Η CBI ζητά η Βιομηχανική Στρατηγική Πράσινης Μετάβασης του Ηνωμένου Βασιλείου να απελευθερώσει 57 δις £ για την οικονομία

Η CBI ζητά η Βιομηχανική Στρατηγική Πράσινης Μετάβασης του Ηνωμένου Βασιλείου να απελευθερώσει 57 δις £ για την οικονομία

July 17, 2023 0 By admin

Σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία Βρετανικής Βιομηχανίας (CBI), το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να απελευθερώσει 57 δισεκατομμύρια λίρες για την οικονομία μέχρι το 2030 μέσω μιας πράσινης βιομηχανικής στρατηγικής.

Το CBI ζήτησε από τις κυβερνήσεις να αναλάβουν να δοκιμάσουν τις πολιτικές τους έναντι των δεσμεύσεων του Ηνωμένου Βασιλείου για το κλίμα και το Υπουργείο Οικονομικών και το Γραφείο Δημοσιονομικής Υπευθυνότητας να υποχρεωθούν να παρέχουν μια εκτίμηση των κρατικών φόρων και δαπανών για το κλίμα.

Σύμφωνα με το CBI, αυτά τα μέτρα, σε συνδυασμό με μια νέα πράσινη βιομηχανική στρατηγική, θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μεταξύ 37 και 57 δισεκατομμυρίων στερλινών πρόσθετη οικονομική παραγωγή.

Ο Rain Newton-Smith, Γενικός Διευθυντής του CBI, πιστεύει ότι η υιοθέτηση μιας βιομηχανικής στρατηγικής μπορεί να αποτρέψει το Ηνωμένο Βασίλειο από το να χάσει δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια ανάπτυξης, καθώς «οι επιχειρήσεις πιστεύουν ότι ο νόμος για τη μείωση του πληθωρισμού των ΗΠΑ, ο νόμος περί καθαρού μηδενικού κλάδου και άλλα έθνη Τα φιλόδοξα πακέτα τόνωσης που ανέπτυξαν έχουν αλλάξει το παιχνίδι».

«Άλλα έθνη έχουν αναγνωρίσει τις τιμές που προσφέρονται και αυξάνουν γρήγορα τα δικά τους σχέδια και δαπάνες για να προσελκύσουν τις πράσινες βιομηχανίες του μέλλοντος», πρόσθεσε.

Απαντώντας στην είδηση, ο Λαίμωνας Νοραίικα, Διευθύνων Σύμβουλος της HeavyFinance, σχολίασε: «Οι προσπάθειες απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές σε όλη την Ευρώπη πρέπει να ενταθούν, όχι μόνο για να ξεκλειδωθούν τα δισεκατομμύρια που απαιτεί η CBI, αλλά και για να επιτευχθούν παγκόσμιοι καθαροί μηδενικοί στόχοι. Η μείωση του άνθρακα θα πρέπει να αποτελεί βασικό επίκεντρο των κυβερνήσεων και των επιχειρήσεων, ενθαρρύνοντας τη δράση και την καινοτομία για την προώθηση δράσεων απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές, όπως η μετασκευή ή για την ενθάρρυνση βιώσιμων επενδύσεων όπως τα ταμεία του Άρθρου 9, ώστε να δεσμεύσουν περισσότερους οργανισμούς να έχουν θετικό αντίκτυπο στο κλίμα».

«Τα ταμεία του άρθρου 9, ειδικότερα, μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στις προσπάθειες απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές υποστηρίζοντας τομείς όπως η γεωργία που μπορούν να επιτρέψουν τη βιώσιμη παραγωγή τροφίμων μέσω της μη καλλιέργειας, μειώνοντας τις εκπομπές και υποστηρίζοντας την ανθεκτική παραγωγή τροφίμων». έχει ως αποτέλεσμα το Ηνωμένο Βασίλειο και οι μεγάλοι παίκτες στην Ευρώπη να χάνουν τα δισεκατομμύρια που προσφέρονται και να μένουν περαιτέρω πίσω στους στόχους για το κλίμα».

Η είδηση ​​έρχεται εν μέσω συνάντησης μεταξύ του Energy Security και του Net Zero Secretary Grant Shapps και του Ειδικού Απεσταλμένου του Προέδρου των ΗΠΑ για τη Δράση για το Κλίμα, John Kerry, κατά την οποία ζήτησαν αυξημένη υποστήριξη για τις αναπτυσσόμενες και τις αναδυόμενες οικονομίες για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.