Η Tesla θα μπορούσε να μειώσει ξανά τις τιμές σε «ταραγμένους καιρούς».

Η Tesla θα μπορούσε να μειώσει ξανά τις τιμές σε «ταραγμένους καιρούς».

July 21, 2023 0 By admin

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, λέει ότι η κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων μπορεί να μειώσει περαιτέρω τις τιμές καθώς η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε «ταραχώδεις καιρούς».

Τα σχόλια του πολυδισεκατομμυριούχου ήρθαν μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι τα περιθώρια κέρδους της μειώθηκαν λόγω του σκληρού ανταγωνισμού.

Τους τελευταίους μήνες, η Tesla μείωσε τις τιμές της πολλές φορές σε βασικές αγορές, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Κίνας.

Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν περισσότερο από 4% στις συναλλαγές μετά τις ώρες λειτουργίας στη Νέα Υόρκη.

Η Tesla ανέφερε ότι το περιθώριο κέρδους της έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων ετών.

Η εταιρεία είπε ότι το μικτό περιθώριο κέρδους της μειώθηκε στο 18,2% το τρίμηνο που έληξε τον Ιούνιο, σε σύγκριση με 26,2% την ίδια περίοδο πέρυσι.

Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με αναλυτές της Wall Street, ο κ. Μασκ έδειξε ότι ήταν πρόθυμος να μειώσει περαιτέρω τις τιμές εάν χρειαστεί.

«Μια μέρα φαίνεται ότι η παγκόσμια οικονομία θα καταρρεύσει, την επόμενη μέρα όλα επιστρέφουν στο φυσιολογικό. Δεν ξέρω τι στο διάολο συμβαίνει», είπε.

«Βρισκόμαστε σε αυτό που θα έλεγα ταραγμένους καιρούς», πρόσθεσε ο Μασκ.

Οι επενδυτές ανησυχούν για την πιθανότητα περισσότερων μειώσεων των τιμών της Tesla, δήλωσε στο Business Matters ο Arun Sundararajan, καθηγητής στο NYU Stern Business School.

«Αυτό μοιάζει με πόλεμο τιμών χωρίς μακροπρόθεσμη στρατηγική για την αύξηση των περιθωρίων αν η Tesla κερδίσει τον πόλεμο», πρόσθεσε.

Νωρίτερα φέτος, ο κ. Μασκ είπε ότι πιστεύει ότι η προσπάθεια για υψηλότερες πωλήσεις με ταυτόχρονη μείωση των κερδών είναι η «σωστή επιλογή» για την Tesla.

Η εταιρεία μείωσε τις τιμές σε αγορές όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Κίνα για να ανταγωνιστεί τους ανταγωνιστές κατασκευαστές.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η εταιρεία είπε ότι είχε παραδώσει έναν αριθμό ρεκόρ οχημάτων το τρίμηνο που έληξε τον Ιούνιο.

Αυτό έρχεται καθώς περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες συμφώνησαν να υιοθετήσουν την τεχνολογία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (EV) της Tesla.

Την Τετάρτη, ο ιαπωνικός γίγαντας αυτοκινήτων Nissan ανακοίνωσε ότι τα ηλεκτρικά οχήματά του στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά θα είναι εξοπλισμένα με υποδοχές φόρτισης που έχει αναπτύξει η Tesla από το 2025.

Ο Jérémie Papin, διευθύνων σύμβουλος της Nissan Americas, δήλωσε ότι η εταιρεία έχει δεσμευτεί να «κάνει την ηλεκτρική κινητικότητα ακόμη πιο προσιτή».

Η ανακοίνωση ακολουθεί παρόμοιες κινήσεις των αμερικανικών αυτοκινητοβιομηχανιών Ford και General Motors.