Κορυφαίες φορολογικές συμβουλές για ομογενείς στις ΗΠΑ από τον ειδικό σύμβουλο Arif Patel

Κορυφαίες φορολογικές συμβουλές για ομογενείς στις ΗΠΑ από τον ειδικό σύμβουλο Arif Patel

June 4, 2023 0 By admin

Η πλοήγηση στον φορολογικό κώδικα των ΗΠΑ είναι μια πρόκληση από μόνη της. Και για τους Αμερικανούς ομογενείς που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι ακόμη πιο περίπλοκο. Ο συνταξιούχος φοροτεχνικός Arif Patel από το Πρέστον του Ηνωμένου Βασιλείου μοιράζεται τις κορυφαίες φορολογικές συμβουλές του για ομογενείς στις ΗΠΑ

«Οι ΗΠΑ είναι μία από τις δύο μόνο χώρες στον κόσμο που απαιτούν από τους πολίτες και τους κατόχους πράσινης κάρτας να πληρώνουν φόρους. Δεν έχει σημασία πόσο καιρό δεν έχετε ζήσει στις ΗΠΑ ή σε ποια χώρα ζείτε. Πρέπει να υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις στις ΗΠΑ για να αποφύγουν πιθανές βαριές κυρώσεις», λέει ο Arif Patel.

Επτά φορολογικές συμβουλές για ομογενείς στις ΗΠΑ

Ως εκπατρισμένος στις ΗΠΑ, πρέπει να υποβάλετε αίτηση και να πληρώσετε φόρους στις ΗΠΑ

Οι κάτοχοι πράσινης κάρτας και οι πολίτες των ΗΠΑ υποχρεούνται να υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις στις ΗΠΑ. Ο μόνος τρόπος για να χάσεις αυτή την ευθύνη είναι να «μεταναστεύσεις», που ουσιαστικά σημαίνει ότι χάνεις την πράσινη κάρτα ή την υπηκοότητά σου.

Πρέπει να πληρώσετε φόρο για το παγκόσμιο εισόδημά σας:

  • Μισθός ή μισθοί από ΗΠΑ και άλλες πηγές.
  • μερίσματα.
  • εισόδημα από ενοίκια.
  • Ενδιαφέρον.

Το όριο σύνδεσης ποικίλλει ανάλογα με την κατάστασή σας. Εάν είστε αυτοαπασχολούμενος, το όριο είναι 400 $.

Σημειώστε τις Προθεσμίες Αιτήσεων Εκπατρισμού των ΗΠΑ – Arif Patel

Η φορολογική προθεσμία για την υποβολή φόρων στις ΗΠΑ είναι η 18η Απριλίου κάθε έτους. Για τους ομογενείς των ΗΠΑ που ζουν εκτός της χώρας, ισχύει αυτόματη παράταση έως τις 15 Ιουνίου.

Εάν αποφασίσετε να επιστρέψετε στις Ηνωμένες Πολιτείες εντός ενός φορολογικού έτους, μπορείτε να διεκδικήσετε κρατήσεις ειδικευμένων εργαζομένων στο εξωτερικό. Ωστόσο, θα πρέπει να υποβάλετε την αίτηση έως τις 15 Απριλίου, καθώς θα θεωρείσαι πλέον κάτοικος ΗΠΑ.

Υποβάλετε τις σωστές φόρμες για τυχόν πιστώσεις, εξαιρέσεις ή κρατήσεις – Arif Patel

Υπάρχουν διάφορες εξαιρέσεις, πιστώσεις και κρατήσεις για να διασφαλιστεί ότι δεν θα χρεωθείτε δύο φορές για το ίδιο εισόδημα.

Αυτό σημαίνει ότι οι περισσότεροι ομογενείς στις ΗΠΑ μπορούν να αντισταθμίσουν τα κέρδη τους στο εξωτερικό με ένα από τα ακόλουθα:

  • Πίστωση εξωτερικού φόρου (FTC) – Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την FTC για να εξαλείψετε ή να αντισταθμίσετε την υποχρέωσή σας να πληρώσετε φόρους στις ΗΠΑ, εάν το εισόδημά σας υπερβαίνει το FEIE. Πρέπει να υποβάλετε το Έντυπο 1116 για FTC, το οποίο είναι μια πίστωση δολαρίου προς δολάριο για τυχόν φόρους που πληρώνετε σε άλλη χώρα. Μπορεί να πληροίτε τα κριτήρια και για FTC και FEIE. Εάν διεκδικήσετε επίσης την πίστωση φόρου παιδιού, λαμβάνετε συχνά περισσότερες οικονομίες με την FTC παρά με την FTC.
  • Εξαίρεση κερδισμένου εισοδήματος από το εξωτερικό (FEIE) – Αυτός είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να μειώσετε ή να εξαλείψετε τους φόρους σας στις ΗΠΑ ως εκπατρισμένος. Το όριο αυξάνεται κάθε χρόνο ανάλογα με τον πληθωρισμό. Για το 2019, το μέγιστο είναι 105.900 $, πράγμα που σημαίνει ότι αυτό το ποσό εισοδήματος που αποκτάται στο εξωτερικό απαλλάσσεται από φόρους. Αυτό δεν συμβαίνει αυτόματα, επομένως πρέπει πρώτα να πληροίτε τις προϋποθέσεις και στη συνέχεια να υποβάλετε χρησιμοποιώντας τη Φόρμα 2555 ή τη Φόρμα 2555-EZ. Για να πληροίτε τις προϋποθέσεις, πρέπει να περάσετε είτε το τεστ παρακολούθησης είτε το τεστ καλόπιστης διαμονής.
  • Εξαίρεση στέγασης αλλοδαπών (FHE) – Μπορεί επίσης να μπορείτε να διεκδικήσετε στεγαστικό επίδομα επί του ακαθάριστου εισοδήματος εάν είστε φορολογικός κάτοικος εξωτερικού και πληροίτε τις απαιτήσεις του τεστ διαμονής.

Πρέπει ακόμα να υποβάλετε τη φορολογική δήλωση για να αποδείξετε ότι δικαιούστε οποιοδήποτε από τα παραπάνω οφέλη.

Κρατήστε προσεκτικά αρχεία ταξιδιού – Arif Patel

Εάν επιλέξετε να κάνετε το τεστ φυσικής παρουσίας, πρέπει να αποδείξετε ότι βρίσκεστε φυσικά στο εξωτερικό για 330 ολόκληρες ημέρες το χρόνο. Πρέπει να διατηρείτε πολύ σαφή και επαληθεύσιμα αρχεία όλων των χρόνων ταξιδιού από και προς τις ΗΠΑ. Κρατήστε μια απόδειξη για όλες τις ημερομηνίες ταξιδιού, καθώς ένα σφάλμα υπολογισμού μπορεί να είναι ακριβό.

Μπορείτε να ζητήσετε παράταση εάν χρειάζεστε περισσότερο χρόνο – Arif Patel

Εάν έχετε μετακομίσει στο εξωτερικό προς το τέλος του έτους, θα ανησυχείτε για την πρόκριση για FEIE. Ωστόσο, μπορείτε να το μετριαστείτε κάνοντας αίτηση για επέκταση που θα σας επιτρέψει να περάσετε το απαιτούμενο τεστ επάρκειας. Εάν γνωρίζετε ότι θα προκριθείτε στο εγγύς μέλλον, μπορείτε να ζητήσετε παράταση έως τις 15 Οκτωβρίου. Εναλλακτικά, μπορείτε να υποβάλετε το Έντυπο 2350, το οποίο σας δίνει ακόμα περισσότερο χρόνο.

Ελέγξτε εάν πρέπει να υποβάλετε αναφορά λογαριασμού ξένου τραπεζικού λογαριασμού (FBAR) – Arif Patel

Η IRS το έθεσε σε εφαρμογή για να καταπολεμήσει τη φορολογική απάτη. Εάν το υπόλοιπο όλων των ξένων τραπεζικών λογαριασμών σας είναι πάνω από 10.000 $, πρέπει να υποβάλετε χωριστά ένα FBAR με τη φορολογική σας δήλωση.

Μπορεί επίσης να σας ζητηθεί να υποβάλετε νόμο περί φορολογικής συμμόρφωσης ξένων λογαριασμών, ο οποίος χρησιμεύει επίσης για να εμποδίζει τους φορολογούμενους των ΗΠΑ να αποθηκεύουν κεφάλαια στο εξωτερικό. Οι απαιτήσεις και για τα δύο είναι παρόμοιες αλλά διαφορετικές. Μπορεί να χρειαστεί να συμπληρώσετε ένα ή και τα δύο ή κανένα.

Το εισόδημα που αποκτάται στις ΗΠΑ δεν εξαιρείται αυτόματα – Arif Patel

Οποιοδήποτε εισόδημα κερδίζετε ως εκπατρισμένος στο έδαφος των ΗΠΑ δεν απαλλάσσεται από τη φορολογία βάσει του FEIE. Ωστόσο, εάν πληρώνετε φόρο για αυτό το εισόδημα σε άλλη χώρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την FTC για να αντισταθμίσετε τον φόρο των ΗΠΑ.

“Για να βεβαιωθείτε ότι είστε ενημερωμένοι, συμμορφώνεστε και διεκδικείτε πιθανές εξαιρέσεις, είναι πάντα καλή ιδέα να προσλαμβάνετε έναν φοροτεχνικό”, λέει ο Arif Patel

Σχετικά με τον Arif Patel

Ο Arif Patel είναι συνταξιούχος δάσκαλος και φοροτεχνικός με έδρα το Πρέστον του Ηνωμένου Βασιλείου