Η Whitehall θα φέρει ειδικούς στην τεχνητή νοημοσύνη για να προωθήσουν την καινοτομία

Η Whitehall θα φέρει ειδικούς στην τεχνητή νοημοσύνη για να προωθήσουν την καινοτομία

July 23, 2023 0 By admin

Σύμφωνα με τον γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Jeremy Quin, το Whitehall θα φέρει κορυφαίους εμπειρογνώμονες τεχνητής νοημοσύνης και δεδομένων από τον ιδιωτικό τομέα για να προωθήσει την τεχνική ικανότητα και την καινοτομία στα κυβερνητικά τμήματα.

Το σχέδιο στοχεύει στην κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη υπεύθυνα για τη βελτίωση των δημόσιων υπηρεσιών αυξάνοντας την παραγωγικότητα. Αυτό περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας ιδέας αυτοματισμού και καινοτομίας κυβερνητική μονάδα να βελτιώσει γρήγορα τις τεχνολογικές δεξιότητες των υπαλλήλων.

Μιλώντας στη δεξαμενή σκέψης Policy Exchange, ο υπουργός Κουίν είπε: «Υπάρχουν λαμπροί άνθρωποι στη δημόσια υπηρεσία μας, αλλά ξέρω ότι υπάρχουν πολλοί που, όπως κάθε οργανισμός, αισθάνονται κυριευμένοι από τη γραφειοκρατία».

Ο Κουίν ζήτησε επίσης: «Περισσότερη εξειδίκευση, περισσότερη πρόσβαση σε εξωτερικές φωνές και νέες ιδέες, παραμονή περισσότερου χρόνου στην υπηρεσία, γνωρίζοντας τι θέλουμε να επιτύχουμε και επωφελούμενοι από την κριτική αξιολόγηση του εάν το έχουμε πετύχει, ενώ αγκαλιάζει το ψηφιακό μέλλον που θα μεταμορφώσει την επαγγελματική μας ζωή».

Παράλληλα με τις εξελίξεις της τεχνητής νοημοσύνης, θα δημιουργηθεί μια αγορά δεδομένων για την άρση των εμποδίων στην κοινή χρήση δεδομένων εντός της κυβέρνησης. Επιπλέον, σχεδιάζεται να διατεθεί η αγορά σε τρίτους, όπως ερευνητές και εταιρείες έως το 2025.

John Kirk, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος στο IT Γ: “Η εργασία για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων και η παροχή ευκαιριών για τη βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων σε τομείς όπως τα δεδομένα και η τεχνητή νοημοσύνη είναι το κλειδί για την επιτάχυνση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων σε όλους τους τομείς και αυτό παραμένει ζωτικής σημασίας και για τις κυβερνητικές υπηρεσίες.” Οι δημιουργικές βιομηχανίες θα είναι σε θέση με σιγουριά να ενισχύσουν τις καμπάνιες σε παγκόσμια κλίμακα και να εργαστούν χέρι-χέρι με την καινοτόμο τεχνολογία».

Derek Mackenzie, Διευθύνων Σύμβουλος στο έρευνα, ένας παγκόσμιος πάροχος δεξιοτήτων, δήλωσε: «Η τεχνητή νοημοσύνη παρουσιάζεται ως πολύτιμο εργαλείο για επιχειρήσεις που εργάζονται με λαμπρούς ανθρώπους που μπορούν να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους». Για να μεγιστοποιηθεί αυτό, η βελτίωση των δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού δεδομένων και τεχνητής νοημοσύνης είναι σημαντική και οι εταιρείες θα πρέπει να εξετάσουν πώς να προσλαμβάνουν και να εκπαιδεύουν προσωπικό υψηλής ειδίκευσης».

Η είδηση ​​έρχεται εν μέσω μιας παγκόσμιας ομάδας ειδικών τεχνητής νοημοσύνης και επιστημόνων δεδομένων, με επικεφαλής το World Ethical Data Foundation, που δημιουργεί ένα νέο εθελοντικό πλαίσιο για ασφαλή ανάπτυξη τεχνητής νοημοσύνης.

Τα 25.000 μέλη που εργάζονται σε τεχνολογικούς γίγαντες όπως η Meta και η Google έχουν συντάξει μια λίστα ελέγχου 84 σημείων που οι προγραμματιστές θα πρέπει να εξετάσουν πριν ξεκινήσουν ένα έργο τεχνητής νοημοσύνης για να ενθαρρύνουν την αξιόπιστη ανάπτυξη τεχνητής νοημοσύνης.