Οι επιχειρηματικές φιλοδοξίες του Ηνωμένου Βασιλείου είναι ισχυρότερες από ποτέ, καθώς οι μικρές επιχειρήσεις αναπτύσσονται ταχύτερα από τις μεγαλύτερες εταιρείες

Οι επιχειρηματικές φιλοδοξίες του Ηνωμένου Βασιλείου είναι ισχυρότερες από ποτέ, καθώς οι μικρές επιχειρήσεις αναπτύσσονται ταχύτερα από τις μεγαλύτερες εταιρείες

June 10, 2023 0 By admin

Οι επιχειρηματικές φιλοδοξίες στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι ισχυρότερες από ποτέ, καθώς νέα ανάλυση δείχνει ότι ο αριθμός των μικροεπιχειρήσεων που ιδρύονται στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξάνεται κάθε χρόνο την τελευταία δεκαετία

Οι μικρές επιχειρήσεις αντιστρέφουν μια τάση που έχει δει τον αριθμό των μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων στο οροπέδιο του Ηνωμένου Βασιλείου τα τελευταία χρόνια.

Συνολικά, ο αριθμός των μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο παρέμεινε στάσιμος το 2022. Ωστόσο, ο αριθμός των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε σε 1,4 εκατομμύρια το 2022, 31.000 περισσότερες από ό,τι το προηγούμενο έτος. Η αύξηση του αριθμού των μεσαίων και μεγάλων εταιρειών στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει φτάσει ακόμη στο υψηλότερο επίπεδο του 2020.

Σε σύγκριση με τις μεσαίες και μεγάλες εταιρείες, οι μικρότερες εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου είναι οι λιγότερο αισιόδοξες για τις μελλοντικές τους επιδόσεις. Λιγότερες από το ένα τέταρτο των εταιρειών με 10 ή λιγότερους υπαλλήλους αναμένουν βελτίωση της απόδοσής τους τους επόμενους 12 μήνες. Εκείνοι με 10 έως 49 υπαλλήλους ήταν επίσης απαισιόδοξοι, με μόνο το ένα τρίτο να αναμένει βελτίωση της απόδοσής τους.

Συγκριτικά, το 43% των εταιρειών με 100 έως 249 υπαλλήλους είναι αισιόδοξες για το μέλλον και αναμένουν βελτίωση της απόδοσης τους επόμενους 12 μήνες.

Από όλους τους κλάδους, το λιανικό εμπόριο ήταν ένας από τους κλάδους που είχαν τις λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν ισχυρές επιδόσεις το περασμένο έτος: μόνο το 15,3% δήλωσε ότι είχε σημειώσει αύξηση στην απόδοσή του το έτος έως τον Απρίλιο του 2023. Οι περισσότεροι άνθρωποι και έχουν τον μεγαλύτερο τζίρο.

Η Kelly Devine, Πρόεδρος UK&I της Mastercard, που ανέθεσε τη μελέτη, δήλωσε: «Οι μικρές επιχειρήσεις είναι η οικονομική δύναμη του Ηνωμένου Βασιλείου: αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 99% όλων των επιχειρήσεων, αντιπροσωπεύουν το ήμισυ του συνολικού κύκλου εργασιών της εταιρείας και απασχολούν τα δύο τρίτα του ενεργού πληθυσμού. Δεν υπάρχει έλλειψη επιχειρηματικής φιλοδοξίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά είναι ανησυχητικό ότι η αισιοδοξία τους υστερεί σε σχέση με αυτή των μεγάλων επιχειρήσεων. Αν θέλουμε να τονώσουμε την ανάπτυξη, είναι σημαντικό οι μεγάλες επιχειρήσεις και η κυβέρνηση να υποστηρίζουν τις μικρές επιχειρήσεις με τις δεξιότητες, τη χρηματοδότηση και τις πολιτικές που θα τις βοηθήσουν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους».

Για να υποστηρίξει τις μικρές επιχειρήσεις και να ευαισθητοποιήσει τη συμβολή τους στην τοπική οικονομία, η Mastercard φιλοξενεί την Thrive Street – έναν αναδυόμενο δρόμο – στο Arndale Center στο Μάντσεστερ έως τη Δευτέρα 12 Ιουνίου, παρέχοντας στις μικρές επιχειρήσεις δωρεάν χώρο λιανικής στο κέντρο της πόλης διαθέσιμο και φιλοξενεί masterclasses για να βοηθήσει την επιχείρησή σας να αναπτυχθεί και να ευημερήσει.

Η επιχειρηματίας και ακτιβίστρια Μαίρη Πόρτας δήλωσε: «Οι μικρές επιχειρήσεις είναι πραγματικά η ψυχή της οικονομίας μας. Είστε καινοτόμοι, δημιουργικοί, ανθεκτικοί. Και ενώ είναι μια από τις πιο δύσκολες στιγμές για τους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων, ο αριθμός τους αυξάνεται. Η επιθυμία και η όρεξη των ανθρώπων για αυτό που κάνουν δεν ήταν ποτέ τόσο μεγάλη.

‘Ναί. Γνωρίζουμε ότι ο κόσμος συνεχίζει να είναι απρόβλεπτος αυτή τη στιγμή. Αλλά όταν είσαι μικρός και ευκίνητος, είναι μια ευκαιρία να ξεπεράσεις τους μεγαλύτερους παίκτες. Οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων δεν σταματούν ποτέ να με εμπνέουν με την επιθυμία τους να γίνω καλύτερος, να μάθω και να ευδοκιμήσω στο συνεχώς εξελισσόμενο επιχειρηματικό τοπίο του σήμερα.»

Ο σκιώδης υπουργός Εξωτερικών για τις Επιχειρήσεις και τη Βιομηχανία, Bill Esterson MP, δήλωσε: «Το πραγματικό επιχειρηματικό πνεύμα του Ηνωμένου Βασιλείου ενσωματώνεται στις μικρές του επιχειρήσεις. Καθώς το Μάντσεστερ ήταν η πρώτη βιομηχανική πόλη στον κόσμο, είναι σωστό που υπάρχουν τώρα τόσες πολλές νεοφυείς επιχειρήσεις και ήταν υπέροχο να μιλήσω με τις επιχειρήσεις στην οδό Thrive Street της Mastercard που συνεισφέρουν τόσο πολύ στις κοινότητές μας.

«Είναι ζωτικής σημασίας να βελτιώσουμε την υποστήριξη για τους επιχειρηματίες που θέλουν να αναπτυχθούν και αυτό ακριβώς κάνει το Εργατικό Κόμμα μέσω της συνεργασίας του με τις επιχειρήσεις».

Η Thrive Street είναι μέρος της Mastercard Πρόγραμμα Strive UKη μικρή επιχείρηση βοηθάει παρέχοντας δωρεάν πρόσβαση σε εκπαίδευση και στοχευμένες συμβουλές για τον τρόπο επίλυσης επιχειρηματικών προκλήσεων όπως: Β. δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος, διαχείριση ταμειακών ροών και ανάπτυξη στρατηγικής μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Οι εταιρείες έχουν επίσης πρόσβαση σε έμπειρους επιχειρηματίες και μέλη διοικητικών συμβουλίων για να τους βοηθήσουν να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους και να αναπτύξουν ανθεκτικότητα. Η Strive UK έχει υποστηρίξει και συνεργαστεί με πάνω από μισό εκατομμύριο επιχειρήσεις μέχρι σήμεραεταιρικό έθνος,Ψηφιακή ώθησηΚαιΓίνε η επιχείρησηνα παρέχει υποστήριξη.