Η Lidl λαμβάνει διαταγή για παραβίαση εμπορικού σήματος από την Tesco που θα μπορούσε να κοστίσει 8 εκατομμύρια λίρες στο μεγαλύτερο παντοπωλείο της Βρετανίας

Η Lidl λαμβάνει διαταγή για παραβίαση εμπορικού σήματος από την Tesco που θα μπορούσε να κοστίσει 8 εκατομμύρια λίρες στο μεγαλύτερο παντοπωλείο της Βρετανίας

June 26, 2023 0 By admin

Το γερμανικό εκπτωτικό σούπερ μάρκετ Lidl μπορεί να ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα για να εμποδίσει την αντίπαλη Tesco να αντιγράψει το λογότυπό της. Αυτό αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου, παρά το γεγονός ότι αποκάλυψε ότι θα κοστίσει στην Tesco σχεδόν 8 εκατομμύρια λίρες για να τα αφαιρέσει όλα.

Ο μεγαλύτερος λιανοπωλητής της Βρετανίας Tesco έχασε μια μήνυση για το εμπορικό σήμα από τη Lidl τον Απρίλιο, αφού η Tesco εισήγαγε έναν κίτρινο κύκλο σε μπλε φόντο για να προωθήσει το εκπτωτικό πρόγραμμα «τιμές καρτών συλλόγου».

Στη συνέχεια, η Lidl ζήτησε διαταγή για την αποτροπή της Tesco από την παραβίαση του εμπορικού της σήματος, υποστηρίζοντας τον περασμένο μήνα ότι ήταν απαραίτητο να σταματήσει η Tesco να παραπλανά τους καταναλωτές.

Οι δικηγόροι της Tesco υποστήριξαν ότι δεν ήταν απαραίτητο να εκδοθεί διαταγή και ότι η παραβίαση της επωνυμίας Lidl θα μπορούσε να αποκατασταθεί καταβάλλοντας μικρές αποζημιώσεις.

Η Tesco διέταξε την αφαίρεση του λογότυπου της Clubcard αφού το δικαστήριο έκρινε ότι αντιγράφει το Lidl

Ο επικεφαλής νομικός διευθυντής του λιανοπωλητή, Ryan Hetherington, περιέγραψε σε κατάθεσή του πόσο δύσκολο θα ήταν για την Tesco, η οποία είπε ότι χρησιμοποιεί περισσότερα από 8 εκατομμύρια λογότυπα Clubcard Prices στα καταστήματά της, με περισσότερα σε διαδικτυακές, τηλεοπτικές και έντυπες διαφημίσεις.

Αυτό έρχεται αφότου η Tesco ανέφερε αύξηση εννέα τοις εκατό στις πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο να λέει ότι υπάρχουν «ενθαρρυντικά πρώιμα σημάδια ότι ο πληθωρισμός αρχίζει να μειώνεται».

Ωστόσο, η δικαστής Joanna Smith αποφάνθηκε την Τετάρτη ότι η Lidl δικαιούται διαταγή που δεν θα τεθεί σε ισχύ έως ότου αποφασιστούν τυχόν προσφυγές από τη Lidl και την Tesco – οι οποίες και οι δύο είπαν ότι θα αμφισβητήσουν την αρχική τους απόφαση.

«Ο μόνος σίγουρος τρόπος για να τερματιστεί η ζημιά που κάνει η Lidl από τη συνεχή χρήση των ετικετών (τιμή της κάρτας Club) είναι να εκδώσει μια οριστική διαταγή», είπε.

Ο δικαστής είπε ότι η Tesco έχει εννέα εβδομάδες από την ολοκλήρωση της υπόθεσης για να αφαιρέσει όλα τα λογότυπα της Clubcard Prices εάν η Tesco αποτύχει στην έφεση.

Η Tesco αρνήθηκε να σχολιάσει. Η Lidl δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.