Οι απομακρυσμένοι εργαζόμενοι νιώθουν ότι «παρακολουθούνται» από απρόβλεπτους διευθυντές.

Οι απομακρυσμένοι εργαζόμενοι νιώθουν ότι «παρακολουθούνται» από απρόβλεπτους διευθυντές.

June 15, 2023 0 By admin

Μια μελέτη από το NEOMA Business School δείχνει ότι η καθημερινή παρακολούθηση μπορεί να κάνει τους απομακρυσμένους εργαζόμενους να αισθάνονται λιγότερη εμπιστοσύνη από τους διευθυντές τους.

Η Birgit Schyns, διακεκριμένη καθηγήτρια ανθρώπων και οργανισμών στο NEOMA, είναι συν-συγγραφέας μιας μελέτης που αναλύει δεδομένα ερευνών από 450 υπαλλήλους σε εταιρείες που εδρεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι εργαζόμενοι που εργάζονται από το σπίτι μπορεί να νιώθουν ότι έχουν λιγότερη αυτονομία και παρακολουθούνται συνεχώς εάν παρακολουθούνται πολύ συχνά. Αυτά τα συναισθήματα μπορούν να ενισχυθούν όταν η συμπεριφορά των διευθυντών είναι απρόβλεπτη, λένε.

«Στην καθημερινή παρακολούθηση, οι απομακρυσμένοι εργαζόμενοι αναρωτιούνται γιατί οι διευθυντές τους έχουν απαιτήσεις τόσο συχνά, κάτι που μπορεί να τους οδηγήσει να αμφισβητήσουν τις δικές τους ικανότητες και να υποτιμήσουν τον εαυτό τους. Στο τέλος της ημέρας, ορισμένοι εργαζόμενοι αισθάνονται σωματικά και ψυχικά εξαντλημένοι», λέει ο καθηγητής Schyns.

Οι ερευνητές συνιστούν στους διευθυντές να θέτουν σαφείς οδηγίες για την αναθεώρηση της προόδου των εργαζομένων. Μόλις κοινοποιηθούν αυτές οι οδηγίες, πρέπει να ακολουθηθούν, προσθέτουν.

Οι επιπτώσεις της απομακρυσμένης διαχείρισης είναι τόσο σημαντικές που οι συγγραφείς συνιστούν στους ηγέτες των επιχειρήσεων να ασχοληθούν επίσης με το ζήτημα. Αυτή η εργασία περιλαμβάνει την παροχή πληροφοριών στους διευθυντές για τη συμπεριφορά τους και τον καθορισμό κατάλληλων προτύπων για τη συμπεριφορά της διοίκησης.