Νέα έρευνα δείχνει ότι κάθε πέμπτη ΜΜΕ καλωσορίζει ξανά πελάτες

Νέα έρευνα δείχνει ότι κάθε πέμπτη ΜΜΕ καλωσορίζει ξανά πελάτες

June 2, 2023 0 By admin

Μια νέα έκθεση αναφέρει ότι η επιστροφή πελατών για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά είναι η μεγαλύτερη επιχειρηματική ευκαιρία για τις ΜΜΕ καθώς η οικονομία σταθεροποιείται.

Ένας στους πέντε ιδιοκτήτες ΜΜΕ το βλέπει ως μια βασική ευκαιρία ανάπτυξης το 2023 – ενώ το 20% σχεδιάζει να λανσάρει νέα προϊόντα ή υπηρεσίες και το 19% αναμένει να προσελκύσει νέους εγχώριους πελάτες.

Σύμφωνα με την έρευνα 500 ιδιοκτητών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η αύξηση των πωλήσεων μέσω νέων καναλιών διανομής και η τήρηση νέων προτύπων εργασίας, όπως η εξ αποστάσεως ή η υβριδική εργασία είναι οι πέντε κορυφαίες επιχειρηματικές ευκαιρίες για το 2023.

Και ενώ το ένα πέμπτο των ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων θεώρησε το κλείσιμο των ανταγωνιστών ως κάτι που έπρεπε να κεφαλαιοποιήσει το 2022, αυτό το στοιχείο έχει πλέον γλιστρήσει στη λίστα, με μόλις το 12% να το λέει φέτος.

Άλλες προτεραιότητες από το 2022 και μετά που είναι λιγότερο σημαντικές τώρα περιλαμβάνουν την εφαρμογή νέων τεχνολογιών για τη βελτίωση της επιχειρηματικής αποτελεσματικότητας.

Σε απάντηση στα ευρήματα, ο Steven Mooney, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της FundMyPitch είπε: «Η εμπιστοσύνη είναι το καλύτερο και το τέλος όταν πρόκειται να δοθεί η δυνατότητα στους επιχειρηματίες να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους. Επομένως, είναι καλό να βλέπουμε μια άνοδο της αισιοδοξίας σε περιόδους αβεβαιότητας. Αλλά πάρα πολλοί ιδρυτές με λαμπερές ιδέες και εντυπωσιακά προϊόντα δεν έχουν την οικονομική υποστήριξη που χρειάζονται για να επεκταθούν γρήγορα. Πολύ συχνά, είναι δύσκολο να λάβετε μια αξιόπιστη αξιολόγηση ή ακόμα και να σας πάρουν στα σοβαρά πιθανούς χρηματοδότες, ακόμη και για επιχειρηματίες που έχουν ήδη αποδείξει ότι μπορούν να δημιουργήσουν μια κερδοφόρα επιχείρηση».

«Είναι καιρός να υποστηρίξουμε την κοινότητα των ΜΜΕ του Ηνωμένου Βασιλείου, να αγκαλιάσουμε τις επενδυτικές ευκαιρίες και να προωθήσουμε την ανάπτυξη με τον ίδιο ενθουσιασμό που βλέπουμε συχνά σε πολλές άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο», πρόσθεσε ο Mooney.

Τεχνολόγος James Campanini, Διευθύνων Σύμβουλος της VeUP είπε: “Οι ΜΜΕ είναι η καρδιά της οικονομίας του Ηνωμένου Βασιλείου και είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε την εμπιστοσύνη της αγοράς να επιστρέφει παρά τον επίμονο πληθωρισμό και την προοπτική περαιτέρω αυξήσεων των επιτοκίων.” Αλλά καθώς οι φιλόδοξες εταιρείες συνεχίζουν να φέρνουν νέα προϊόντα και υπηρεσίες στην αγορά, είναι σημαντικό ότι οι ιδιοκτήτες μπορούν να αναλάβουν τον έλεγχο και να βελτιώσουν την υποδομή πληροφορικής τους ώστε να είναι πλήρως απομακρυσμένη. Αν και πολλές εταιρείες δίνουν προτεραιότητα στο cloud ως την κορυφαία επένδυσή τους φέτος, πάρα πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτυγχάνουν να βελτιστοποιήσουν το κόστος, δημιουργώντας αναποτελεσματικότητα που θα μπορούσε να καταπνίξει την ανάπτυξη».

Ο επιχειρηματίας Fintech Khalid Talukder, συνιδρυτής, Συνεργάτης DKK είπε: “Οι επιχειρήσεις της Βρετανίας διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στη δημιουργία θέσεων εργασίας και την παραγωγικότητα και αποτελούν βασικό μοχλό της οικονομικής ανάπτυξης.” Είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε την αισιοδοξία για το 2023 να αυξάνεται καθώς οι εταιρείες επενδύουν σε νέα προϊόντα και υπηρεσίες, καθώς και σε εξαγορές και θέλουν να επεκταθούν στο εξωτερικό . Το κλειδί για την τόνωση της ανάπτυξης των ΜΜΕ είναι να παρέχεται στους επιχειρηματίες πρόσβαση στις διεθνείς αγορές και στις πιο πρόσφατες διεθνείς υπηρεσίες πληρωμών. Αυτό θα επιτρέψει την εκθετική ανάπτυξη και θα επιτρέψει στην επόμενη γενιά εταιρειών να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους ως μια πραγματικά παγκόσμια εταιρεία».

Η μελέτη έρχεται καθώς η AXA UK ξεκίνησε τη μελέτη της Διαγωνισμός Start-Up Angelπου προσφέρει δύο βραβεία αξίας £25.000, τέσσερα βραβεία αξίας £10.000 για εκστρατείες ψηφιακού μάρκετινγκ και καθοδήγηση με μερικούς από τους καλύτερους επιχειρηματίες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Deepak Soni, διευθυντής επιχειρηματικής ασφάλισης ΜΜΕ στην AXA UK, δήλωσε: «Οι προκλήσεις φέρνουν ευκαιρίες, αλλά η κεφαλαιοποίησή τους δεν είναι πάντα εύκολη».

«Τα τελευταία χρόνια ήταν μερικά από τα πιο δύσκολα για τις μικρές επιχειρήσεις λόγω της πανδημίας του Covid. Γι’ αυτό κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να υποστηρίξουμε και να ενθαρρύνουμε αυτούς που μόλις έκαναν το δρόμο τους.

«Ο διαγωνισμός Startup Angel της AXA, που ολοκληρώνεται την Κυριακή, θα δώσει μια ανεκτίμητη ώθηση σε μια επιλογή μικρών νεοσύστατων επιχειρήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο».