Η JPMorgan Chase & Co. βρίσκεται σε άνοδο στην πρόσληψη προσωπικού τεχνητής νοημοσύνης καθώς εντείνεται η μάχη των τραπεζών για τα ταλέντα της τεχνητής νοημοσύνης

Η JPMorgan Chase & Co. βρίσκεται σε άνοδο στην πρόσληψη προσωπικού τεχνητής νοημοσύνης καθώς εντείνεται η μάχη των τραπεζών για τα ταλέντα της τεχνητής νοημοσύνης

June 8, 2023 0 By admin

Η πρώτη μελέτη του Evident στη βιομηχανία δείχνει ότι οι κορυφαίες ευρωπαϊκές τράπεζες διπλασιάζουν τις προσλήψεις τους με τεχνητή νοημοσύνη, αλλά οι τράπεζες του Ηνωμένου Βασιλείου αγωνίζονται να ανταγωνιστούν τους αντιπάλους των ΗΠΑ

Η JPMorgan Chase & Co. στοχεύει να διατηρήσει την κυριαρχία της στην τεχνητή νοημοσύνη στον παγκόσμιο τραπεζικό κλάδο, σύμφωνα με μια νέα μελέτη σχετικά με τα ταλέντα τεχνητής νοημοσύνης και τις τάσεις πρόσληψης από την πλατφόρμα συγκριτικής αξιολόγησης και νοημοσύνης AI Προφανώς.

Η JPMorgan Chase & Co. προσέλαβε διπλάσιες θέσεις εργασίας σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη σε σχέση με τους ομολόγους της μεταξύ Φεβρουαρίου και Απριλίου 2023 και δημοσίευσε 3.651 θέσεις, σε σύγκριση με 1.754 θέσεις από τη Citigroup, 1.374 από τη Barclays και 1.268 από την Deutsche Bank.

Σύμφωνα με την έκθεση AI Talent Report for Banks της Evident, η αγορά ταλέντων τραπεζικής τεχνητής νοημοσύνης αυξήθηκε κατά 4% μεταξύ Οκτωβρίου 2022 και Απριλίου 2023, καθώς πολλές τράπεζες έκαναν απολύσεις σε άλλους τομείς δραστηριότητας.

Οι 60 μεγαλύτερες τράπεζες της Βόρειας Αμερικής και της Ευρώπης απασχολούν τώρα περίπου 46.000 άτομα στην ανάπτυξη τεχνητής νοημοσύνης, τη μηχανική δεδομένων και τη διακυβέρνηση και την ηθική, με έως και 100.000 παγκόσμιες τραπεζικές λειτουργίες που εμπλέκονται στην προώθηση της τεχνητής νοημοσύνης στην αγορά. Είναι ενδιαφέρον ότι το 40% του προσωπικού τεχνητής νοημοσύνης αυτών των τραπεζών έχει αναλάβει τους τρέχοντες ρόλους του από τον Ιανουάριο του 2022.

Η έρευνα του Evident δείχνει ότι ορισμένες ευρωπαϊκές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων των ING Groep, Barclays και NatWest Group, εντείνουν τις προσλήψεις τους σε τεχνητή νοημοσύνη. Σε κάθε περίπτωση, οι προσλήψεις που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη αντιπροσωπεύουν πάνω από το 30% των ανοιχτών περιγραφών θέσεων εργασίας τους, καταδεικνύοντας τη στρατηγική σημασία της τεχνητής νοημοσύνης για κάθε τράπεζα σε μια εποχή που οι ευρωπαϊκές τράπεζες βλέπουν ένα αυξανόμενο χάσμα τεχνητής νοημοσύνης με τους ομολόγους τους στη Βόρεια Αμερική – όπως αναφέρεται στο εναρκτήρια δήλωση Προφανής δείκτης AI τον Ιανουάριο του 2023.

Η Alexandra Mousavizadeh, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Evident, δήλωσε: «Η JPMorgan Chase επενδύει πολλά στην τεχνητή νοημοσύνη, αλλά δεν είναι η μόνη μεγάλη τράπεζα που εντείνει τις προσπάθειές της για προσλήψεις. Υπήρξε μια αναταραχή δραστηριότητας προσλήψεων σε ολόκληρο τον κλάδο. Η τεχνητή νοημοσύνη είναι ο μοναδικός τομέας στον τραπεζικό τομέα όπου οι προσλήψεις αυξάνονται και τα δεδομένα μας δείχνουν ότι οι τράπεζες ανταγωνίζονται σκληρά για να διατηρήσουν τα καλύτερα ταλέντα».

Η λαθροθηρία είναι ανεξέλεγκτη στις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου

Σύμφωνα με το Evident, οι τράπεζες προσλαμβάνουν από διάφορες πηγές για να δημιουργήσουν τους αγωγούς τεχνητής νοημοσύνης τους, με τις ανταγωνιστικές τράπεζες να αντιπροσωπεύουν περισσότερους από 22.000 από όλους τους υπαλλήλους που προσλαμβάνονται για ρόλους που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη, ακολουθούμενες από εταιρείες συμβούλων πληροφορικής/τεχνολογίας (18.000) και πανεπιστήμια (8.500). ). ).

Η Wells Fargo είναι ο πιο ενεργός παίκτης όσον αφορά τη λαθροθηρία ταλέντων τεχνητής νοημοσύνης, με την εταιρεία να προμηθεύεται το 5% του προσωπικού της σε τεχνητή νοημοσύνη μόνο από την Bank of America. Οι τράπεζες των ΗΠΑ βλέπουν μια οριακή καθαρή εισροή ταλέντων τεχνητής νοημοσύνης, εν μέρει σε βάρος των τραπεζών του Ηνωμένου Βασιλείου. Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος της λαθροθηρίας συμβαίνει εντός των αγορών και όχι μεταξύ τους. Οι Wells Fargo, RBC, BNP Paribas και HSBC οδηγούν τις καθαρές εισροές στις αντίστοιχες αγορές τους.

Η τεχνητή νοημοσύνη ενισχύει την υπάρχουσα δυναμική της τραπεζικής ισχύος;

Η έκθεση Evident προσδιορίζει τη Νέα Υόρκη ως τον παγκόσμιο κόμβο για τα ταλέντα τεχνητής νοημοσύνης όσον αφορά τον συνολικό αριθμό ατόμων, ακολουθούμενη από το Λονδίνο, το Τορόντο, τη Μπανγκαλόρ και το Παρίσι. Η Ινδία έχει τρεις πόλεις στο top 10, όπως και οι ΗΠΑ, με την παρουσία της Ινδίας να αντικατοπτρίζει ιστορικές αποφάσεις εξωχώριας αγοράς που αναγκάζουν τώρα τις τράπεζες να διπλασιάσουν την έκθεσή τους και να αυξήσουν τις προσλήψεις στις υπάρχουσες τοποθεσίες τους.

Ωστόσο, αναδύονται διαφορετικά μοντέλα για την ανάπτυξη ταλέντων τεχνητής νοημοσύνης, με έντονη αντίθεση μεταξύ των τραπεζών των ΗΠΑ, που προσλαμβάνουν σε όλες τις βασικές τοποθεσίες τους παγκοσμίως, και αγορών όπως ο Καναδάς, η Γαλλία και η Ολλανδία, όπου τα ταλέντα τεχνητής νοημοσύνης στρατολογούνται κυρίως στο εσωτερικό .

Η δεξαμενή ταλέντων τεχνητής νοημοσύνης στην Ευρώπη παραμένει ιδιαίτερα κατακερματισμένη, με τη Γερμανία να αγωνίζεται να δημιουργήσει εγχώριους κόμβους τεχνητής νοημοσύνης. Ούτε η Φρανκφούρτη ούτε το Βερολίνο συγκαταλέγονται στις 30 κορυφαίες πόλεις για ταλέντο τεχνητής νοημοσύνης, ενώ η Deutsche Bank, μια από τις κορυφαίες εταιρείες εύρεσης τεχνητής νοημοσύνης, απασχολεί την πλειοψηφία του προσωπικού της σε τεχνητή νοημοσύνη εκτός Γερμανίας και επεκτείνει τις προσπάθειές της για πρόσληψη τεχνητής νοημοσύνης σε άλλες αγορές, ιδίως στην Ινδία. .

Σύμφωνα με το Evident, αυτές οι τάσεις προσλήψεων υποδηλώνουν ότι η τεχνητή νοημοσύνη αναπαράγει τις παραδοσιακές δομές ισχύος στον τραπεζικό τομέα. Για παράδειγμα, η ισχυρή παρουσία αμερικανικών, ευρωπαϊκών και ασιατικών τραπεζών στο Λονδίνο κατέστησε ιστορικά δύσκολο για τις τράπεζες του Ηνωμένου Βασιλείου να ανταγωνίζονται για ταλέντα. Ενώ η Barclays προσλαμβάνει επί του παρόντος παρόμοιο επίπεδο ταλέντων τεχνητής νοημοσύνης με τους ομολόγους της στις ΗΠΑ, οι απόφοιτοι από τα κορυφαία πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου είναι πιο πιθανό να καταλήξουν σε τομείς που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη στην JPMorgan Chase & Co, την Bank of America ή τη Citigroup από οποιαδήποτε εγχώρια τράπεζα.

Ο Mousavizadeh πρόσθεσε: «Η δύναμη του Ηνωμένου Βασιλείου ως παγκόσμιος πάροχος χρηματοοικονομικών υπηρεσιών παραμένει η αδυναμία του όσον αφορά την υποστήριξη των προσπαθειών πρόσληψης τεχνητής νοημοσύνης των εγχώριων τραπεζών». Η ιστορία επαναλαμβάνεται και η τεχνητή νοημοσύνη ενισχύει την παγκόσμια δυναμική ισχύος που έχουμε δει στον τραπεζικό τομέα τα τελευταία λίγα έχουν δει δεκαετίες».

Δεν υπάρχει καμία αναφορά για τη δημιουργία τεχνητής νοημοσύνης στις προσπάθειες προσλήψεων των τραπεζών, ούτε αναφορά για υπεύθυνη τεχνητή νοημοσύνη

Η έρευνα του Evident δείχνει ότι παρά την έκρηξη του ενδιαφέροντος για το Generative AI που προκλήθηκε από την κυκλοφορία του ChatGPT τον Νοέμβριο του 2022, λιγότερο από το 2% των περιγραφών θέσεων εργασίας ανάπτυξης τεχνητής νοημοσύνης που διαφημίστηκαν πρόσφατα από τις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου αναφέρονται συγκεκριμένα σε Generative AI και Large Language Models (LLM). . ή ChatGPT.

Η Annabel Ayles, συνιδρύτρια και COO της Evident, δήλωσε: «Είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε ότι οι τράπεζες ακολουθούν μια προσεκτική προσέγγιση στη γενετική τεχνητή νοημοσύνη αντί να εμπλέκονται στον θόρυβο του ChatGPT. Καθώς οι τράπεζες εντοπίζουν και δοκιμάζουν διαφορετικές περιπτώσεις χρήσης σε όλες τις δραστηριότητές τους, χρειάζονται άτομα που κατανοούν πραγματικά την τεχνολογία πίσω από τα παραγωγικά μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης και πώς να τα ενσωματώσουν σε προϊόντα. Μπορεί να χρειαστούν μήνες ή και χρόνια για να τεθούν στην παραγωγή αυτά τα εργαλεία. Ως εκ τούτου, δεν αναμένουμε σημαντικές προσλήψεις για σχετικούς ρόλους, αλλά αναμένουμε μια ενδεχόμενη αύξηση θέσεων εργασίας όπως μηχανικοί άμεσης εξυπηρέτησης, μηχανικοί ML και προγραμματιστές προϊόντων».

Το Evident βρήκε επίσης λίγα στοιχεία ότι οι τράπεζες αυξάνουν τις επενδύσεις τους σε υπεύθυνα ταλέντα τεχνητής νοημοσύνης καθώς αυξάνονται οι κίνδυνοι υιοθέτησης ισχυρών συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης. Από τον Φεβρουάριο του 2022 έως τον Απρίλιο του 2023, μόνο δύο τράπεζες προσλήφθηκαν ρητά για υπεύθυνους ρόλους τεχνητής νοημοσύνης.

Ο Ayles πρόσθεσε, “Λιγότερο ενθαρρυντική είναι η προφανής έλλειψη εστίασης στη στρατολόγηση ταλέντων που δεσμεύονται για την ασφαλή και υπεύθυνη χρήση αυτών των ισχυρών νέων τεχνολογιών.” Όταν η τεχνητή νοημοσύνη ελέγχεται, οι τράπεζες μπορεί να χάσουν την ευκαιρία να παραμείνουν μπροστά από τον ανταγωνισμό.