Οι βρετανικές εξαγωγές μουσικής αψηφούν τον αυξανόμενο παγκόσμιο ανταγωνισμό φτάνοντας τα 700 εκατομμύρια λίρες για πρώτη φορά

Οι βρετανικές εξαγωγές μουσικής αψηφούν τον αυξανόμενο παγκόσμιο ανταγωνισμό φτάνοντας τα 700 εκατομμύρια λίρες για πρώτη φορά

July 8, 2023 0 By admin

Οι εξαγωγές ηχογραφημένης μουσικής στο Ηνωμένο Βασίλειο αψηφούν τον αυξανόμενο παγκόσμιο ανταγωνισμό και έχουν αυξηθεί με ρεκόρ αύξησης το 2022 καθώς οι καλλιτέχνες του Ηνωμένου Βασιλείου κυριαρχούν στις μεγαλύτερες παγκόσμιες επιτυχίες ροής της χρονιάς.

Η αξία των πωλήσεων μουσικής στο Ηνωμένο Βασίλειο και των ροών στο εξωτερικό αυξήθηκε 20 τοις εκατό στα 709 εκατομμύρια £ πέρυσι. Μια άνοδος άνω των 100 εκατομμυρίων λιρών σε ένα μόνο έτος και η πρώτη φορά που ο αριθμός αυτός σπάει ποτέ το όριο των 700 εκατομμυρίων λιρών, σύμφωνα με νέα στατιστικά στοιχεία της Βρετανικής Φωνογραφικής Βιομηχανίας (BPI).

Η εμπορική ένωση για μουσικές εταιρείες και δισκογραφικές εταιρείες αποδίδει την επιτυχία σε επιτυχίες των τσαρτ που κυκλοφόρησαν από Βρετανούς καλλιτέχνες τον περασμένο χρόνο και μεταδόθηκαν σε υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο.

Το “As It Was” του Harry Styles ήταν ο τίτλος με τις περισσότερες μεταδόσεις παγκοσμίως το 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία του Luminate, ακολουθούμενος από τους καλλιτέχνες Glass Animals, Dua Lipa, Elton John και Kate Bush στο top 10.

Η αναπληρώτρια διευθύντρια του BPI Sophie Jones είπε ότι τα ρεκόρ εξαγωγών «αντιπροσωπεύουν ένα εξαιρετικό επίτευγμα δεδομένου του άνευ προηγουμένου ανταγωνισμού στην παγκόσμια μουσική σκηνή» και ότι το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται σε καλό δρόμο να φτάσει το 1 δισεκατομμύριο £ σε ετήσιες εξαγωγές μουσικής έως το 2030.

“Ωστόσο, για να συνεχιστεί αυτή η ανάπτυξη, το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να συνεχίσει να παρέχει ένα υποστηρικτικό περιβάλλον για επενδύσεις στη μουσική και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα πρέπει να συνεχίσουν να συνεργάζονται με τη βιομηχανία για να μεγιστοποιήσουν τις δυνατότητες της βρετανικής μουσικής στο εξωτερικό”, δήλωσε ο Jones.

Πρόσθεσε ότι ήταν «ενθαρρυντικό» το γεγονός ότι η κυβέρνηση έκανε πρόσφατα μια πρόσθετη επένδυση 3,2 εκατομμυρίων λιρών στο Music Export Growth Scheme (Megs), μια πρωτοβουλία που διαχειρίζεται η BPI για να βοηθήσει τους καλλιτέχνες του Ηνωμένου Βασιλείου να αναπτύξουν τη σταδιοδρομία τους ενισχύοντας τις ξένες μουσικές αγορές.

Επί του παρόντος, το σύστημα Megs έχει ως αποτέλεσμα απόδοση επένδυσης σχεδόν 14:1.

Ο υπουργός Εξαγωγών Λόρδος Όφορντ είπε ότι η τριπλασιασμένη χρηματοδότηση της Megs θα διασφαλίσει ότι «η επόμενη γενιά Βρετανών καλλιτεχνών και ΜΜΕ θα συνεχίσει να προωθεί τη βρετανική μουσική στο εξωτερικό, να μοιράζεται την παγκόσμιας κλάσης βρετανική δημιουργικότητά μας σε όλο τον κόσμο, να δημιουργεί θέσεις εργασίας και να βοηθά την οικονομία να αναπτυχθεί».

Το BPI ανέφερε επίσης ότι οι αναδυόμενες αγορές όπως η Μέση Ανατολή, η Αφρική και η Λατινική Αμερική σημείωσαν σημαντική αύξηση στους χρήστες ροής, οδηγώντας σε «διψήφια ποσοστιαία αύξηση» στην κατανάλωση μουσικής.

Στην ανάπτυξη αυτή συνέβαλαν και οι εδραιωμένες αγορές και ειδικότερα οι ΗΠΑ κατέγραψαν αύξηση πωλήσεων κατά 28%, λόγω της ευνοϊκής συναλλαγματικής ισοτιμίας του δολαρίου ΗΠΑ.

«Η βρετανική μουσική σπάει ρεκόρ σε όλο τον κόσμο», δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού Λούσι Φρέιζερ, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση «επενδύει εκατομμύρια για να βοηθήσει την επόμενη γενιά ταλέντων να ξεκινήσει διεθνείς σταδιοδρομίες και να κρατήσει τους Βρετανούς καλλιτέχνες στην κορυφή των charts για τα επόμενα χρόνια. κράτησε.” “