Η FSB δημοσιεύει τη «Λίστα Sunshine» με ιδέες για την ενίσχυση των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων καθώς ξεκινά η τουριστική περίοδος

Η FSB δημοσιεύει τη «Λίστα Sunshine» με ιδέες για την ενίσχυση των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων καθώς ξεκινά η τουριστική περίοδος

June 2, 2023 0 By admin

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Μικρών Επιχειρήσεων (FSB), οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής έχουν μια χρυσή ευκαιρία να βοηθήσουν τις μικρές επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν στο έπακρο την τουριστική περίοδο αυτό το καλοκαίρι καθώς ξεκινά η περίοδος των διακοπών.

Τα ασυναγώνιστα αξιοθέατα του Ηνωμένου Βασιλείου, σε συνδυασμό με τις ευνοϊκές συναλλαγματικές ισοτιμίες, είναι πιθανό να προσελκύσουν ένα κύμα διεθνών επισκεπτών τους επόμενους μήνες – ενώ οι Βρετανοί που γνωρίζουν τον προϋπολογισμό θα προσπαθήσουν να βγάλουν ακόμα καλύτερα χρήματα μένοντας στην περιοχή.

Πρόσφατα στοιχεία από τον τρέχοντα Δείκτη Μικρών Επιχειρήσεων (SBI) δείχνουν ότι η εμπιστοσύνη στις υπηρεσίες διαμονής και εστίασης έχει αυξηθεί σημαντικά, αυξάνοντας κατά 53,7 μονάδες σε -17,8 μονάδες.

Το γεγονός ότι παραμένει σε αρνητικό έδαφος υπογραμμίζει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος μετά την Covid-19: το 77% των μικρών επιχειρήσεων τουρισμού και φιλοξενίας δηλώνουν ότι έχουν κάποια μορφή χρέους, σε σύγκριση με το 59% πριν από την πανδημία.

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη για την κυβέρνηση και άλλους φορείς χάραξης πολιτικής να διερευνήσουν τρόπους για να μειώσουν την πίεση στην τουριστική μας βιομηχανία.

Για να βοηθήσει, η FSB δημιούργησε μια λίστα Sunshine για να βοηθήσει τις τουριστικές επιχειρήσεις να προωθήσουν αυτό το καλοκαίρι:

  • μεταφορά πρέπει να λειτουργήσει ομαλά – και η κυβέρνηση πρέπει να διασφαλίσει ότι το κεφάλαιό της θα διανέμεται δίκαια.
  • Πάρκο πρέπει να είναι προσβάσιμη στους κεντρικούς δρόμους καθώς υπάρχουν όλο και περισσότερα τουριστικά hotspot Park & ​​Ride.
  • αυξάνοντας το ΔΕΞΑΜΕΝΗ Το όριο των 85.000 £ έως 100.000 £ θα μπορούσε να τονώσει την ανάπτυξη στον τομέα της φιλοξενίας, καθώς πολλές τουριστικές επιχειρήσεις σταματούν επί του παρόντος τη λειτουργία τους προς το τέλος του φορολογικού έτους για να αποφύγουν την υπέρβαση του τρέχοντος ορίου και να επιβαρυνθούν με πρόσθετο κόστος.
  • ο Ελάφρυνση τιμολογίων για τις μικρές επιχειρήσεις Το όριο θα πρέπει να αυξηθεί στις 25.000 £ για να αποκλειστούν 200.000 μικρές επιχειρήσεις από το σύστημα τιμολόγησης.
  • Πιο φθηνα ενέργεια Κόστος – Οι εταιρείες ενέργειας θα πρέπει να αγκαλιάσουν την πρόταση της FSB να επιτρέψει στις μικρές εταιρείες, οι οποίες διαπραγματεύτηκαν τα συμβόλαιά τους πέρυσι στο αποκορύφωμα της ενεργειακής κρίσης, να “ενοποιήσουν και να ανατρέψουν”* τα συμβόλαιά τους για να επωφεληθούν από τις χαμηλότερες τιμές χονδρικής.
  • Τοπικές επιχειρηματικές συνεργασίες επισκεπτών θα πρέπει να καταρτίσει σχέδια που να αντικατοπτρίζουν πλήρως τα συμφέροντα των μικρών επιχειρήσεων.

Ο Martin McTague, Εθνικός Πρόεδρος της FSB, δήλωσε: “Αυτό το καλοκαίρι προσφέρει ένα καλειδοσκόπιο ευκαιριών για τις μικρές επιχειρήσεις στους τομείς της φιλοξενίας και του τουρισμού σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.” Υπάρχει μια πληθώρα δραστηριοτήτων εδώ – από ιστορικές τοποθεσίες μέχρι παραδοσιακά ψάρια και πατατάκια δίπλα στη θάλασσα – οπότε δεν είναι περίεργο που οι άνθρωποι συρρέουν εδώ κάθε καλοκαίρι.

«Οι μακροπρόθεσμες καιρικές προβλέψεις είναι εμφανώς αναξιόπιστες, αλλά ελπίζουμε οι προβλέψεις του Met Office για ένα ζεστό καλοκαίρι να γίνουν πραγματικότητα και να δώσουν ώθηση στις μικρές επιχειρήσεις που βασίζονται στους τουρίστες.

«Οι μικρές επιχειρήσεις έχουν ήδη υπομείνει τον βαθύ αντίκτυπο της πανδημίας, ξεπερνώντας πολλά εμπόδια, και τώρα παλεύουν με υψηλό πληθωρισμό. Η βελτίωση της εμπιστοσύνης στη φιλοξενία υποδηλώνει πρώιμα πράσινα βλαστάρια ανάκαμψης, αλλά χρειάζονται συνεχή φροντίδα και υποστήριξη.

«Η προώθηση του τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας μας με τη Sunshine List μας αυτό το καλοκαίρι θα μπορούσε να κάνει τεράστια διαφορά και να επιτρέψει στις επιχειρήσεις φιλοξενίας να κάνουν το καλύτερο δυνατό. Αυτό, με τη σειρά του, σημαίνει ότι οι τουρίστες μπορούν να υποστηρίξουν επαρκώς το οικοσύστημα των μικρών επιχειρήσεων μας, το οποίο συμβάλλει στην ώθηση της εμπιστοσύνης σε θετικό έδαφος».