Οι εργαζόμενοι της Amazon στο Κόβεντρι ψηφίζουν για άλλους έξι μήνες απεργίας

Οι εργαζόμενοι της Amazon στο Κόβεντρι ψηφίζουν για άλλους έξι μήνες απεργίας

June 18, 2023 0 By admin

Οι εργαζόμενοι στην αποθήκη της Amazon στο Κόβεντρι ψήφισαν τη διεξαγωγή άλλης εξάμηνης απεργίας παρά το γεγονός ότι απέτυχαν να πείσουν την εταιρεία τεχνολογίας να αναγνωρίσει επίσημα το συνδικάτο.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας ήρθαν καθώς τα 800 μέλη του συνδικάτου GMB στην τοποθεσία BHX4 απεργούσαν για 19η ημέρα.

Το σωματείο είπε ότι το 99% των μελών του υποστήριξε την παράταση της απεργιακής εκστρατείας, με ποσοστό συμμετοχής 54%. Τα συνδικάτα πρέπει να ανανεώνουν τη νόμιμη απεργιακή τους εντολή κάθε έξι μήνες.

Η διοργανώτρια της GMB, Amanda Gearing, είπε ότι η ψηφοφορία έδειξε ότι οι εργαζόμενοι “είναι εδώ για μεγάλο χρονικό διάστημα”, προσθέτοντας: “Αυτοί οι εργαζόμενοι είναι θυμωμένοι, ξέρουν τα δικαιώματά τους και δεν θα φύγουν”.

Οι απεργιακές ψηφοφορίες σε δύο άλλες αποθήκες της Amazon, στο Mansfield και στο Rugeley, δεν κατάφεραν να φτάσουν το απαιτούμενο όριο, γκρεμίζοντας τις ελπίδες της ένωσης για συντονισμένη δράση αργότερα το καλοκαίρι. Στο Rugeley, ωστόσο, ήταν τέσσερις ψήφοι πίσω και τα μέλη σκέφτονται να ψηφίσουν ξανά.

Η ανανεωμένη ψηφοφορία για τις απεργίες στο Κόβεντρι έρχεται αφότου η GMB απέσυρε διστακτικά μια αίτηση για αναγνώριση συνδικάτων στο BHX4 την περασμένη εβδομάδα.

Με περίπου 800 μέλη να ακολουθούν μια προσπάθεια προσλήψεων, το σωματείο πίστευε ότι είχε προσλάβει περισσότερο από το ήμισυ του προσωπικού του ιστότοπου.

Ωστόσο, η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας (CAC), η οποία μπορεί να χορηγήσει νομική αναγνώριση, δέχτηκε στοιχεία από την Amazon ότι απασχολούσε έως και 2.700 εργαζόμενους.

Η Amazon απέρριψε τον ισχυρισμό της GMB ότι προσέλαβε σκόπιμα περισσότερους από 1.000 εργαζομένους τις τελευταίες εβδομάδες για να διασφαλίσει ότι το συνδικάτο δεν θα μπορούσε να δείξει ότι έχει την υποστήριξη της πλειοψηφίας.

Η GMB ισχυρίζεται ότι η απεργία της – η οποία ξεκίνησε τον Ιανουάριο όταν είχε μόλις μερικές δεκάδες μέλη στο Κόβεντρι – έχει αυξανόμενο αντίκτυπο στις λειτουργίες της Amazon.

Από τότε που ξεκίνησε η βιομηχανική δράση, η Amazon αύξησε τους μισθούς για τους εργαζόμενους στο Ηνωμένο Βασίλειο σε 11 λίρες την ώρα και βελτίωσε τα εργασιακά δικαιώματα για τους γονείς. Αλλά τα μέλη της GMB στο Κόβεντρι απαιτούν 15 λίρες την ώρα και εκπροσώπηση συνδικάτων στις διαπραγματεύσεις της εταιρείας.

Ο ηγέτης των Εργατικών, Keir Starmer, δήλωσε στο ετήσιο συνέδριο του GMB στο Μπράιτον την περασμένη εβδομάδα ότι υποστηρίζει την προσπάθεια του συνδικάτου για αναγνώριση στο Amazon, αποκαλώντας την «φανταστική εκστρατεία».

Εκπρόσωπος της Amazon δήλωσε: “Σεβόμαστε το δικαίωμα των εργαζομένων μας να συμμετέχουν ή να μην γίνονται μέλη σε ένα σωματείο. Προσφέρουμε ανταγωνιστικές αμοιβές, ολοκληρωμένα οφέλη και ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης, όλα σε ένα ασφαλές, σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον.”