Οι έμποροι λιανικής ειδών παντοπωλείου ξοδεύουν έως και 50.000 £ ετησίως στέλνοντας τα υπολείμματα τροφίμων σε χώρους υγειονομικής ταφής

Οι έμποροι λιανικής ειδών παντοπωλείου ξοδεύουν έως και 50.000 £ ετησίως στέλνοντας τα υπολείμματα τροφίμων σε χώρους υγειονομικής ταφής

June 17, 2023 0 By admin

Η μέση επιχείρηση του Ηνωμένου Βασιλείου ξοδεύει πάνω από 50.000 £ κάθε χρόνο στέλνοντας υπολείμματα τροφίμων σε χώρους υγειονομικής ταφής. Ωστόσο, οι επιχειρήσεις λιανικής πώλησης τροφίμων θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν έως και 7.000 λίρες ετησίως ανακυκλώνοντας τα απορρίμματα τροφίμων, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Ωστόσο, μόνο οι μισοί (56%) των λιανοπωλητών παντοπωλείων και των καταστημάτων ψιλικών λένε ότι ανακυκλώνουν τα απορρίμματα τροφίμων για να ελαχιστοποιήσουν την οικονομική ζημία και μόλις το ένα τέταρτο (24%) ανακυκλώνει τα απορρίμματα τροφίμων για να αποφύγει τα ακριβά πρόστιμα.

Ωστόσο, η νέα νομοθεσία, που πρόκειται να ψηφιστεί το 2024, αναμένεται να απαιτεί από κάθε επιχείρηση που παράγει περισσότερα από 5 κιλά απορριμμάτων τροφίμων να διαχωρίζει και να ανακυκλώνει τα απόβλητά της μέσω καταχωρημένης υπηρεσίας μεταφοράς απορριμμάτων τροφίμων.

Οι λιανοπωλητές τροφίμων θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν δυνητικά μεγάλα πρόστιμα για μη συμμόρφωση – με σταθερά πρόστιμα που ξεκινούν από 300 £.

Η νομοθεσία πρόκειται να εισαχθεί τόσο από την DEFRA όσο και από την κυβέρνηση της Ουαλίας, οι οποίες αναμένεται να εφαρμόσουν τις διατάξεις του περιβαλλοντικού νόμου του 2021, καθιστώντας υποχρεωτικό τον διαχωρισμό των απορριμμάτων τροφίμων από άλλες ροές αποβλήτων.

Αν και η έρευνα υποδηλώνει ότι οι λιανοπωλητές τροφίμων και τα ψιλικατζίδικα δεν γνωρίζουν το πιθανό κόστος που θα μπορούσε να προκύψει από την αποστολή των απορριμμάτων τροφίμων στους χώρους υγειονομικής ταφής, η μελέτη διαπίστωσε ότι οι λιανοπωλητές τροφίμων γνωρίζουν τον έμμεσο οικονομικό αντίκτυπο.

Σχεδόν τα δύο τρίτα δήλωσαν ότι ανακυκλώνουν τα απορρίμματα τροφίμων ανταποκρινόμενα στην κοινή γνώμη και τη ζήτηση των καταναλωτών, και πάνω από το ένα τρίτο (38%) των ερωτηθέντων είπαν ότι η ανακύκλωση των απορριμμάτων τροφίμων τους βοηθά να πληρούν τα πρότυπα υγιεινής.

Grant Keenan, Διευθύνων Σύμβουλος στο Ανακύκλωση Keenanο οποίος διεξήγαγε τη μελέτη, είπε: «Γνωρίζουμε ότι οι λιανοπωλητές τροφίμων θέλουν να υιοθετήσουν πιο βιώσιμους τρόπους εργασίας, αλλά αντιμετωπίζουν πολλές άλλες πιέσεις αυτή τη στιγμή.» Επιπλέον, υπάρχουν πολλές παρανοήσεις σχετικά με το πραγματικό κόστος της ανακύκλωσης των απορριμμάτων τροφίμων και το πώς Είναι εύκολο να ενσωματωθεί η ανακύκλωση των απορριμμάτων τροφίμων στις επιχειρηματικές διαδικασίες.

«Η στρογγυλή τράπεζα μας με βασικούς εμπειρογνώμονες του κλάδου, συμπεριλαμβανομένων εκπροσώπων λιανικής πώλησης τροφίμων, το τόνισε αυτό. Οι επιχειρήσεις ανησυχούσαν για το αρχικό κόστος που σχετίζεται με την εισαγωγή νέων διαδικασιών, όπως η επένδυση σε νέα δοχεία, η εισαγωγή νέων προμηθευτών απορριμμάτων τροφίμων και η εκπαίδευση του προσωπικού.

«Ωστόσο, οι συλλέκτες απορριμμάτων τροφίμων μπορούν να βοηθήσουν με όλα αυτά και οι ειδικές μηχανές, όπως οι αποσυσκευαστές τροφίμων, μπορούν να κάνουν τη μετάβαση σε νέες διαδικασίες ακόμα πιο εύκολη». οφέλη μεσοπρόθεσμα έως μακροπρόθεσμα. Στην πραγματικότητα, οι έμποροι λιανικής και τα ψιλικατζίδικα θα μπορούσαν να φανταστούν ότι θα εξοικονομούσαν χιλιάδες κάθε χρόνο. Εξετάζοντας τον τρόπο εφαρμογής νέων διαδικασιών τώρα, οι εταιρείες μπορούν να διασφαλίσουν ότι έχουν χρόνο να υποστηρίξουν τους υπαλλήλους τους κατά τη μετάβαση και να επιλύσουν τυχόν προβλήματα ενόψει της επικείμενης νομοθεσίας».