Οι διαδηλώσεις του Just Stop Oil έχουν κοστίσει στη Met Police 7,7 εκατομμύρια λίρες από τον Απρίλιο

Οι διαδηλώσεις του Just Stop Oil έχουν κοστίσει στη Met Police 7,7 εκατομμύρια λίρες από τον Απρίλιο

July 25, 2023 0 By admin

Η Μητροπολιτική Αστυνομία έχει ξοδέψει 7,7 εκατομμύρια λίρες για την παρακολούθηση των διαδηλώσεων Just Stop Oil για 13 εβδομάδες, σύμφωνα με την αστυνομία.

Από τον Απρίλιο, οι διαδηλωτές έχουν πραγματοποιήσει 515 διαδηλώσεις και το κόστος διαχείρισης της αναστάτωσης ισοδυναμεί με 23.500 επίσημες βάρδιες.

Οι ενέργειες περιλάμβαναν αργές πορείες σε πολυσύχναστους δρόμους του Λονδίνου και διακοπή μεγάλων αθλητικών γεγονότων. Συνελήφθησαν περισσότερα από 270 άτομα.

Έρχεται επιπλέον των 7,5 εκατομμυρίων λιρών αξιωματούχων που ξόδεψαν για την αστυνόμευση των διαδηλώσεων Just Stop Oil (JSO) μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου του περασμένου έτους.

Ο αναπληρωτής επίτροπος Matt Twist είπε στο LBC ότι η δύναμη είναι «ανθεκτική», αλλά αντιμετωπίζει ένα «χρόνιο» πρόβλημα.

Είπε: «Σε καθημερινή βάση έχουμε πάνω από 150 αξιωματικούς που συνήθως αστυνομεύουν σε τοπικές κοινότητες και μέσα και γύρω από άλλα μέρη του Λονδίνου.

«Και μια από τις προκλήσεις που έχουμε στο Just Stop Oil είναι ότι δεν μας λένε πού θα διαμαρτυρηθούν, δεν μας λένε πότε θα κάνουν αυτή τη δράση, δεν εμπλέκονται, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε περισσότερους αξιωματικούς από ό,τι θα κάναμε διαφορετικά».

Ακτιβιστές έχουν διακόψει εκδηλώσεις όπως το The Open, το Wimbledon, το The Ashes, τον τελικό του ράγκμπι του Gallagher Premiership στο Twickenham και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σνούκερ.

Έγινε επίσης δράση στο Chelsea Flower Show και στο London Pride March, ενώ διαδηλωτές διέκοψαν τα γυρίσματα της εκπομπής The Last Leg του Channel 4 και έβαψαν με σπρέι πορτοκαλί στο κτίριο του Department for Energy Security και στο Net Zero στο κέντρο του Λονδίνου.

Εκπρόσωπος του Δημάρχου του Λονδίνου δήλωσε: «Ο Δήμαρχος υποστηρίζει το δημοκρατικό δικαίωμα διαμαρτυρίας, αλλά ο Σαντίκ καθιστούσε πάντα σαφές ότι οι διαδηλώσεις πρέπει να διεξάγονται με ασφάλεια και νόμιμη και να μην θέτουν σε κίνδυνο τους Λονδρέζους ή την ανάκαμψη της πρωτεύουσας».

«Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που γνώρισε το Λονδίνο τα τελευταία χρόνια δείχνουν πόσο πολλά πρέπει να γίνουν για να αντιμετωπιστεί η κλιματική έκτακτη ανάγκη, αλλά οι διαδηλωτές θα πρέπει να εξετάσουν εάν οι μέθοδοί τους κινδυνεύουν να κατευθύνουν την κοινή γνώμη ενάντια σε μια ζωτική αιτία».

«Ο Δήμαρχος υποστηρίζει τις προσπάθειες του Met να κρατήσει τους Λονδρέζους ασφαλείς και την πόλη μας να κινείται».