Η RMT ανακοινώνει τριήμερες απεργίες των σιδηροδρομικών μεταφορών τον Ιούλιο καθώς συνεχίζεται η διαμάχη

Η RMT ανακοινώνει τριήμερες απεργίες των σιδηροδρομικών μεταφορών τον Ιούλιο καθώς συνεχίζεται η διαμάχη

June 23, 2023 0 By admin

Ένας νέος γύρος σιδηροδρομικών απεργιών αναμένεται να ακρωτηριάσει τα εθνικά σιδηροδρομικά δίκτυα τον Ιούλιο, αφού το συνδικάτο RMT ανακοίνωσε ότι 20.000 εργαζόμενοι θα απεργούν για τρεις ημέρες.

Η ανακοίνωση διέλυσε κάθε ελπίδα για ταχεία επίλυση μιας πικρής εργασιακής διαμάχης που προκάλεσε συχνές διακοπές στις σιδηροδρομικές γραμμές σε όλη τη χώρα το 2023.

Το RMT είπε ότι οι σιδηροδρομικοί φορείς δεν κατάφεραν να κάνουν νέα προσφορά μισθού και ως αποτέλεσμα μέλη 14 σιδηροδρομικών εταιρειών θα πραγματοποιήσουν απεργία στις 20, 22 και 29 Ιουλίου.

Ο Γενικός Γραμματέας του RMT, Μικ Λιντς, δήλωσε ότι οι νέες απεργίες, μέρος της συνεχιζόμενης εργατικής δράσης του συνδικάτου, θα «δείξουν στη χώρα πόσο σημαντικοί είναι οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους για τη λειτουργία της σιδηροδρομικής βιομηχανίας».

«Η διαπραγματευτική μου ομάδα και εγώ είμαστε διαθέσιμοι 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα για συνομιλίες με τους σιδηροδρομικούς φορείς και την κυβέρνηση», είπε.

«Όμως είναι απίστευτο, κανένα από τα μέρη δεν έχει κάνει την παραμικρή προσπάθεια να κανονίσει συναντήσεις ή να κάνει μια αξιοπρεπή προσφορά που θα μπορούσε να μας βοηθήσει να βρούμε μια διευθέτηση μέσω διαπραγματεύσεων.

«Η κυβέρνηση συνεχίζει να δεσμεύει τις εταιρείες και δεν θα τους επιτρέψει να καταλήξουν σε ένα πακέτο που μπορεί να επιλύσει αυτή τη διαφορά.

Η ανακοίνωση σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο σε μια πικρή και μακροχρόνια εργατική διαμάχη.

Τα μέλη του RMT ψήφισαν για απεργίες τρεις φορές τους τελευταίους 12 μήνες, ενώ το συνδικάτο μηχανοδηγών Aslef έχει επίσης πραγματοποιήσει απεργίες.

Οι σιδηροδρομικές υπηρεσίες σε όλη την Αγγλία σταμάτησαν νωρίτερα αυτό το μήνα, αφού 12.000 οδηγοί απεργούσαν για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα λόγω μακροχρόνιας διαμάχης με εταιρείες εκμετάλλευσης σχετικά με τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας. Περισσότερα εργατικά μέτρα αναμένονται τον Ιούλιο, αφού ο Aslef ανακοίνωσε απαγόρευση των υπερωριών για μια εβδομάδα.