Οι επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφεραν 7,1 εκατομμύρια απάτες πέρυσι, σύμφωνα με την έκθεση NCSC

Οι επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφεραν 7,1 εκατομμύρια απάτες πέρυσι, σύμφωνα με την έκθεση NCSC

July 7, 2023 0 By admin

Βρετανικές επιχειρήσεις και ιδιώτες ανέφεραν ένα ύποπτο email ή ιστότοπο κάθε πέντε δευτερόλεπτα το 2022, σύμφωνα με μια νέα έκθεση από το Εθνικό Κέντρο Ασφάλειας στον Κυβερνοχώρο (NCSC) της GCHQ.

Η έκθεση δείχνει ότι 7,1 εκατομμύρια ύποπτα email και URL έχουν επισημανθεί από οργανισμούς του Ηνωμένου Βασιλείου η δωρεάν υπηρεσία αναφοράς ύποπτων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (SERS) του NCSC. μεταξύ Ιανουαρίου 2022 και Δεκεμβρίου 2022 – αυτό αντιστοιχεί σε σχεδόν 20.000 αναφορές την ημέρα.

ο Αναφορές βοήθησε το NCSC να αφαιρέσει σχεδόν το ένα τέταρτο του εκατομμυρίου (235.000) κακόβουλων διευθύνσεων URL απευθείας από τον ιστό από τότε που κυκλοφόρησε η SERS – η πρώτη υπηρεσία στον κόσμο στο είδος της – τον Απρίλιο του 2020.

Κατά μέσο όρο, το NCSC χρειάστηκε λιγότερο από έξι ώρες για να αφαιρέσει τα αναφερόμενα κακόβουλα URL από τον ιστό.

Το εύρημα είναι ένα από τα πολλά στοιχεία η έκτη ετήσια έκθεση της Active Cyber​​​Defense (ACD)ένα πρόγραμμα ακρογωνιαίο λίθο του NCSC που υιοθετεί μια προσέγγιση «ολόκληρης της κοινωνίας» στο έγκλημα στον κυβερνοχώρο, αποτρέποντας εκατομμύρια κυβερνοεπιθέσεων μεγάλου όγκου από το να φτάσουν ποτέ σε οργανισμούς και πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου κάθε χρόνο.

Ο Suid Adeyanju, Διευθύνων Σύμβουλος, απάντησε στην αναφορά: RiverSafe είπε: «Αυτά τα στοιχεία απεικονίζουν το παλιρροϊκό κύμα κυβερνοεπιθέσεων που πλήττουν τις επιχειρήσεις καθημερινά και γιατί πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα για την ενίσχυση της άμυνας στον κυβερνοχώρο του Ηνωμένου Βασιλείου». Η ευαισθητοποίηση στον κυβερνοχώρο σε όλους τους οργανισμούς σημαίνει ότι αυτές οι απειλές θα συνεχίσουν να έχουν αντίκτυπο. Η αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος θα απαιτήσει συντονισμένη προσπάθεια, με ακαδημαϊκά ιδρύματα, εταιρείες και την κυβέρνηση να αναπτύσσουν ένα ριζικό σχέδιο για τον πλήρη μετασχηματισμό της κυβερνο-στρατηγικής της χώρας.

«Αυτό σημαίνει επείγουσα συμμετοχή της επόμενης γενιάς και ευαισθητοποίηση σχετικά με τις κυβερνοεπιθέσεις από νεαρή ηλικία, εφαρμογή προγραμμάτων αναβάθμισης και αναβάθμισης δεξιοτήτων σε οργανισμούς και το πιο σημαντικό, ώθηση της διαφορετικότητας και της ανάπτυξης στην αγορά εργασίας στον κυβερνοχώρο», πρόσθεσε ο Adeyanju.

Ο Jonathon Ellison, διευθυντής εθνικής ανθεκτικότητας και μελλοντικής τεχνολογίας του NCSC, δήλωσε: «Σε ένα περιβάλλον απειλής στον κυβερνοχώρο παρόμοιο με το Hydra – σταματώντας μια επίθεση, εμφανίζεται μια άλλη στη θέση της – η ACD κάνει για άλλη μια φορά μια άνευ προηγουμένου δουλειά για να διατηρήσει την ασφαλή εγγύηση της χώρας. “

«Όπως δείχνει αυτή η τελευταία έκθεση, η κυβερνοασφάλεια δεν ανήκει μόνο στους ειδικούς της τεχνολογίας: οι οργανισμοί γνωρίζουν όλο και περισσότερο και θέλουν να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους στον κυβερνοχώρο που αντιμετωπίζουν και συρρέουν για να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα δεδομένα και την τεχνογνωσία του NCSC».

«Οι μικρές επιχειρήσεις διαδραματίζουν βασικό ρόλο στο να κάνουν την εργασία και τη ζωή στο Διαδίκτυο ασφαλέστερη. Γι’ αυτό τους κάνουμε ακόμα πιο εύκολο να ενισχύσουν την άμυνά τους με προσβάσιμα, δωρεάν εργαλεία και σύντομα να τα διαχειρίζονται εύκολα μέσω της ενσωματωμένης πλατφόρμας MyNCSC».

Το αυξανόμενο εταιρικό ενδιαφέρον για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο το 2022 οδήγησε 39% περισσότερους οργανισμούς να εγγραφούν στις δωρεάν υπηρεσίες της ACD, σχεδιασμένες να ενδυναμώνουν χρήστες χωρίς εξειδίκευση ή συγκεκριμένη λειτουργία ασφάλειας στο χώρο εργασίας για να βελτιώσουν την ανθεκτικότητά τους στον κυβερνοχώρο.

Οι μικρές επιχειρήσεις αποτελούν το 99% του επιχειρηματικού οικοσυστήματος του Ηνωμένου Βασιλείου, γεγονός που τις καθιστά ζωτικής σημασίας για την εθνική ευημερία. Ωστόσο, αντιμετωπίζουν επίσης ένα μοναδικό σύνολο φραγμών συμπεριφοράς, οικονομικές πιέσεις και ανταγωνιστικές προτεραιότητες για την επίτευξη ισχυρής ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και συχνά δεν διαθέτουν την τεχνογνωσία ή τους διατεθειμένους πόρους για να δώσουν τη δέουσα προσοχή στο ζήτημα του κυβερνοχώρου.