Η Neko Health, συνιδρυτής του αφεντικού του Spotify, Daniel Ek, συγκεντρώνει 60 εκατομμύρια ευρώ

Η Neko Health, συνιδρυτής του αφεντικού του Spotify, Daniel Ek, συγκεντρώνει 60 εκατομμύρια ευρώ

July 9, 2023 0 By admin

Μια εταιρεία τεχνολογίας υγείας που συνιδρύθηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Spotify, Daniel Ek, συγκέντρωσε 60 εκατομμύρια ευρώ για να ανοίξει κλινικές σε όλη την Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο με στόχο τον εντοπισμό σοβαρών ασθενειών σε πρώιμο στάδιο.

Η Neko Health έχει αναπτύξει τεχνολογία σάρωσης σώματος που, όπως υποστηρίζει, μπορεί να επιτρέψει στους ασθενείς να υποβληθούν σε πλήρη εξέταση σε περίπου δέκα λεπτά. Εβδομήντα διαφορετικοί αισθητήρες αναζητούν προβλήματα υγείας, παρακολουθούν τα σημάδια, τις δερματικές βλάβες, τη θερμοκρασία του σώματος και χαρτογραφούν το καρδιαγγειακό σύστημα, ενώ μια νοσοκόμα αντλεί αίμα για να αναζητήσει καταστάσεις όπως ο διαβήτης. Μόλις ολοκληρωθεί η σάρωση, μπορούν να εντοπιστούν τα υποκείμενα ζητήματα και να γίνουν συστάσεις.

Η σουηδική εταιρεία διαθέτει ήδη ένα κέντρο έγκαιρης ανίχνευσης στη Στοκχόλμη που χρεώνει τους ασθενείς 250 ευρώ ανά επίσκεψη και μπορεί να υπερηφανεύεται για μια λίστα αναμονής με περισσότερα από 10.000 άτομα των οποίων οι θέσεις εξαντλήθηκαν μέσα σε λίγες ώρες από το άνοιγμα.

Ο Hjalmar Nilsonne, 36 ετών, ίδρυσε την εταιρεία το 2018 μαζί με τον Ek, 40. Η εταιρεία απασχολεί πλέον 38 άτομα.

Ο Nilsonne, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε: «Το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης είναι εκτός ελέγχου. Πιστεύουμε ότι η προληπτική υγεία θα είναι το κλειδί για την αναστροφή αυτής της τάσης. Οι γιατροί σήμερα απλά δεν έχουν αρκετό χρόνο ή πόρους για να επικεντρωθούν στην πρόληψη. Ως αποτέλεσμα, πολλά προβλήματα υγείας περνούν απαρατήρητα μέχρι να γίνουν πραγματικά σοβαρά, προκαλώντας πολύ πόνο και ασκώντας τεράστια πίεση στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης».

Η εταιρεία παραθέτει στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υποδηλώνουν ότι έως και το 80 τοις εκατό των αναγκών υγειονομικής περίθαλψης σχετίζονται με χρόνιες ασθένειες, πολλές από τις οποίες μπορούν να προληφθούν εάν εντοπιστούν έγκαιρα.

Ο γύρος χρηματοδότησης “Series A” περιελάμβανε τις εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων Lakestar, Atomico και General Catalyst και είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία φέρνει εξωτερικές επενδύσεις.