Οι απεργίες των σιδηροδρόμων οδηγούν και πάλι σε αδιέξοδο του σιδηροδρομικού δικτύου αυτή την εβδομάδα

Οι απεργίες των σιδηροδρόμων οδηγούν και πάλι σε αδιέξοδο του σιδηροδρομικού δικτύου αυτή την εβδομάδα

June 1, 2023 0 By admin

Τα σιδηροδρομικά δρομολόγια θα σταματήσουν σήμερα σε περιοχές της χώρας καθώς ξεκινά ένα νέο κύμα απεργιών.

Τα μέλη του συνδικάτου μηχανοδηγών Aslef θα παραιτηθούν την Τετάρτη και ξανά στις 3 Ιουνίου, ημέρα του τελικού του Κυπέλλου Αγγλίας, ενώ μέλη του RMT θα προχωρήσουν σε απεργία την Παρασκευή.

Ο Άσλεφ είπε ότι δεν υπήρχε “καμία εγκατάλειψη στον ενθουσιασμό” στη μακροχρόνια διαμάχη για τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας.

Η κυβέρνηση είπε ότι οι απεργίες ήταν συντονισμένες για να διαταράξουν μεγάλα γεγονότα.

Οι απεργίες της Τετάρτης θα επηρεάσουν 15 σιδηροδρομικές εταιρείες, με τα δρομολόγια να ξεκινούν αργότερα και να τελειώνουν πολύ νωρίτερα από το συνηθισμένο – συνήθως μεταξύ 07:30 και 06:30.

Περίπου το 40% των τρένων θα κυκλοφορεί, ωστόσο θα υπάρχουν μεγάλες περιφερειακές παραλλαγές, με ορισμένους φορείς εκμετάλλευσης να μην προσφέρουν καθόλου τρένα.

Αυτό επηρέασε τους σιδηροδρομικούς φορείς την Τετάρτη

Δυτική Ακτή Αβάντι
Chiltern Railways
cross country
East Midlands Railway
Μεγάλος Δυτικός Σιδηρόδρομος
Greater Anglia
Μεγάλη Βόρεια Τάμεσλινκ
Σιδηρόδρομος Govia Thameslink
Βορειοανατολικός Σιδηρόδρομος του Λονδίνου
βόρεια τρένα
νοτιοανατολικός άνεμος
Southern/Gatwick Express
Πρόγραμμα οδήγησης αποθήκης SWR
Νησιωτική γραμμή SWR
TransPennine Express
Τρένα West Midlands
Το μετρό του Λονδίνου δεν θα επηρεαστεί από το μέτρο.

Ο Mick Whelan, γενικός γραμματέας του Aslef, είπε ότι οι μηχανοδηγοί ήταν «αποφασισμένοι να βρουν μια λύση και να την ακολουθήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Ωστόσο, είπε στο πρόγραμμα «Σήμερα» του BBC Radio 4 ότι «όχι» έχει σημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με το Rail Delivery Group (RDG), το οποίο εκπροσωπεί τους φορείς εκμετάλλευσης σιδηροδρόμων, και κατηγόρησε την κυβέρνηση για υπεξαίρεση.

«Διεξάγουμε συνομιλίες με καλή πίστη και στη συνέχεια με δόλια [the RDG] Κάντε συμφωνίες που ξέρουν ότι είναι καταδικασμένες να αποτύχουν και δεν μπορούμε να δεχθούμε.

«Τελικά πρέπει να λύσουμε αυτό το πρόβλημα – μετά από τέσσερα χρόνια χωρίς αύξηση, τα μέλη μου αισθάνονται ότι δικαιούνται αύξηση, ειδικά σε αυτήν την κρίση βιοπορισμού».