Καλοκαιρινή οικονομία 3,15 δισεκατομμυρίων λιρών καθώς οι Βρετανοί συνεχίζουν τον έρωτα με ταξίδια διακοπών

Καλοκαιρινή οικονομία 3,15 δισεκατομμυρίων λιρών καθώς οι Βρετανοί συνεχίζουν τον έρωτα με ταξίδια διακοπών

July 14, 2023 0 By admin

Νέα έρευνα αποκάλυψε την τεράστια συμβολή της καλοκαιρινής οικονομίας στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι παράκτιες ΜΜΕ συνεισφέρουν 3,15 δισεκατομμύρια £ ακαθάριστης προστιθέμενης αξίας (GVA) στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου και υποστηρίζουν 269.000 θέσεις εργασίας, με 10.900 παράκτιες ΜΜΕ να βασίζονται στο εποχικό καλοκαιρινό εμπόριο.

Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες περιμένουν ένα υπέροχο καλοκαίρι

Οι παράκτιες ΜΜΕ είναι αισιόδοξες ότι το ερχόμενο καλοκαίρι θα φέρει το τόσο απαραίτητο εμπόριο, καθώς σχεδόν τα δύο τρίτα (64%) των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι αυτή η περίοδος θα είναι καλή για τις επιχειρήσεις τους. Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες βασίζονται δυσανάλογα στην επιτυχία των καλοκαιρινών μηνών Ιουνίου, Ιουλίου και Αυγούστου. Οι ΜΜΕ που συμμετείχαν στην έρευνα δηλώνουν ότι κατά μέσο όρο παράγουν σχεδόν το ήμισυ (47%) του ετήσιου κύκλου εργασιών τους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Αυτές οι επιχειρήσεις απολαμβάνουν μια άνθηση στον απόηχο της πανδημίας, με σχεδόν τα τρία τέταρτα να λένε ότι η περιοχή τους έχει γίνει πιο δημοφιλής στους τουρίστες μετά την πανδημία, και όπως πολλοί λένε ότι η επιχείρησή τους έχει ωφεληθεί από το γεγονός ότι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν διακοπές στην περιοχή τους . Αναλόγως Προφίλ ταξιδιωτών YouGov Σύμφωνα με στοιχεία, περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες στο Ηνωμένο Βασίλειο σχεδιάζουν να κάνουν ένα ταξίδι εσωτερικού το 2023. Μια ανάλυση των δεδομένων δικτύου του Three αντανακλά αυτήν την αυξημένη επισκεψιμότητα, καθώς μέρη όπως το Blackpool σημείωσαν μέση αύξηση 31% στην κίνηση δικτύου κατά τους μήνες αιχμής Ιουλίου και Αυγούστου.

Οι παραθαλάσσιες ΜΜΕ έχουν ειδικές ανάγκες

Την ίδια στιγμή, πάνω από τα τρία πέμπτα των παράκτιων επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι οι καλοκαιρινοί μήνες ασκούν πρόσθετη πίεση στις δραστηριότητές τους και πάνω από τα δύο τρίτα δήλωσαν ότι αισθάνονται ότι η συμβολή των παράκτιων επιχειρήσεων στην οικονομία παραβλέπεται.

Αυτό υπογραμμίζει τη σημασία της κατανόησης των ειδικών αναγκών των παράκτιων επιχειρήσεων, καθώς πάνω από τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι ο τρόπος εργασίας τους διαφέρει σημαντικά από αυτόν των ΜΜΕ που εδρεύουν αλλού.

Αυτό περιλαμβάνει επίσης τις προσλήψεις: περισσότερες από τα τρία τέταρτα των ΜΜΕ που ερωτήθηκαν στην ακτή προσλαμβάνουν εποχικούς εργαζομένους. Ωστόσο, αν και τα δύο τρίτα (66%) λένε ότι οι άνθρωποι μετακομίζουν στην περιοχή τους για να βρουν δουλειά κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής, σχεδόν δύο στους πέντε λένε ότι είναι δύσκολο να βρουν εποχικούς εργαζομένους.

Η συνδεσιμότητα – συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων τηλεφώνου και της σύνδεσης στο διαδίκτυο – αποτελεί επίσης προτεραιότητα. Σχεδόν όλες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην έρευνα ανέφεραν ότι η συνδεσιμότητα είναι σημαντική για τις καθημερινές επιχειρηματικές δραστηριότητες για διάφορους λόγους, όπως η αποδοχή πληρωμών με κάρτα κατά την εξυπηρέτηση πελατών, η επικοινωνία με υπαλλήλους που εργάζονται σε κοντινά αναδυόμενα παράθυρα ή η παροχή συνδεσιμότητας σε πελάτες Οι μισοί λένε ότι η πλειοψηφία ή όλοι οι πελάτες τους χρησιμοποιούν το WiFi τους όταν χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες τους.

Τώρα, σχεδόν οι μισοί (45%) πιστεύουν ότι η επιχείρησή τους χάνει χρήματα από μια μίσθωση δεδομένων των σκαμπανεβάσεων της επιχείρησής τους, ενώ περισσότεροι από τους μισούς επιθυμούν να κλιμακώσουν τα τηλεφωνικά τους σχέδια για να ικανοποιήσουν την εποχική ζήτηση.

Η παράκτια και αγροτική συνδεσιμότητα ενισχύεται περαιτέρω με τη συγχώνευση της Three με τη Vodafone UK. Θα επενδύσει 11 δισεκατομμύρια λίρες στη συνδεσιμότητα του Ηνωμένου Βασιλείου για δέκα χρόνια, δημιουργώντας ένα από τα πιο προηγμένα αυτόνομα δίκτυα 5G της Ευρώπης.

Ο Snehal Bhudia, Διευθυντής Προτάσεων και Μάρκετινγκ στην Three Business, που ανέθεσε τη μελέτη, σχολίασε: «Οι παράκτιες επιχειρήσεις συνεισφέρουν τεράστια στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου κάθε χρόνο, με τους καλοκαιρινούς μήνες να είναι η βασική περίοδος συναλλαγών. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου έχουν περισσότερο προσωπικό, περισσότερους πελάτες και πολύ μεγαλύτερη ανάγκη για ισχυρή και ευέλικτη συνδεσιμότητα 5G.

“Γνωρίζοντας αυτό, προσφέρουμε μια σειρά προγραμμάτων μόνο για SIM και ευρυζωνικών προγραμμάτων που είναι ιδανικά για αυτές τις περιστάσεις, επιτρέποντας στους πελάτες μας να αξιοποιήσουν στο έπακρο την ευκαιρία του καλοκαιριού.”

Η Katy Alston, επιχειρηματίας του Pinks Ice Cream Parlor στο Bognor Regis σχολίασε: «Είμαστε στην επιχείρηση παγωτού για περισσότερα από 20 χρόνια – ξεκινώντας από το φορτηγό παγωτού μας και τελειώνοντας με την ίδρυση του Pink’s Ice Cream Parlor πριν από τέσσερα χρόνια. Κάναμε το κατάστημα από την αρχή μια πραγματική εμπειρία για νέους πελάτες διακοπών και ήταν μεγάλη χαρά να το δούμε να γίνεται πραγματικό μέρος της κοινότητας για τους τακτικούς πελάτες μας.

“Οι καλοκαιρινοί μήνες είναι κρίσιμοι για την επιχείρησή μας – αν έχουμε ένα καλό καλοκαίρι, μπορούμε να περάσουμε τους πιο ήσυχους χειμερινούς μήνες.” Κοιτάζουμε θετικά το καλοκαίρι φέτος και ήδη βλέπουμε περισσότερους διαμένοντες να επισκέπτονται την όμορφη ακτογραμμή μας.

«Για να συμβαδίσει με τη ζήτηση, η συνδεσιμότητα είναι απαραίτητη. Ο κόσμος είναι διαφορετικός από όταν ξεκίνησε. Δεν χρησιμοποιεί πλέον κανένας μετρητά, οι περισσότεροι πληρώνουν με κάρτα ή τηλέφωνο. Ενώ βρισκόμαστε στο φορτηγό, το μηχάνημα της κάρτας μας στερείται δεδομένων κινητής τηλεφωνίας και αν χάσουμε σήμα, μπορούμε εύκολα να χάσουμε εκατοντάδες λίβρες σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, κάτι που είναι καταστροφικό. Η ισχυρή συνδεσιμότητα μάς βοηθά επίσης να παραμένουμε σε τακτική επαφή με την ομάδα καθώς είναι διασκορπισμένες σε διαφορετικές τοποθεσίες. Τελικά, η συνδεσιμότητα δίνει σε μια μικρή εταιρεία σαν τη δική μας την ευκαιρία να παίξει το ίδιο παιχνίδι με τις μεγαλύτερες εταιρείες».