Η startup τεχνολογικής εφοδιαστικής BoxxDocks εξασφαλίζει μια επένδυση 250.000 £ στην έξυπνη λύση αποστολής της

Η startup τεχνολογικής εφοδιαστικής BoxxDocks εξασφαλίζει μια επένδυση 250.000 £ στην έξυπνη λύση αποστολής της

July 11, 2023 0 By admin

Η startup του Λονδίνου BoxxDocks, της οποίας τα πρώτα μηχανικά κιβώτια logistics στον κόσμο προσφέρουν μια έξυπνη λύση για τη βελτίωση της απόδοσης και τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα της ναυτιλίας, έλαβε 250.000 £ σε pre-seed χρηματοδότηση μετά από επένδυση από το British Design Fund.

Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά κουτιά συσκευασίας σταθερού μεγέθους που χρησιμοποιούνται επί του παρόντος σε αποθήκες και φορτηγά παράδοσης σε όλο τον κόσμο, τα έξυπνα κουτιά εφοδιαστικής που εκκρεμούν για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της BoxxDocks μπορούν να αναδιπλωθούν στο μέγεθος του περιεχομένου τους. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των εκπομπών άνθρακα και του κόστους μειώνοντας την ποσότητα του κενού χώρου που μεταφέρεται μεταξύ των αποθηκών και του τελικού σημείου παράδοσης.

Επιπλέον, τα κιβώτια κατασκευής στο Ηνωμένο Βασίλειο και 100% ανακυκλώσιμα διαθέτουν τεχνολογία παρακολούθησης IoT, επιτρέποντας στους χειριστές logistics να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή πού βρίσκονται τα κουτιά τους, ενώ παράλληλα χαρτογραφούν ολόκληρες τις αλυσίδες εφοδιασμού τους.

Η ιδέα για την εταιρεία, η οποία έχει υπόβαθρο στα logistics, προέκυψε κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας μεταξύ των ιδρυτών σχετικά με το σχεδιασμό τυπικών κιβωτίων βαρέως τύπου. Μετά από μήνες έρευνας αγοράς, συναντήσεις με διαχειριστές αποθήκης και εξέταση της υποδομής διανομής και συσκευασίας της αποθήκης, γρήγορα συνειδητοποίησαν ότι έπρεπε να υπάρχει καλύτερος τρόπος – ένα κουτί που διπλώνει.

Ο Amarjit Pall, συνιδρυτής της BoxxDocks, εξηγεί: «Ως ομάδα, ήμασταν δύσπιστοι γιατί άλλοι δεν είχαν ήδη σκεφτεί μια τόσο απλή λύση για τον ξεπερασμένο σχεδιασμό των κουτιών – κάτι που δεν είχε αλλάξει σε πάνω από δύο δεκαετίες. Επιπλέον, διαπιστώσαμε ότι η παραγωγή τους απαιτεί παραγωγή εντατικής κατανάλωσης άνθρακα και χρήση παρθένου πλαστικού PP, μεγάλων αλυσίδων εφοδιασμού πρώτων υλών και συνθετικών βαφών.

«Συνειδητοποιήσαμε ότι ολόκληρος ο κύκλος ζωής του προϊόντος, από την κούνια μέχρι τον τάφο, έπρεπε να επανεξεταστεί, να επανασχεδιαστεί και να ανανεωθεί, έτσι και οι τρεις μας ξεκινήσαμε να βρούμε μια λύση».

Συνέχισε, “Τα έξυπνα, πτυσσόμενα κουτιά μας διπλώνουν από το πλήρες στο μισό μέγεθος, επιτρέποντας στους πελάτες μας να μειώσουν τον σπατάλη χώρου αποστολής και να αυξήσουν τον αριθμό των κιβωτίων που μπορούν να αποσταλούν σε μία αποστολή.” Είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες που έχουν βελτιστοποιηθεί από εταιρείες logistics , που κάνει τη χρήση του χώρου πιο αποτελεσματική, τους εξοικονομεί χρήματα και μειώνει τις εκπομπές CO2 ανά μεταφορά».

Μετά την ολοκλήρωση, ο γύρος επένδυσης πριν από τη σπορά – που περιλαμβάνει £ 150.000 από το British Design Fund – θα υποστηρίξει την έναρξη της προσφοράς “box-as-a-service” της εταιρείας και θα χρησιμοποιηθεί για την περαιτέρω ανάπτυξη της σειράς προϊόντων και την επιτάχυνση της καινοτομίας στον ακμάζοντα επιχειρηματικό βρετανικό τομέα logistics. Άλλοι επενδυτές στον γύρο περιλαμβάνουν την παγκόσμια επενδυτική εταιρεία Techstars. Η εταιρεία υποστηρίζεται επίσης από το University College London (UCL).

Ο Alessandro Attanzio, συνιδρυτής της BoxxDocks, πρόσθεσε: «Υπάρχουν περισσότερα από πέντε δισεκατομμύρια κιβώτια logistics σε κυκλοφορία σήμερα, αλλά είναι το μόνο στοιχείο της αλυσίδας logistics που δεν έχει βελτιστοποιηθεί.» Στο BoxxDocks, θέλουμε να το αλλάξουμε με οικοδόμηση ενός παγκόσμιου δικτύου που βασίζεται περισσότερο στα δεδομένα Ρυθμίστε κιβώτια logistics για να επιτρέψετε τόσο την εξοικονόμηση κόστους όσο και τη μείωση του CO2.

«Είμαστε απίστευτα ενθουσιασμένοι για αυτή τη συνεργασία με το British Design Fund. Η επένδυση και η καθοδήγηση που λαμβάνουμε θα μας επιτρέψουν να αρχίσουμε να κλιμακώνουμε τη λύση μας καθώς μειώνουμε το κόστος και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στον τομέα της εφοδιαστικής ενώ επαναπροσδιορίζουμε τα πρότυπα που χρησιμοποιούνται σήμερα».

Σχολιάζοντας την επένδυση, ο Damon Bonser, Διευθύνων Σύμβουλος του British Design Fund δήλωσε: «Η Επιτροπή Επενδύσεων εντυπωσιάστηκε πραγματικά με την ομάδα του BoxxDocks, την οραματική τους προσέγγιση και τη δέσμευσή τους στην καινοτομία. Η αποστολή τους ταιριάζει απόλυτα με τον στόχο μας να υποστηρίξουμε φιλόδοξες, σκόπιμες νεοφυείς επιχειρήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο με τη δυνατότητα να κλιμακωθούν. Ανυπομονούμε να συνοδεύσουμε το BoxxDocks στο ταξίδι του.”

Το British Design Fund συνεργάζεται με φιλόδοξες βρετανικές νεοφυείς επιχειρήσεις που είναι έτοιμες να κλιμακωθούν και να δημιουργήσουν ακμάζουσες, εξαιρετικές επιχειρήσεις. Εκτός από τις επενδύσεις κεφαλαίου, η BDF προσφέρει καθοδήγηση από ειδικούς για να βοηθήσει τέτοιες εταιρείες να επιταχύνουν τα σχέδια ανάπτυξής τους. Το πέμπτο British Design Fund έκλεισε τον Μάιο του 2023, με την BoxxDocks να είναι μία από τις πρώτες νεοφυείς επιχειρήσεις που έλαβαν υποστήριξη από το ταμείο.