBI αντιμετωπίζει ένα αβέβαιο μέλλον αφού περισσότερα από 50 από τα πιο εξέχοντα επιχειρηματικά μέλη της παραιτήθηκαν ή ανέστειλαν τους δεσμούς τους με το σώμα αφού ο Guardian ανέφερε για πρώτη φορά σεξουαλική κακή συμπεριφορά.

Οι συνδρομές αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της CBI. Τα συνολικά έσοδα για το 2021 ήταν 25 εκατομμύρια £, εκ των οποίων τα 22 εκατομμύρια £ προήλθαν από συνδρομές μέλους.

Αν και το προσωπικό είχε προβλέψει κάποια μείωση του κόστους μετά την απώλεια μελών, ο ρυθμός και η κλίμακα των απολύσεων εξέπληξαν ορισμένους.

Πηγές είπαν ότι το προσωπικό αποθαρρύνθηκε από τον χειρισμό ενός σκανδάλου ανάρμοστης συμπεριφοράς που περιελάμβανε αποκαλύψεις σεξουαλικής παρενόχλησης, σεξουαλικής επίθεσης, συμπεριλαμβανομένου του βιασμού και της χρήσης ναρκωτικών.

Μια πηγή είπε: «Ήταν φρικτό και αισθάνεται άδικο που η συμπεριφορά ορισμένων ανθρώπων κοστίζει τόσο πολύ σε άλλους που δεν έχουν κάνει τίποτα κακό».

Ένας άλλος είπε ότι το προσωπικό προσπαθούσε να υποστηρίξει το ένα το άλλο μετά τα νέα και τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για νέες θέσεις.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος μιας εταιρείας που εξακολουθεί να είναι μέλος του ομίλου, η πιο δύσκολη στιγμή για να κερδίσεις ξανά υποστήριξη είναι όταν οι εταιρείες πιστεύουν ότι μια νέα μορφή CBI μπορεί να “κερδίσει ξανά το αυτί της κυβέρνησης”.

Ωστόσο, αυτό θα ήταν ένα «άλμα πίστης» για τα μέλη καθώς η κεντρική και τοπική κυβέρνηση και το Εργατικό Κόμμα ανέστειλαν τη δέσμευσή τους μετά από καταγγελίες για αδικήματα, πρόσθεσε ο ηγέτης του κλάδου. «Υπάρχει ακόμα ένα κοπάδι επιχειρήσεων που μπορεί να πρέπει να πάει κάπου, και δεν έχει βρει ακόμα σπίτι».

Το διοικητικό συμβούλιο της CBI αναζήτησε νομικές συμβουλές τις τελευταίες εβδομάδες για μια σειρά από επιλογές για την αναδιάρθρωση των εργασιών της, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας χρεοκοπίας.

Ένας εκπρόσωπος της CBI δήλωσε: «Μετά από μια σειρά παραιτήσεων μελών, γνωρίζουμε ότι η CBI πρέπει να συρρικνωθεί και να επικεντρωθεί εκ νέου στο μέλλον».