Οι προκλήσεις και τα οφέλη της απασχόλησης Gen Z

Οι προκλήσεις και τα οφέλη της απασχόλησης Gen Z

June 5, 2023 0 By admin

Είναι ένας γενναίος νέος κόσμος – είστε έτοιμοι για τις προκλήσεις (και τα οφέλη) ενός εργατικού δυναμικού της Gen Z;

Η Generation Z είναι η νεότερη ηλικιακή ομάδα που εισέρχεται στο εργατικό δυναμικό και αναμένεται να αποτελέσει μεγάλο μέρος του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού έως το 2025, αντιπροσωπεύοντας το 27% του συνολικού εργατικού δυναμικού. Έχουν τη φήμη ότι δυσκολεύονται να ασχοληθούν και να ασχοληθούν μαζί τους, επειδή λένε ιστορίες για ήσυχη εγκατάλειψη και μια επιθετικά “φωτεινή” προσέγγιση στην απασχόληση, αλλά αυτός είναι ένας αρκετά άδικος χαρακτηρισμός δεδομένου του χρόνου , για να καταλάβουμε τι είναι αυτή η νέα ομάδα εργασίας οι αναζητητές φέρνουν στο τραπέζι και πώς οι εμπειρίες τους τους έχουν διαμορφώσει. Μπορεί να αντιπροσωπεύουν διαφορετικές αξίες από τις προηγούμενες γενιές, αλλά αυτό σημαίνει απλώς ότι είναι σημαντικό για τους εργοδότες να αναγνωρίσουν τις διαφορές και να προετοιμαστούν ανάλογα.

Η Generation Z βρίσκεται σε καλό δρόμο για να γίνει η καλύτερη γενιά του Ηνωμένου Βασιλείου (σύμφωνα με τα δεδομένα του Open Study College για την τριτοβάθμια εκπαίδευση). Αλλά ο γρήγορος ρυθμός της αλλαγής με τον οποίο μεγάλωσε η Gen Z μπορεί να επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουν θέματα που σχετίζονται με την εργασία. Συγκεκριμένα, τα στοιχεία του LinkedIn δείχνουν ότι η άνοδος εργασίας Gen Z αυξάνεται κατά 134% από έτος σε έτος. Ως εκ τούτου, οι εργοδότες πρέπει να κατανοήσουν τι είναι πραγματικά σημαντικό για την ομάδα, ώστε να μπορούν να μεγιστοποιήσουν τα ποσοστά διατήρησης.

Ποια οφέλη και αξίες είναι σημαντικές για το Gen Z;

Καθώς ο κόσμος συνεχίζει να χαρακτηρίζεται από αβεβαιότητα, οι υποψήφιοι της Gen Z συνειδητοποιούν ολοένα και περισσότερο τους κινδύνους που συνδέονται με την κακή ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Επιπλέον, μπορεί να υπάρχουν αυξημένα επίπεδα άγχους και στρες στη ζωή τους λόγω της κρίσης COVID-19. Οι υπεύθυνοι προσλήψεων πρέπει να το γνωρίζουν και να εξετάζουν προσεκτικά τις ανάγκες αυτών των νεότερων υποψηφίων όταν αναζητούν νέους υπαλλήλους. Να γνωρίζετε ότι μπορεί να έχουν προσδοκίες που υπερβαίνουν τα παραδοσιακά προσόντα ή δεξιότητες.

Ψυχική Υγεία και Ευεξία

Η γενιά Ζ αλλάζει το κοινωνικό τοπίο όσον αφορά τη στάση απέναντι στην ψυχική υγεία. Σύμφωνα με μελέτες της Gallup, η Gen Z και οι νέοι millennials εκτιμούν την εργασία για μια εταιρεία που εκτιμά την ευημερία τους ως βασικό παράγοντα για την ικανοποίηση από την εργασία. Για να δημιουργηθεί μια πιο υγιής κουλτούρα στο χώρο εργασίας, είναι απαραίτητη μια ολοκληρωμένη στρατηγική για την υγεία και την ευημερία. Είναι σημαντικό για τις εταιρείες να παρέχουν πόρους στους εργαζόμενους, όπως έναν τρόπο να εκφράσουν τα συναισθήματά τους και να παρηγορηθούν από το γεγονός ότι έχουν την υποστήριξη του εργοδότη τους. Δίνοντας προτεραιότητα στην ευημερία, οι χώροι εργασίας μπορούν να καλλιεργήσουν ένα περιβάλλον κατανόησης μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων.

Διαφορετικότητα, ισότητα και ένταξη (DEI)

Για πολλούς νεότερους υπαλλήλους, η δέσμευση μιας εταιρείας στη διαφορετικότητα, την ισότητα και την ένταξη είναι ένας σημαντικός παράγοντας κατά την εξέταση μιας προσφοράς εργασίας. Για να παραμείνουν μπροστά από την καμπύλη, είναι σημαντικό για τους οργανισμούς να εφαρμόζουν σταθερές πολιτικές DEI που αξιολογούνται και ενημερώνονται τακτικά ανάλογα. Είναι επίσης σημαντικό οι πολιτικές να είναι κάτι περισσότερο από απλή εξυπηρέτηση και να αποτελούν γνήσιο μέρος του ήθους της εταιρείας.

Ηθικές και βιώσιμες πρακτικές

Οι νέοι ενήλικες σήμερα αντιμετωπίζουν κλιματικό άγχος που προκαλείται από την αυξανόμενη συνειδητοποίηση της κλιματικής κρίσης. Σύμφωνα με τον Bupa, το 64% των εργαζομένων της Gen Z πιστεύουν ότι οι εργοδότες τους πρέπει να αναλάβουν δράση για περιβαλλοντικά ζητήματα. Αυτή είναι μια ευκαιρία για τους εργοδότες να κάνουν τις επιχειρήσεις τους πιο βιώσιμες και να στοχεύσουν δυνητικούς εργαζόμενους που αναγνωρίζουν και εκτιμούν τις ηθικές πρακτικές εργασίας (το 82% των οποίων είναι πρόθυμοι να δεχτούν λιγότερους μισθούς με αντάλλαγμα αυτές τις αξίες).

Ευέλικτες επιλογές εργασίας

Όπως όλοι γνωρίζουμε, η πανδημία του Covid-19 οδήγησε σε αλλαγές στο εργατικό δυναμικό και η αυξημένη ευελιξία που προκύπτει φαίνεται να είναι ένα ελκυστικό πλεονέκτημα για πολλούς Millennials και Gen Zers. Ανέκδοτα, πολλοί αναζητούντες εργασία Gen Z προτιμούν να εργάζονται από το σπίτι, αλλά πιο συγκεκριμένα στοιχεία για το τι τους ενδιαφέρει είναι μια έρευνα της McKenzie που λέει ότι οι νέοι ηλικίας 18-34 ετών έχουν 59% λιγότερες πιθανότητες να εγκαταλείψουν τη δουλειά τους % είναι υψηλότερο όταν η υβριδική εργασία είναι εισήχθη. Κρατήστε το t ως επιλογή.

οικονομικό πακέτο

Το κόστος ζωής στο Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να αυξάνεται, με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι άνθρωποι να ζουν από μισθό σε μισθό. Με τη στασιμότητα των μισθών και την εκτίναξη των τιμών των καυσίμων, πολλά νοικοκυριά δυσκολεύονται ολοένα και περισσότερο να διατηρήσουν τις αποταμιεύσεις τους για ένα μήνα. Ενώ το Gen Z θεωρείται συχνά ως λιγότερο οικονομικά κίνητρο από τις προηγούμενες γενιές, αυτές οι πραγματικότητες τους αναγκάζουν να νοικιάζουν ακριβά αντί να αγοράζουν – και υπάρχει αυξανόμενη δυσαρέσκεια για τους μισθούς που δεν είναι ανάλογοι με τη σκληρή δουλειά που καταβάλλεται.

Παρόλο που η αύξηση μισθού ή ωρομισθίου μπορεί να μην είναι βιώσιμη επιλογή για πολλές εταιρείες, η προσφορά οικονομικών προνομίων τους επιτρέπει να παραμείνουν ανταγωνιστικοί και να επικεντρωθούν στη διατήρηση. Τέτοιες προσφορές θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν εκπτώσεις σε σούπερ μάρκετ και πρόσβαση σε ποιοτικές οικονομικές συμβουλές. Το κλειδί για την ικανοποίηση από την εργασία είναι να δοθεί στους εργαζόμενους η ευκαιρία να κάνουν μακροπρόθεσμα σχέδια πέρα ​​από την επόμενη πληρωμή ενοικίου. Ευτυχώς υπηρεσίες όπως Επιβραβεύστε τα φασόλια στο My Staff Shop επιτρέπουν στους χρήστες να μεταφέρουν το εικονικό νόμισμα σε ένα ISA, ώστε να μπορούν εύκολα να επενδύσουν στο μέλλον τους.

Οι εργοδότες χρειάζεται όλο και περισσότερο να λαμβάνουν υπόψη αυτή την τάση όταν σχεδιάζουν τα πακέτα παροχών τους για να απευθύνονται σε όλους τους εργαζόμενους. Για να μείνετε μπροστά από τον ανταγωνισμό και να προσελκύσετε κορυφαία ταλέντα, αφιερώστε χρόνο για να προσαρμόσετε το πακέτο παροχών σας στις ανάγκες και τις επιθυμίες των υπαλλήλων σας. Επίσκεψη Το προσωπικό μου κατάστημα για να δείτε εάν η επίδειξη τους μπορεί να προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες για το πώς να βεβαιωθείτε ότι οι υπάλληλοί σας αισθάνονται ότι εκτιμούν.