Η Ringover συγκεντρώνει 20 εκατομμύρια ευρώ για να φέρει επανάσταση στην απόδοση των πωλήσεων και στην ικανοποίηση των πελατών

Η Ringover συγκεντρώνει 20 εκατομμύρια ευρώ για να φέρει επανάσταση στην απόδοση των πωλήσεων και στην ικανοποίηση των πελατών

June 7, 2023 0 By admin

Ο προγραμματιστής λογισμικού ως υπηρεσίας (SaaS) Ringover ανακοίνωσε το κλείσιμο ενός γύρου χρηματοδότησης 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Επικεφαλής του γύρου ήταν η Orange Ventures και η Large Venture της Bpifrance και συνοδευόταν από τον ιστορικό επενδυτή Expedition Growth Capital. Αυτός ο νέος γύρος χρηματοδότησης επιτρέπει στη Ringover να αυξήσει σημαντικά τις επενδύσεις της σε Ε&Α, ιδιαίτερα στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης (AI), και να επιταχύνει τη διεθνή ανάπτυξή της.

Από το 2018, η αποστολή της Ringover είναι να υποστηρίζει τις σχέσεις με εταιρικούς πελάτες σε όλα τα κανάλια επικοινωνίας. Με οκταπλάσια αύξηση πωλήσεων σε τρία χρόνια και επιτυχημένο πρώτο γύρο χρηματοδότησης 10 εκατομμυρίων ευρώ το 2021, η Ringover καλωσορίζει πλέον δύο νέους επενδυτές. Η Bpifrances Large Venture και η Orange Ventures έχουν και οι δύο βαθιές ρίζες στην τεχνολογική κουλτούρα και είναι γνωστές για την υποστήριξή τους στους παγκόσμιους ηγέτες της βιομηχανίας. Αυτή η χρηματοδότηση ανεβάζει τη συνολική επένδυση της Ringover το 2023 σε πάνω από 30 εκατομμύρια ευρώ.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεχίζουμε τη συνεργασία μας με την Ringover και επενδύουμε σε αυτήν την επόμενη φάση ανάπτυξης μαζί με την BPI και την Orange Ventures. Η ανάπτυξη και η εκτέλεση της Ringover από την επένδυσή μας πριν από δύο χρόνια ήταν εντυπωσιακή, τετραπλασιάζοντας τα επαναλαμβανόμενα ετήσια έσοδα και διευρύνοντας σημαντικά τη γκάμα προϊόντων», δήλωσε ο Oliver Thomas, Managing Partner στην Expedition.

Δαχτυλίδι έχει την τεχνική και τεχνογνωσία της αγοράς για να γίνει μία από τις κορυφαίες λύσεις παραγωγικότητας στον κόσμο για ομάδες πωλήσεων και υποστήριξης πελατών σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο», πρόσθεσε ο David Olsson, Principal of Expedition, ο οποίος θα ενταχθεί στο διοικητικό συμβούλιο ως μέρος του επένδυση.

Πρόκειται για μια καθαρή επένδυση κεφαλαίου χωρίς χρέος ή επιδοτήσεις, επιτρέποντας στη Ringover να επεκτείνει το τεχνολογικό της DNA παγκοσμίως με έναν φιλόδοξο και διαφανή οδικό χάρτη. Οι φιλοδοξίες του περιλαμβάνουν:

  • Δημιουργήστε μια ασυναγώνιστη σουίτα εργαλείων SaaS για να λύσετε όλο το φάσμα των προκλήσεων εξυπηρέτησης πελατών και πωλήσεων. Αφού εστίασε στις προκλήσεις του merchandising νωρίτερα μέσα στο έτος και ανέπτυξε δύο νέα εργαλεία, η Ringover εργάζεται επί του παρόντος σε νέα προϊόντα προσανατολισμένα στην εξυπηρέτηση πελατών για να ολοκληρώσει την προσφορά της.
  • Εκδημοκρατισμός της χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης στις καθημερινές λειτουργίες των τμημάτων πωλήσεων και εξυπηρέτησης πελατών για να ανοίξει ο δρόμος για μια πραγματική επανάσταση στον τρόπο λειτουργίας τους. Επιτρέποντάς τους να επικεντρωθούν σε εργασίες υψηλής αξίας, η τεχνητή νοημοσύνη γίνεται ένας ανεκτίμητος καθημερινός συγκυβερνήτης.
  • Ενοποιήστε την ποιότητα των υπηρεσιών με μια σειρά προηγμένων λειτουργιών και ενσωματώσεων. Η επικοινωνία δεν περιορίζεται πλέον στις παραδοσιακές τηλεφωνικές κλήσεις, καθώς τα πρότυπα χρήσης εξελίσσονται και τα κανάλια επικοινωνίας πολλαπλασιάζονται. Το Ringover στοχεύει να βοηθήσει τους οργανισμούς σε αυτόν τον μετασχηματισμό παρέχοντας ένα ολοκληρωμένο εργαλείο που εστιάζει στην απόδοση και την παρακολούθηση της ομάδας. Με τις δυνατότητες ενσωμάτωσης που έχουν ήδη επεκταθεί σε περισσότερα από 70 επιχειρηματικά εργαλεία, η Ringover αναμένει να διπλασιάσει αυτόν τον αριθμό το 2023.
  • Δεσμευτείτε πλήρως για την παγκόσμια επέκταση, επεκτείνοντας περαιτέρω τις υποδομές και τις ομάδες στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και την Ισπανία, αξιοποιώντας παράλληλα τις υπάρχουσες και μελλοντικές συνεργασίες.

«Γνωρίζοντας ότι η απόδοση των πωλήσεων και οι σχέσεις με τους πελάτες αλλάζουν δραματικά, η ικανοποίηση των προσδοκιών των πελατών μας αποτελεί προτεραιότητα για εμάς», δήλωσε ο Renaud Charvet, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Ringover. «Με αυτόν τον γύρο χρηματοδότησης, επιταχύνουμε την ανάπτυξη, παραμένοντας πιστοί στον θεμελιώδη στόχο μας – να προσφέρουμε μια ισχυρή σουίτα εργαλείων σχέσεων με τους πελάτες που επικεντρώνονται στην απόδοση της ομάδας και ενισχύονται από την τεχνητή νοημοσύνη».

Με την υποστήριξη αυτού του τελευταίου γύρου χρηματοδότησης, η αφοσιωμένη ομάδα σχεδόν 300 εργαζομένων της Ringover παραμένει προσηλωμένη στη συνέχιση της ανάπτυξης προϊόντων αιχμής που καλύπτουν τις ανάγκες των πελατών τους στους τομείς της εταιρικής επικοινωνίας, των σχέσεων με τους πελάτες και του merchandising.

Για να το πετύχει αυτό, η εταιρεία στρατολογεί ενεργά νέα ταλέντα σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς, με το ένα τρίτο του εργατικού δυναμικού να επικεντρώνεται στην έρευνα και την ανάπτυξη. Αυτή η προσπάθεια στοχεύει στη δημιουργία βελτιστοποιημένων τεχνολογιών με τεχνητή νοημοσύνη και μηχανική μάθηση μετά την επιτυχημένη κυκλοφορία του Cadence and Empower το 1ο τρίμηνο του 2023. Αυτό το πνεύμα καινοτομίας έχει κάνει τη Ringover έναν αξιόπιστο συνεργάτη στις σχέσεις με τους πελάτες για τους 10.000 εταιρικούς πελάτες της σε όλο τον κόσμο.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την επένδυσή μας στη Ringover, μια καινοτόμο εταιρεία που προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση πολλαπλών καναλιών για τον εμπλουτισμό των σχέσεων με τους πελάτες. Η Orange Ventures θέλει να υποστηρίξει ταλαντούχες ομάδες και είναι ενθουσιασμένη που συνεργάζεται με μια εταιρεία που τοποθετεί την ανάπτυξη και την καινοτομία στο επίκεντρο της στρατηγικής της. Αυτή η επένδυση επιτρέπει στη Ringover να επωφεληθεί από την τεχνολογική τεχνογνωσία του Ομίλου Orange στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και τις γνώσεις του για την αγορά B2B στη Γαλλία και στο εξωτερικό», δήλωσε ο Clément Combal, Συνεργάτης της Orange Ventures.

Η δυναμική καινοτόμος εταιρεία λογισμικού, η οποία είναι ήδη εγκατεστημένη στην Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, πήρε τη στρατηγική απόφαση να εδραιωθεί στην Ατλάντα για να εκπληρώσει τους διεθνείς αναπτυξιακούς της στόχους. Με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και συνιδρυτή Renaud Charvet, αυτό το νέο γραφείο θα χρησιμεύσει ως η βάση εκκίνησης για τις σημαντικές προσπάθειες επέκτασης της Ringover στον Ατλαντικό και θα ανοίξει νέες συναρπαστικές ευκαιρίες.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που υποστηρίζουμε τη Ringover, μια εταιρεία τεχνολογίας υψηλών δυνατοτήτων, με την κυκλοφορία των προϊόντων της και τη διεθνή επέκτασή της. Χάρη στη σταθερή διαχείριση και την ακλόνητη δέσμευση των διευθυντών της, αυτή η κλιμάκωση βρίσκεται σε καλό δρόμο για να γίνει σημαντικός παίκτης στην αγορά λογισμικού των κέντρων επαφής», δήλωσε η Caroline Lebel, Διευθύντρια Επενδύσεων της Bpifrance.