Οι κεντρικοί δρόμοι υποφέρουν, καθώς οι έξυπνοι αγοραστές ξοδεύουν λιγότερα και αναζητούν στο διαδίκτυο τις καλύτερες προσφορές

Οι κεντρικοί δρόμοι υποφέρουν, καθώς οι έξυπνοι αγοραστές ξοδεύουν λιγότερα και αναζητούν στο διαδίκτυο τις καλύτερες προσφορές

July 24, 2023 0 By admin

Με τον επίμονο πληθωρισμό και το αυξανόμενο κόστος, οι άνθρωποι αισθάνονται το τσίμπημα: περισσότερες από τις μισές εταιρείες που έχουν παρατηρήσει αλλαγές στις δαπάνες αναφέρουν ότι οι πελάτες τους ξοδεύουν λιγότερα από ό,τι τους πρώτους τρεις μήνες του έτους.

Αυτά είναι τα ευρήματα του δεύτερου δείκτη Virgin Media O2 Business Movers – ενός τριμηνιαίου βαρόμετρου που συνδυάζει αποπροσδιορισμένα και συγκεντρωτικά δεδομένα κινήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο από την O2 Motion.

Οι άνω των 65 ετών ηγούνται αυτής της τάσης, με το 1% να ξοδεύει περισσότερα για ρούχα, ενώ το 41% ​​έχει ξοδέψει λιγότερα τους τελευταίους τρεις μήνες. Εξετάζοντας τα μηνιαία μεγέθη ανάπτυξης, είναι σαφές ότι οι παλαιότεροι όμιλοι οδήγησαν στην ανάπτυξη λιανικής νωρίτερα μέσα στο έτος, αλλά αυτή η τάση αντιστράφηκε την άνοιξη με άνοδο στις αγορές 18-24 ετών.

Η απότομη αύξηση των ταξιδιών για ψώνια από άτομα 18-24 ετών τον Μάιο (11,8%) σε σύγκριση με καμία αύξηση για τα άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω, υποδηλώνει ότι οι νεότεροι Βρετανοί ανταποκρίθηκαν στις τραπεζικές διακοπές του Μαΐου με αυξημένες δραστηριότητες για ψώνια και αναψυχή – από τα ψώνια των καλοκαιρινών διακοπών μέχρι την προετοιμασία φεστιβάλ.

Πολλοί αγοραστές χωρίς μετρητά στρέφονται σε μεταχειρισμένα προϊόντα για να έχουν καλύτερες τιμές. Πάνω από τα δύο πέμπτα του πληθυσμού έχουν αγοράσει μεταχειρισμένα προϊόντα μία ή περισσότερες φορές τον τελευταίο μήνα. Η πλειονότητα των ατόμων ηλικίας 18-34 ετών αγοράζει ενεργά μεταχειρισμένα, ενώ η Gen Z αποκτά τη φήμη των πιο βιώσιμων αγοραστών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι καταναλωτές είναι σαφώς πιο ενήμεροι για τις τιμές τώρα από ό,τι πριν από τρεις μήνες, καθώς οι δαπάνες για μη βασικά είδη μειώθηκαν απότομα το δεύτερο τρίμηνο – συμπεριλαμβανομένων 45% λιγότερων δαπανών για ηλεκτρονικά είδη και 39% λιγότερες για ρούχα. Το παντοπωλείο είναι το μόνο είδος που αγοράζουν περισσότερο οι Βρετανοί. Μόνο το 13% του πληθυσμού αγόρασε λιγότερα είδη παντοπωλείου σε σχέση με τους τελευταίους τρεις μήνες. Εν τω μεταξύ, σχεδόν το ένα τέταρτο των επιχειρήσεων έχουν χάσει το προσωπικό τους καθώς οι αγοραστές δίνουν προτεραιότητα στο διαδίκτυο έναντι των αγορών στα καταστήματα και οι μισές επιχειρήσεις αναφέρουν αύξηση στις ηλεκτρονικές αγορές το δεύτερο τρίμηνο.