Οι νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνητής νοημοσύνης είναι μεταξύ των νικητών του τεχνολογικού διαγωνισμού του Mayor’s που έχει στόχο να βοηθήσει τους Λονδρέζους να αντιμετωπίσουν την κρίση κόστους ζωής

Οι νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνητής νοημοσύνης είναι μεταξύ των νικητών του τεχνολογικού διαγωνισμού του Mayor’s που έχει στόχο να βοηθήσει τους Λονδρέζους να αντιμετωπίσουν την κρίση κόστους ζωής

July 24, 2023 0 By admin

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Sadiq Khan, ανακοίνωσε τις νικήτριες εταιρείες τεχνολογίας και τεχνητής νοημοσύνης που θα λάβουν χρηματοδότηση για να ζωντανέψουν τις καινοτόμες ιδέες τους και να στηρίξουν τους Λονδρέζους που παλεύουν με την κρίση κόστους ζωής.

Η Πρόκληση Πρόληψης της Φτώχειας ξεκίνησε από τον Sadiq τον Ιανουάριο του 2023 για να βρει καινοτόμες λύσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης κόστους ζωής, να δώσει στους Λονδρέζους πρόσβαση σε ευκαιρίες και πόρους για να γίνουν οικονομικά ανεξάρτητοι και να βελτιώσει τον τρόπο με τον οποίο ο δημόσιος τομέας εντοπίζει και υποστηρίζει άτομα που κινδυνεύουν από οικονομικές δυσκολίες.

Η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος του Challenge LDN, που ξεκίνησε από το Δημαρχείο σε συνεργασία με το Συμβούλιο Barnet για να ενθαρρύνει τους οργανισμούς να βρουν νέους τρόπους χρήσης της τεχνολογίας για την υποστήριξη των Λονδρέζων που τη χρειάζονται περισσότερο. Το Challenge LDN έχει βοηθήσει δεκάδες startups και μικρές επιχειρήσεις. Έχει επενδύσει περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια £ για να τους βοηθήσει να επεκταθούν σε όλη την πόλη, δίνοντάς τους πρόσβαση σε αρχικό κεφάλαιο και ευκαιρίες για ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών και δημιουργία θέσεων εργασίας.

Η Πρόκληση Πρόληψης της Φτώχειας είναι η τελευταία από τις περισσότερες από 20 προκλήσεις που δρομολογήθηκαν από το 2018, ενθαρρύνοντας τους καινοτόμους από όλο το Λονδίνο να δοκιμάσουν, να πρωτοτυπήσουν και να αναβαθμίσουν ιδέες που αντιμετωπίζουν τις πιο πιεστικές προκλήσεις της πόλης. Επτά εταιρείες τεχνολογίας του Λονδίνου θα λάβουν έως και 50.000 λίρες η καθεμία για να αναπτύξουν τα έργα τους. Οι νικητήριες προτάσεις περιλαμβάνουν:

  • Η τεχνολογία αιχμής AI της Mealia βοηθά τις οικογένειες που κινδυνεύουν να πέσουν σε επισιτιστική φτώχεια να μεγιστοποιήσουν τον προϋπολογισμό τους δημιουργώντας εξατομικευμένα σχέδια γευμάτων χρησιμοποιώντας τα φθηνότερα υλικά από το αγαπημένο σούπερ μάρκετ του χρήστη.
  • Το Mortar Works Rent Securing Tool έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους ενοικιαστές που αντιμετωπίζουν ή κινδυνεύουν με καθυστερήσεις ενοικίων. Προστατεύει τους ενοικιαστές από το να αναλάβουν μεγάλα χρέη για να πληρώσουν το ενοίκιο τους.
  • Με τα ψηφιακά εργαλεία της Mendee που τροφοδοτούνται από τεχνητή νοημοσύνη, οι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί μπορούν να βοηθήσουν τους πρόσφυγες να ενσωματωθούν με επιτυχία στην κοινωνία υποστηρίζοντας γλωσσικές και ψηφιακές δεξιότητες.
  • Τα εύχρηστα ψηφιακά εργαλεία του SuperFi βοηθούν τους Λονδρέζους που δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους να διαχειρίζονται τα οικονομικά τους και να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες και πόρους που ανταποκρίνονται καλύτερα στις ατομικές τους ανάγκες.

Τα στοιχεία του Δημαρχείου δείχνουν ότι περισσότεροι από τους μισούς (54 τοις εκατό) των Λονδρέζων είτε «δυσκολεύονται οικονομικά» ή «απλώς τα καταφέρνουν».* Ο Δήμαρχος κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει τους Λονδρέζους να αντιμετωπίσουν το αυξανόμενο κόστος ζωής, συμπεριλαμβανομένης της παροχής δωρεάν σχολικών γευμάτων για να βοηθήσουν εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες χαμηλού εισοδήματος του Λονδίνου και έχει επανειλημμένα προτρέψει την κυβέρνηση να εισαγάγει δωρεάν υποστήριξη δύο ετών στους Λονδρέζους.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Sadiq Khan δήλωσε: «Η κρίση του κόστους ζωής συνεχίζει να πλήττει σκληρά τους Λονδρέζους και αυτά τα καινοτόμα έργα θα βοηθήσουν χιλιάδες που αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα ​​εν μέσω αύξησης των λογαριασμών ενέργειας και των τιμών των τροφίμων».

«Οι τοπικές κυβερνήσεις και οι κοινοτικές ομάδες εργάζονται ακούραστα για να στηρίξουν τους κατοίκους κατά τη διάρκεια της κρίσης κόστους ζωής. Αλλά ως πόλη πρέπει να συνεχίσουμε να καινοτομούμε και η τεχνητή νοημοσύνη και οι νέες ψηφιακές υπηρεσίες μπορούν να παίξουν πραγματικό ρόλο σε αυτό.

«Η υποστήριξη ανοιχτών διαγωνισμών για τον τεχνολογικό τομέα του Λονδίνου σημαίνει ότι μπορούμε να εφαρμόσουμε νέες προσεγγίσεις στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να καταστρέψουμε τα σιλό, να συνεργαστούμε με νέους συνεργάτες και να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο, ασφαλέστερο, δικαιότερο και πιο ευημερούν Λονδίνο για όλους».

Ο Theo Blackwell, Chief Digital Officer για το Λονδίνο, δήλωσε: «Συγχαίρω όλους τους συμμετέχοντες, τους νικητές και τον προνοητικό του Δημοτικού Συμβουλίου του Barnet που δοκίμασαν αυτήν τη νέα προσέγγιση.» Τα τελευταία πέντε χρόνια, η δημιουργία ανοιχτών προσκλήσεων – ή προκλήσεων – όπως αυτή μας επέτρεψε να είμαστε πιο τολμηροί και να συνεργαστούμε πιο στενά με τις νεοφυείς επιχειρήσεις του Λονδίνου. Το να βρίσκεις και να δοκιμάζεις νέες ιδέες και να μαθαίνεις από άλλους είναι ένα σημαντικό μέρος του νέου τρόπου εργασίας στο Λονδίνο».

Η Askia Ibrahim Warne, Ιδρύτρια της CARD-HR, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επιλεγούμε ως νικητές. Αυτό είναι μια επικύρωση του οράματός μας και μια έμπνευση για να συνεχίσουμε την αφοσιωμένη εργασία μας για να προωθήσουμε την αριστεία και να έχουμε θετικό αντίκτυπο βελτιώνοντας την οικονομική ευημερία των οικογενειών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, ιδιαίτερα των γυναικών που αντιμετωπίζουν ελλείψεις δεξιοτήτων και προκλήσεις παιδικής φροντίδας.» Η πρακτική μας προσέγγιση θα επιτρέψει στους δικαιούχους μας να ξεπεράσουν τα εμπόδια και να βρουν ουσιαστική απασχόληση. Δεσμευόμαστε να οδηγήσουμε τις καινοτομίες μας ώστε να γίνουν βιώσιμες και ανθεκτικές».

Δρ Ο Bela Prasad, συνιδρυτής του MatchingMind, δήλωσε: «Είναι μεγάλη μας τιμή που λαμβάνουμε αυτό το βραβείο, καθώς αναγνωρίζει τον αντίκτυπο της καινοτόμου προσέγγισης του MatchingMind στην ενίσχυση των ανθεκτικών κοινοτήτων.» Στον απόηχο της πανδημίας και μιας βαθύτερης κρίσης κόστους ζωής, η ψυχική υγεία των ανθρώπων έχει επηρεαστεί σημαντικά, με σχεδόν μισό επίπεδο άγχους και αυξημένο άγχος. Αυτό το βραβείο δίνει στο MatchingMind την ευκαιρία να προωθήσει την αποστολή μας να φέρουμε τους Λονδρέζους κοντά και να ενωθούμε για να υποστηρίξουμε τους φίλους τους, ώστε τα άτομα να αισθάνονται ότι ακούγονται και κατανοούνται».

Ο Gabriel Corbet, ιδρυτής της Mealia, δήλωσε: «Είμαστε βαθιά ευγνώμονες για την υποστήριξη του Δημάρχου του Λονδίνου, η υποστήριξη του οποίου θα στηρίξει τις συνεχείς προσπάθειές μας για την καταπολέμηση της φτώχειας και την άμβλυνση της επισιτιστικής ανασφάλειας.»

Ο Alex Choybsonov, ιδρυτής της Mendee, δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι που αναγνωριζόμαστε ως νικητές της Πρόκλησης για την Πρόληψη της Φτώχειας. Αυτό αντιπροσωπεύει μια επικύρωση της δέσμευσής μας για κοινωνική αλλαγή και επιβεβαιώνει την πίστη μας στη δύναμη της τεχνολογίας για την ανακούφιση της φτώχειας. Η επιχορήγηση θα προωθήσει την αποστολή μας να χρησιμοποιήσουμε το SiBot που λειτουργεί με AI για να κάνουμε μια ουσιαστική διαφορά και να ενισχύσουμε την ικανότητά μας να ενδυναμώνουμε τους πρόσφυγες και να επιταχύνουμε την ομαλή ένταξή τους στην κοινωνία για μεγαλύτερο κοινωνικό αντίκτυπο».

Ο George Unsworth, ιδρυτής της Mortar Works, δήλωσε: “Σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή, μας τιμά που μπορούμε να παρέχουμε ζωτική υποστήριξη στη διαχείριση και τη διατήρηση των μισθώσεων μέσω της ανάπτυξης του Rent Response.”

Ο Tom Barltrop, Ιδρυτής της SuperFi, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επιλεγούμε ως νικητές από την Αρχή του Ευρύτερου Λονδίνου. Με το εντυπωσιακό 45% του πληθυσμού του Ηνωμένου Βασιλείου να δυσκολεύεται να πληρώσει τους μηνιαίους λογαριασμούς του, αυτή η συνεργασία αντιπροσωπεύει ένα κρίσιμο βήμα για την αντιμετώπιση της κρίσης του κόστους ζωής. Συνεργαζόμενοι με τις τοπικές αρχές, τους συλλόγους στέγασης και τις τοπικές υπηρεσίες υποστήριξης, το SuperFi θα παρέχει βασικά εργαλεία και λύσεις για τη βελτίωση της οικονομικής ανθεκτικότητας και την αποτροπή των ατόμων από το να πέσουν σε προβληματικό χρέος. Μαζί θα κάνουμε μια ουσιαστική διαφορά στις ζωές εκατομμυρίων Λονδρέζων που αγωνίζονται οικονομικά και θα ενισχύσουμε τις προσπάθειες πρόληψης της φτώχειας στην πρωτεύουσα».
Ο Will Thompson, ιδρυτής του Time to Spare, δήλωσε: «Ο ενθουσιασμός στο γραφείο όταν επιλέχθηκαν ως νικητές της Πρόκλησης Πρόληψης της Φτώχειας της GLA ήταν αρκετά σουρεαλιστικός. Ως μια μικρή ομάδα τεσσάρων, όλοι έχουμε δουλέψει σκληρά για να καταλήξουμε σε μια πρόταση που πιστεύουμε ότι θα έχει πραγματικό αντίκτυπο. Αυτή η χρηματοδότηση μάς επιτρέπει να συγκεντρώσουμε πέντε δημοτικούς συμβούλους από δήμους σε όλο το Λονδίνο για να αναπτύξουν, να δοκιμάσουν και να λανσάρουν το καινοτόμο πρωτότυπό μας, το οποίο θα τους βοηθήσει να συνεργαστούν στενότερα με τον εθελοντικό τομέα για να εντοπίσουν και να προσεγγίσουν ευάλωτα άτομα που χρειάζονται υποστήριξη».