Μαθήματα από τον κλάδο της λογιστικής

Μαθήματα από τον κλάδο της λογιστικής

July 20, 2023 0 By admin

Τα ποσοστά εθισμού σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν αυξηθεί απότομα τον περασμένο χρόνο. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα που ανατέθηκε από το φιλανθρωπικό ίδρυμα για τους εθισμούς The Forward Trust, μέχρι το 2022 ένας στους τρεις ενήλικες είτε είχε υποτροπιάσει είτε γνώριζε κάποιο κοντινό του πρόσωπο που είχε υποτροπιάσει.

Το NHS, εν τω μεταξύ, ανέφερε ότι η ζήτηση για τις κλινικές απεξάρτησής του αυξάνεται αυξήθηκε κατά 42%.

Στον λογιστικό κλάδο η εικόνα είναι εξίσου ανησυχητική. Σε ένα ταξί Δημοσκόπηση Από τους σχεδόν 2.000 λογιστές με τους οποίους μιλήσαμε, ένας στους επτά είπε ότι γνωρίζει κάποιον στο επάγγελμά του που πιστεύει ότι έχει εθισμό. Ένας στους πέντε παραδέχτηκε ότι οι δικές του συνήθειες κατανάλωσης αλκοόλ είχαν αρνητικό αντίκτυπο στην εργασία ή την προσωπική του ζωή, ενώ το ένα τρίτο όσων δήλωσαν ότι παίζουν στοίχημα παραδέχθηκαν ότι δεν είναι πάντα ανοιχτοί με τους γύρω τους σχετικά με το πόσο συχνά το κάνουν ή πόσα χρήματα ξοδεύουν.

Για να γίνουν τα πράγματα χειρότερα, η κρίση του κόστους ζωής βαθαίνει εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλη τη χώρα αγωνίζονται επί του παρόντος να καλύψουν το κόστος των βασικών τους αναγκών, όπως οι λογαριασμοί τροφίμων και ενέργειας. Το άγχος, το άγχος, ακόμη και το τραύμα που πολλοί από εμάς νιώθουμε ως άμεσο αποτέλεσμα μπορούν να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον στο οποίο ο εθισμός γίνεται πιο πιθανός καθώς προσπαθούμε να τον διαχειριστούμε.

Cristian Holmes, Διευθύνων Σύμβουλος της caba, ο επαγγελματικός οργανισμός λογιστών ICAEW, εξηγεί ότι, όπως όλα τα κοινωνικά προβλήματα, αυτά τα προβλήματα δεν μένουν μόνο στο σπίτι. Για τους επαγγελματίες ανθρώπινου δυναμικού, αυτό σημαίνει αυξημένη πιθανότητα να αντιμετωπίσουν μια κατάσταση στο χώρο εργασίας όπου ένας εργαζόμενος παλεύει με έναν εθισμό. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό κάθε χώρος εργασίας να έχει μια σαφή πολιτική για την κατάχρηση ουσιών και άλλες μορφές εθισμού. Αυτό διασφαλίζει ότι τόσο ο εργοδότης όσο και οι εργαζόμενοι γνωρίζουν ποιες διαδικασίες πρέπει να ακολουθήσουν και ότι το άτομο που παλεύει με τον εθισμό αισθάνεται ότι υποστηρίζεται πλήρως.

Προβλήματα υγείας εναντίον πειθαρχικών μέτρων

Δεν υπάρχει τυποποιημένη προσέγγιση για την αντιμετώπιση εθιστικών συμπεριφορών στο χώρο εργασίας. Ορισμένοι εργοδότες θεωρούν την κατάχρηση ναρκωτικών και οινοπνεύματος ως χονδροειδές παράπτωμα και υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι εργαζόμενοι απολύονται αυτόματα επειδή εμφανίστηκαν στη δουλειά υπό την επήρεια αλκοόλ.

Ωστόσο, οι επαγγελματίες ανθρώπινου δυναμικού θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο εθισμός στα ναρκωτικά και το αλκοόλ είναι αναγνωρισμένα ιατρικά προβλήματα. Ως εκ τούτου, οποιοσδήποτε τα κάνει κατάχρηση έχει το ίδιο δικαίωμα στην εμπιστευτικότητα και την υποστήριξη όπως και για οποιαδήποτε άλλη ιατρική ή ψυχική ασθένεια.

Το Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD) συνιστά ότι η πρόληψη της κατάχρησης ουσιών αποτελεί μέρος της συνολικής πρότασης ευημερίας του εργοδότη – κάτι με το οποίο στην Caba συμφωνούμε ολόψυχα. Αυτό διασφαλίζει ότι η πειθαρχική δράση όταν χρειάζεται συνδυάζεται με μια προληπτική και υποστηρικτική προσέγγιση για να βοηθήσει τους εργαζόμενους να λάβουν τη βοήθεια που χρειάζονται. Ενώ μπορεί να υπάρχουν φορές που οι εργαζόμενοι πρέπει να μεταφερθούν σε άλλο τμήμα – για παράδειγμα, εάν έχουν μια κρίσιμη για την ασφάλεια εργασία – ο στόχος πρέπει πάντα να είναι να τους βοηθήσουμε να γίνουν καλύτεροι.

Θα προτείναμε επίσης στους εργοδότες να επεκτείνουν τις πολιτικές τους σε όλες τις μορφές εθισμού, συμπεριλαμβανομένων των εθισμών συμπεριφοράς όπως ο τζόγος και ο τζόγος και τα λεγόμενα τυχερά παιχνίδια αόρατους εθισμούς όπως η ορθορεξία (εμμονή με την υγεία). Σύγχρονος Εθισμός μπορεί να εκδηλωθεί με διάφορους τρόπους και οι εργοδότες πρέπει να γνωρίζουν τα σημάδια ώστε να μπορούν να ενεργούν ανάλογα.

Δημιουργία πολιτικής στο χώρο εργασίας για την κατάχρηση ουσιών και άλλες μορφές εθισμού

Κάθε χώρος εργασίας θα πρέπει να έχει ένα σαφές και συνεπές πλαίσιο πολιτικής για τον εθισμό που να καθορίζει τις προσδοκίες του εργοδότη για τη συμπεριφορά των εργαζομένων και τις συνέπειες για την αποτυχία ανταπόκρισης αυτών των προσδοκιών. Θα πρέπει να περιλαμβάνει λεπτομέρειες της διαδικασίας για τους υπαλλήλους που επιθυμούν να αποκαλύψουν έναν εθισμό και μια λίστα με τυχόν συστήματα υποστήριξης και πόρους που έχουν στη διάθεσή τους, όπως ένα Πρόγραμμα Βοήθειας Εργαζομένων (EAP).

Τα EAP αποτελούν σημαντικό μέρος της προσφοράς υποστήριξης για την ευημερία στο χώρο εργασίας και είναι σημαντικό να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση για το πού είναι διαθέσιμα. Ορισμένοι εργαζόμενοι μπορεί να διστάζουν να συζητήσουν έναν εθισμό στον χώρο εργασίας – για παράδειγμα, μόνο το 5% των ερωτηθέντων μας είπε ότι θα πήγαινε στο EAP τους λόγω εθισμού – επομένως η εκπαίδευση εμπιστευτικότητας είναι κρίσιμη.

Μια πολιτική εθισμού στο χώρο εργασίας θα πρέπει επίσης να καθορίζει τη διαδικασία για κάθε εργαζόμενο που επιθυμεί να αναφέρει μια ανησυχία σε έναν συνάδελφο. Σύμφωνα με την έρευνά μας, ένας στους 14 λογιστές έχει δει έναν συνάδελφό του να κάνει χρήση ναρκωτικών και ένας στους 12 έχει δει έναν συνάδελφό του να παίζει μεγάλα χρηματικά ποσά. Αν και αυτό δεν είναι πάντα ενδεικτικό εθισμού, οι εργοδότες θα πρέπει να διασφαλίζουν ότι οι εργαζόμενοί τους έχουν την ευκαιρία να εκφράζουν τις ανησυχίες τους εμπιστευτικά και διακριτικά, έτσι ώστε τα πιθανά προβλήματα να εντοπίζονται έγκαιρα.

Επισκεφτείτε τον ιστότοπο για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δημιουργία ή την ενημέρωση μιας πολιτικής για την κατάχρηση ουσιών και άλλες εθιστικές συμπεριφορές Ιστοσελίδα του Executive Health and Safety.

Εκπαίδευση και ενδυνάμωση στελεχών και προϊσταμένων

Ακόμη και με μια σαφή πολιτική, δεν θα αισθάνονται όλοι οι διευθυντές και οι προϊστάμενοι εξουσιοδοτημένοι να χειριστούν τους εθισμούς στην ομάδα τους. Πράγματι, α Έρευνα CIPD διαπίστωσε ότι μόνο το ένα τρίτο (30%) των εργοδοτών παρέχουν στους διευθυντές τους κατευθυντήριες γραμμές για το πώς να χειρίζονται τις αποκαλύψεις και πώς να παρέχουν συμβουλές.

Κάθε εργοδότης πρέπει να παρέχει την κατάλληλη εκπαίδευση ηγεσίας. Αυτό περιλαμβάνει εκπαίδευση για το πώς να αναγνωρίζετε τα σημάδια του εθισμού σε άλλους και τι να κάνετε εάν υποψιάζεστε ότι ένα από τα μέλη της ομάδας τους παλεύει με έναν εθισμό. Είναι εξίσου σημαντικό ως διευθυντής να ξέρετε τι να κάνετε όταν κάποιος σας πλησιάσει σχετικά με έναν εθισμό, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ναρκωτικών μη στιγματιστική γλώσσα.

Ανοίγοντας τη συζήτηση για τον εθισμό

Η ουσία είναι ότι ο εθισμός μπορεί να επηρεάσει οποιονδήποτε. Αυτό που ξεκινά ως φαινομενικά ακίνδυνη συνήθεια ή στρατηγική αντιμετώπισης μπορεί γρήγορα να εξελιχθεί σε κάτι πιο σοβαρό.

Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό για τους εργοδότες να δημιουργήσουν και να διατηρήσουν μια υποστηρικτική κουλτούρα στο χώρο εργασίας όπου η ψυχική υγεία και η ευημερία θα συζητούνται ανοιχτά. Αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί από την κορυφή προς τα κάτω, με τακτική επικοινωνία σχετικά με τη διαθέσιμη βοήθεια για οποιονδήποτε παλεύει με μια πιθανή εξάρτηση από ουσίες ή συμπεριφορά.

Με τις σωστές πολιτικές και τους κατάλληλους ανθρώπους, οι εργοδότες μπορούν να διασφαλίσουν ότι οι εργαζόμενοί τους αντιμετωπίζονται δίκαια και έχουν πρόσβαση στην υποστήριξη που χρειάζονται για να γίνουν καλύτεροι.

Στην Caba, δεσμευόμαστε να αυξήσουμε την ευαισθητοποίηση για τον εθισμό στον κλάδο της λογιστικής. Είτε πρόκειται για τη βοήθεια ατόμων που το αναγνωρίζουν αιτίες εθισμού ή δώστε οδηγίες πώς μπορείτε να υποστηρίξετε κάποιο κοντινό σας άτομο με έναν εθισμόΣτόχος μας είναι να μειώσουμε το στίγμα γύρω από τον σύγχρονο εθισμό και να παρέχουμε σε όσους παλεύουν με δυσκολίες τη βοήθεια και την καθοδήγηση που χρειάζονται.