Οι ΜΜΕ του Ηνωμένου Βασιλείου χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη για να τροφοδοτήσουν την επιχειρηματική ανάπτυξη

Οι ΜΜΕ του Ηνωμένου Βασιλείου χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη για να τροφοδοτήσουν την επιχειρηματική ανάπτυξη

June 1, 2023 0 By admin

Καθώς η τεχνητή νοημοσύνη συνεχίζει να προοδεύει, οι ΜΜΕ του Ηνωμένου Βασιλείου αναζητούν ολοένα και περισσότερο τρόπους για να εκμεταλλευτούν τη δύναμή της για να οδηγήσουν την επιχειρηματική ανάπτυξη και να παραμείνουν ανταγωνιστικές στη σημερινή αγορά με γρήγορους ρυθμούς.

Εδώ, διερευνούμε τα πολλαπλά οφέλη της τεχνητής νοημοσύνης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και πώς μπορούν να αξιοποιήσουν προηγμένες ψηφιακές τεχνολογίες για να επιτύχουν λειτουργική αριστεία, να βελτιώσουν την αφοσίωση των πελατών και να αποκαλύψουν πολύτιμες πληροφορίες.

Η επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης στις επιχειρήσεις

Το AI είναι η ανάπτυξη μηχανών ή συστημάτων που μπορούν να εκτελέσουν εργασίες που προηγουμένως απαιτούσαν ανθρώπινη νοημοσύνη. Καθώς η τεχνολογία AI έχει γίνει πιο προσιτή και προσιτή, διαδραματίζει όλο και περισσότερο σημαντικό ρόλο στη λειτουργία των επιχειρήσεων σε διάφορους τομείς, ειδικά για τις ΜΜΕ που θέλουν να παραμείνουν ανταγωνιστικές και να αναπτυχθούν στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η τεχνητή νοημοσύνη και ο αντίκτυπός της στις ΜΜΕ

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει τη δυνατότητα να αποφέρει πολυάριθμα οφέλη στις ΜΜΕ, συμπεριλαμβανομένης της αυξημένης παραγωγικότητας, της καλύτερης εξυπηρέτησης πελατών, της βελτίωσης της εφοδιαστικής και των εξυπνότερων αλυσίδων εφοδιασμού. Με την ενσωμάτωση εργαλείων και διαδικασιών με τεχνητή νοημοσύνη στις καθημερινές τους λειτουργίες, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπορούν να επιτύχουν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, να απελευθερώσουν το προσωπικό τους να επικεντρωθεί σε πιο σημαντικές εργασίες και να επιτρέψουν στις επιχειρήσεις να κλιμακωθούν γρήγορα.

Αυξημένη παραγωγικότητα μέσω αυτοματοποιημένων διαδικασιών

Η αυτοματοποίηση των συνηθισμένων, χρονοβόρων εργασιών με AI μπορεί να αυξήσει σημαντικά την παραγωγικότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Για παράδειγμα, τα μοντέλα επεξεργασίας φυσικής γλώσσας (NLP) όπως το ChatGPT μπορούν να χειριστούν ένα ευρύ φάσμα αλληλεπιδράσεων με τους πελάτες, από την απάντηση σε βασικές ερωτήσεις έως την επίλυση σύνθετων προβλημάτων. Ως αποτέλεσμα, οι εργαζόμενοι μπορούν να αφιερώνουν περισσότερο χρόνο σε εργασίες υψηλής αξίας που απαιτούν δημιουργικότητα και κριτική σκέψη.

Κέρδη παραγωγικότητας από ένα διευρυμένο εργατικό δυναμικό

Τα εργαλεία που λειτουργούν με τεχνητή νοημοσύνη μπορούν να βοηθήσουν τους εργαζόμενους να κάνουν τη δουλειά τους πιο αποτελεσματικά, οδηγώντας σε βελτιώσεις στην παραγωγικότητα της εργασίας που συμβάλλουν στη συνολική ανάπτυξη της επιχείρησης. Σύμφωνα με έκθεση της PwC, οι βελτιώσεις στην παραγωγικότητα της εργασίας αναμένεται να αντιπροσωπεύουν πάνω από το 55% των κερδών του ΑΕΠ από την τεχνητή νοημοσύνη μεταξύ 2017 και 2030.

Καλύτερη εξυπηρέτηση πελατών

Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να προσφέρουν εξατομικευμένες εμπειρίες σε κλίμακα, με αποτέλεσμα την υψηλότερη ικανοποίηση των πελατών. Χρησιμοποιώντας chatbot που λειτουργούν με τεχνητή νοημοσύνη, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπορούν να προσφέρουν στους πελάτες τους επιλογές αυτοεξυπηρέτησης, ενώ επιτρέπουν στους πράκτορες υπηρεσιών να επικεντρωθούν σε πιο περίπλοκα ζητήματα.

Καλύτερες ευκαιρίες για upselling και cross-selling
Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να προβλέψει ευκαιρίες cross-sell και up-sell και να παρουσιάσει τις σωστές συστάσεις στους πελάτες την κατάλληλη στιγμή. Αυτό μπορεί να αυξήσει σημαντικά τον κύκλο εργασιών των ΜΜΕ και να τις βοηθήσει να παραμείνουν ανταγωνιστικές στην αγορά. Βελτιωμένα logistics και εξυπνότερες αλυσίδες εφοδιασμού

Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αναλύσει μεγάλα δεδομένα, να παρέχει ορατότητα από άκρο σε άκρο και να υποστηρίζει καλύτερη λήψη αποφάσεων στη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας. Αυτό μπορεί να βοηθήσει τις ΜΜΕ να ξεπεράσουν τις δυσκολίες της εφοδιαστικής αλυσίδας και να εξορθολογίσουν τις δραστηριότητές τους.

Πρωτοβουλίες υιοθέτησης τεχνητής νοημοσύνης για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Δεδομένου του τεράστιου δυναμικού της τεχνητής νοημοσύνης για τις ΜΜΕ, έχουν ξεκινήσει διάφορες πρωτοβουλίες για την υποστήριξη της υιοθέτησης ψηφιακών τεχνολογιών. Για παράδειγμα, το πρόγραμμα Hartree National Center for Digital Innovation (HNCDI) έχει χορηγήσει £4,5 εκατομμύρια στο Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ, στο Πανεπιστήμιο του Νιούκαστλ και στο Πανεπιστήμιο Ulster για τη δημιουργία κόμβων δέσμευσης ΜΜΕ. Στόχος αυτών των κόμβων είναι να παρέχουν στοχευμένη υποστήριξη στις ΜΜΕ για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξής τους μέσω της χρήσης ψηφιακών τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένης της τεχνητής νοημοσύνης.

Παραδείγματα πραγματικού κόσμου για το πώς οι ΜΜΕ χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε πολλούς κλάδους χρησιμοποιούν ήδη τεχνητή νοημοσύνη για να βελτιώσουν τις δραστηριότητές τους και να προωθήσουν την ανάπτυξη των επιχειρήσεων. Ακολουθούν ορισμένα παραδείγματα πραγματικού κόσμου για το πώς χρησιμοποιείται η τεχνητή νοημοσύνη από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις:

Παροχή chatbot για αυτοεξυπηρέτηση πελατών

Τα chatbot που υποστηρίζονται από AI μπορούν να χειρίζονται αποτελεσματικά τα ερωτήματα των πελατών και να επιτρέπουν στις εταιρείες να απαντούν στα ερωτήματά τους γρήγορα και με ακρίβεια. Αυτό όχι μόνο βελτιώνει την ικανοποίηση των πελατών, αλλά δίνει επίσης στους πράκτορες υπηρεσιών περισσότερο χρόνο να επικεντρωθούν σε πιο περίπλοκα ζητήματα.

Παροχή εξατομικευμένων συστάσεων

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπορούν να χρησιμοποιούν αλγόριθμους βασισμένους σε AI για να αναλύουν δεδομένα πελατών και να παρέχουν εξατομικευμένες προτάσεις προϊόντων, όπως κάνουν το Netflix, το Amazon και το Spotify. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πιο ελκυστικές και αποτελεσματικές καμπάνιες μάρκετινγκ, αυξάνοντας τελικά τις πωλήσεις και τη διατήρηση των πελατών.

Βελτίωση προϊόντων και διαδικασιών μέσω πληροφοριών που βασίζονται σε δεδομένα

Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να βελτιστοποιήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες που βασίζονται στην ανάλυση δεδομένων πελατών. Για παράδειγμα, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη γεωργία για τη μεγιστοποίηση των αποδόσεων με τον εντοπισμό βέλτιστων στρατηγικών φύτευσης, διαχείρισης θρεπτικών ουσιών και μεθόδων ελέγχου παρασίτων.

Προσαρμοσμένες εκστρατείες μάρκετινγκ και επικοινωνία

Η τεχνητή νοημοσύνη επιτρέπει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να παρέχουν προσαρμοσμένες επικοινωνίες μάρκετινγκ σε κλίμακα, αντικαθιστώντας την παραδοσιακή προσέγγιση που ταιριάζει σε όλους. Χρησιμοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη για την ανάλυση δεδομένων και προτιμήσεων πελατών, οι επιχειρήσεις μπορούν να δημιουργήσουν εξαιρετικά στοχευμένα και σχετικά μηνύματα μάρκετινγκ, με αποτέλεσμα υψηλότερα ποσοστά μετατροπής και αυξημένη απόδοση επένδυσης (ROI).

Διακλαδικές εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης

Τα οφέλη της τεχνητής νοημοσύνης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις γίνονται αισθητά σε πολλούς κλάδους, καθώς οι οργανισμοί αναζητούν ολοένα και περισσότερο τρόπους για να αξιοποιήσουν προηγμένες ψηφιακές τεχνολογίες για τη βελτίωση των λειτουργιών, τη σύνδεση με τους πελάτες και την αποκάλυψη πολύτιμων πληροφοριών.

Ηλεκτρονικό λιανικό εμπόριο

Η τεχνητή νοημοσύνη διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στο ηλεκτρονικό εμπόριο, επιτρέποντας στους διαδικτυακούς λιανοπωλητές να παρέχουν εξατομικευμένες προτάσεις, να προσαρμόζουν τις καμπάνιες μάρκετινγκ, να αναλύουν κριτικές πελατών και να κατηγοριοποιούν αποτελεσματικά τα προϊόντα.

Εξυπηρέτηση πελατών

Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την εμπειρία εξυπηρέτησης πελατών παρέχοντας επιλογές αυτοεξυπηρέτησης και επιτρέποντας στους αντιπροσώπους υπηρεσιών να επικεντρωθούν σε πιο περίπλοκα ζητήματα. Η χρήση chatbots και εργαλείων που βασίζονται σε τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να ανταποκριθούν στις αυξανόμενες προσδοκίες εξυπηρέτησης πελατών στη σημερινή αγορά.

επιμελητεία

Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να διαχειρίζονται τα logistics τους παρέχοντας καλύτερη εικόνα για τις διαδικασίες από άκρο σε άκρο και υποστηρίζοντας τη λήψη αποφάσεων βάσει δεδομένων. Χρησιμοποιώντας αναλυτικά στοιχεία που βασίζονται σε τεχνητή νοημοσύνη, οι εταιρείες μπορούν να αξιολογήσουν τους κινδύνους και τις διακοπές στις αλυσίδες εφοδιασμού τους και να εφαρμόσουν στρατηγικές για τον μετριασμό πιθανών προβλημάτων.

Χρησιμοποιήστε την τεχνητή νοημοσύνη για ένα καλύτερο μέλλον για τις ΜΜΕ

Καθώς η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης συνεχίζει να προοδεύει, οι ΜΜΕ του Ηνωμένου Βασιλείου πρέπει να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές της για να οδηγήσουν την επιχειρηματική ανάπτυξη και να παραμείνουν ανταγωνιστικές στην αγορά. Με την ενσωμάτωση εργαλείων και διαδικασιών με τεχνητή νοημοσύνη στις δραστηριότητές τους, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπορούν να επιτύχουν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, να βελτιώσουν τη διατήρηση των πελατών και να αποκτήσουν πολύτιμες πληροφορίες που ενημερώνουν τις επιχειρηματικές τους αποφάσεις. Με την ικανότητά του να κατανοεί και να ανταποκρίνεται στη φυσική γλώσσα και το ευρύ φάσμα πιθανών εφαρμογών του, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να είναι ένα ισχυρό εργαλείο για τις ΜΜΕ που επιθυμούν να ευδοκιμήσουν σε ένα ταχέως εξελισσόμενο επιχειρηματικό τοπίο.