Η Foodhak χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να εξετάσει 200.000 κλινικές μελέτες υγείας και να τελειοποιήσει τα γεύματά της

Η Foodhak χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να εξετάσει 200.000 κλινικές μελέτες υγείας και να τελειοποιήσει τα γεύματά της

June 27, 2023 0 By admin

Η εταιρεία υγιεινής διατροφής Foodhak σχεδιάζει με επιτυχία θρεπτικά γεύματα χρησιμοποιώντας γενετική τεχνητή νοημοσύνη για την επεξεργασία των αποτελεσμάτων περισσότερων από 200.000 κλινικών μελετών υγείας, δήλωσε η εταιρεία.

Σε μια παγκόσμια πρωτοτυπία, η πρωτοποριακή εταιρεία βρίσκεται πλέον στην πρώτη γραμμή της χρήσης τεχνικών τεχνητής νοημοσύνης αιχμής για την τελειοποίηση των φαρμακευτικών τροφών της.

Έχει αναπτύξει ιδιόκτητους αγωγούς δεδομένων που παράγουν εξαιρετικά εξειδικευμένα σύνολα δεδομένων έρευνας για την υγεία από εκατοντάδες χιλιάδες ακαδημαϊκές πηγές για την ανάπτυξη τροφών που να αισθάνονται καλά που στοχεύουν συγκεκριμένες ασθένειες και ελλείψεις.

Αυτή η προσέγγιση μηχανικής μάθησης σημαίνει ότι η Foodhak μπορεί να συναρμολογεί τρόφιμα με έξυπνες εναλλαγές συστατικών για να προωθήσει τη μακροζωία και να κάνει ενεργές συστάσεις για το τι πρέπει να τρώει κάποιος με βάση τους στόχους υγείας και ζωής του. Η εταιρεία ελπίζει να ενσωματώσει σύντομα δεδομένα από περισσότερα από ένα εκατομμύριο αποτελέσματα μελετών στην παραγωγή τροφίμων και τις συνταγές της — και να βοηθήσει στη δημιουργία ακόμη πιο ακριβών, εξατομικευμένων σχεδίων γευμάτων.

Στοιχεία έχουν ανακαλυφθεί από έγκριτες δημοσιεύσεις όπως το The Lancet, το The British Medical Journal και το New England Journal of Medicine. Οι διατροφολόγοι της Foodhak έμαθαν από μια μελέτη πώς να χρησιμοποιούν την κανέλα για να ανακουφίσουν τους πόνους της περιόδου, ενώ μια άλλη συνέδεσε το ρόδι με τη μακροζωία και τόνισε τα αντιγηραντικά οφέλη του κουρκουμά.

Αυτή η προσέγγιση βοήθησε την εταιρεία να προσφέρει 100% ετήσιους αριθμούς ανάπτυξης και να αποκαλύψει μια υγιεινή σειρά από σνακ κατασκευασμένα από AI, όπως μπισκότα που περιέχουν το αρχαίο βότανο ashwagandha, καθώς και μια σειρά από κράκερ ωμέγα και κεχρί με σπόρους που περιέχουν τα περισσότερα συμπληρώματα διατροφής περιέχουν περισσότερα ωμέγα.

Τα εξαιρετικά υγιεινά σνακ είναι το πνευματικό τέκνο της επιχειρηματία και μητέρας δύο παιδιών Sakshi Chhabra Mittal, η οποία σκέφτηκε την ιδέα για την εταιρεία αφού καταπολέμησε η ίδια την ασθένεια μέσω διατροφικών αλλαγών.

Ο Sakshi είπε, «Η Foodhak έχει αναπτύξει το δικό της ιδιόκτητο μοντέλο που χρησιμοποιεί γενετική τεχνητή νοημοσύνη για την επεξεργασία εκατοντάδων χιλιάδων αποτελεσμάτων κλινικών μελετών υγείας.

«Η τεχνητή νοημοσύνη μας δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιούμε οριστικά σύνολα δεδομένων με ακρίβεια και μας βοηθά να αναπτύξουμε νέες συνταγές και προϊόντα, με έξυπνες υποκαταστάσεις συστατικών για την αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας και τη βελτίωση της ευημερίας χρησιμοποιώντας τα τρόφιμα ως φάρμακα».

«Αυτή η επαναστατική προσέγγιση είναι μοναδική και κανείς δεν χρησιμοποιεί τόσο μεγάλα δεδομένα για να βελτιώσει τη διατροφή και την ευεξία. Ελπίζουμε ότι σύντομα θα έχουμε περισσότερα από ένα εκατομμύριο εξαιρετικά εξειδικευμένα σύνολα δεδομένων που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε περαιτέρω για να εστιάσουμε με λέιζερ τα προϊόντα, τις συνταγές και τα εξατομικευμένα σχέδια διατροφής μας.

«Η Foodhak ιδρύθηκε στην ιδέα ότι ενώ το φαγητό μπορεί να είναι βαθιά θρεπτικό, θεραπευτικό και ενδυναμωτικό, μπορεί επίσης να έχει εκπληκτική γεύση και ότι το φαγητό που τρώτε μπορεί και πρέπει να σας κάνει πιο ευτυχισμένους, πιο υγιείς και ακόμη και να σας βοηθήσει να παραμείνετε περισσότερο για να ζήσετε. Η τεχνητή νοημοσύνη μας επέτρεψε να βελτιώσουμε αυτήν την προσέγγιση και να προσφέρουμε απαράμιλλη ακρίβεια και αποτελέσματα».

Οι συνδρομητές του Foodhak σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο λαμβάνουν ένα εβδομαδιαίο κουτί με έτοιμα γεύματα υψηλής ποιότητας για την εβδομάδα, κλινικά ελεγμένα από διατροφολόγους. Είναι όλα χαμηλού GI, αντιφλεγμονώδη, αλκαλικά, γλουτένη, γαλακτοκομικά και ραφιναρισμένη ζάχαρη. Εκτιμάται ότι 90.000 θάνατοι στο Ηνωμένο Βασίλειο αποδίδονται σε κακή διατροφή κάθε χρόνο – και 11 εκατομμύρια παγκοσμίως – με πολλές ασθένειες που προέρχονται από το έντερο.

Ο Sakshi πρόσθεσε, «Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτήν την τεχνολογία για να αναδημιουργήσουμε οποιοδήποτε γεύμα, τόσο νόστιμο όσο μια πίτσα ή μπράουνι, και να τροποποιήσουμε τις συνταγές εναλλάσσοντας έξυπνα υλικά για να τα κάνουμε νόστιμα, αλλά προσθέτουν αξία στην υγεία σας.» Οι ενήλικες και τα παιδιά λατρεύουν αυτά σνακ, και είναι γεμάτα με καλοσύνη και γεύση – δεν χρειάζεται πλέον να είναι επιεικής. Πιστεύουμε ότι αυτό είναι το μέλλον της διατροφής – και το κλειδί για τη μακροζωία.

«Το φαγητό με το οποίο περιτριγυριζόμαστε είναι λάθος και μας οδηγεί να αναπτύξουμε χρόνιες ασθένειες και εργαζόμαστε επίσης σε κλινικές δοκιμές για να δείξουμε ανατροπές ασθενειών στον διαβήτη, την υψηλή χοληστερόλη και άλλες ασθένειες του τρόπου ζωής που σκοτώνουν πολλούς ανθρώπους».