Οι πωλήσεις ηλεκτρονικών αγορών πέφτουν στο χαμηλότερο επίπεδο από πριν από την πανδημία

Οι πωλήσεις ηλεκτρονικών αγορών πέφτουν στο χαμηλότερο επίπεδο από πριν από την πανδημία

June 11, 2023 0 By admin

Η κρίση κόστους ζωής έχει εμποδίσει την έκρηξη των πωλήσεων ηλεκτρονικών αγορών καθώς οι ψηφιακές πωλήσεις έπεσαν κατακόρυφα στα χαμηλότερα επίπεδά τους από πριν από την πανδημία.

Οι διαδικτυακές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 3,3% τον Μάιο, καθώς οι πελάτες δέχτηκαν πίεση να μειώσουν τον αριθμό των προϊόντων που αγοράζουν από ψηφιακά καταστήματα λιανικής όπως η Asos και η Amazon, σύμφωνα με στοιχεία της BDO.

Οι διαδικτυακές αγορές έχουν πολλαπλασιαστεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς τα lockdown σε εθνικό επίπεδο περιόρισαν το εμπόριο στους δρόμους.

Στοιχεία από το ONS αποκάλυψαν ότι τον Ιανουάριο του 2021, όταν το Ηνωμένο Βασίλειο βρισκόταν ακόμα στη μέση των διαφόρων lockdowns, οι διαδικτυακές πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο αντιπροσώπευαν το 35,2 τοις εκατό των συνολικών λιανικών πωλήσεων.

Ωστόσο, καθώς τα καταστήματα με τούβλα και κονιάματα έχουν ξαναρχίσει τις κανονικές συναλλαγές και η οικονομία παλεύει με υψηλό πληθωρισμό, η τάση φαίνεται να ισοπεδώνεται.

Με πολλούς Βρετανούς να αισθάνονται πίεση στα προσωπικά τους οικονομικά, φαίνεται ότι υποφέρουν και οι λιανοπωλητές σε μεγάλους δρόμους, με τις συνολικές πωλήσεις καταστημάτων να αυξάνονται μόλις 1,0 τοις εκατό για τον μήνα.

Η αγορά ειδών οικιακής χρήσης είχε τη χειρότερη απόδοση, καθώς οι συνολικές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 9,2% τον Μάιο, καθώς το κοινό δίσταζε να επενδύσει σε βελτιώσεις σπιτιού για να μειώσει το κόστος.

Καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι, ο τομέας της μόδας σημείωσε επίσης κακά αποτελέσματα για τρίτο συνεχόμενο μήνα, με τις συνολικές πωλήσεις να μειώνονται κατά 1,5% τον Μάιο από 27,6% ένα χρόνο νωρίτερα.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η βιομηχανία της μόδας έχει αρνητική αύξηση πωλήσεων εδώ και δύο χρόνια.

Η Sophie Michael, Επικεφαλής Λιανικής και Χονδρικής στην BDO LLP δήλωσε: «Αυτά τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά αποθαρρυντικά. Τα LFL είναι απόλυτη τιμή και ως εκ τούτου αυτοί οι αριθμοί υποδηλώνουν σημαντικές μειώσεις στον όγκο δεδομένων των υψηλών ρυθμών πληθωρισμού.

«Με τρεις επίσημες αργίες τον περασμένο μήνα και το γεγονός ότι η επισκεψιμότητα των πελατών έχει αυξηθεί σε σύγκριση με αυτήν την περίοδο πέρυσι, αυτά τα αποτελέσματα υπογραμμίζουν την τεράστια πίεση στα πορτοφόλια των καταναλωτών.

«Οι έμποροι λιανικής δεν ανταγωνίζονται μόνο μεταξύ τους, αλλά και με τις βιομηχανίες φιλοξενίας και αναψυχής για κάθε λίβρα διακριτικής δαπάνης. Η μείωση των διαδικτυακών πωλήσεων είναι επίσης απότομη και, εξαιρουμένων των μηνών που επλήγησαν από την πανδημία του Covid-19, κατέγραψε τα χειρότερα αποτελέσματα διαδικτυακών πωλήσεων ποτέ».