Οι τράπεζες καλούνται να υποστηρίξουν τη διεθνή επέκταση των ΜΜΕ καθώς το 70% εγκαταλείπει τα σχέδια στο εξωτερικό

Οι τράπεζες καλούνται να υποστηρίξουν τη διεθνή επέκταση των ΜΜΕ καθώς το 70% εγκαταλείπει τα σχέδια στο εξωτερικό

June 11, 2023 0 By admin

Σύμφωνα με ειδικούς του κλάδου από το Money 20/20, οι τράπεζες χρειάζονται καλύτερη συνεργασία με τις ΜΜΕ για να οδηγήσουν την οικονομική ανάπτυξη καθώς το 70% των εταιρειών έχουν εγκαταλείψει τα σχέδια επέκτασης στο εξωτερικό λόγω έλλειψης πόρων και υποστήριξης.

Σχεδόν τα τρία τέταρτα των ιδιοκτητών επιχειρήσεων αισθάνονται ότι οι τράπεζές τους προσφέρουν «πολύ περιορισμένη» διεθνή χρηματοοικονομική υποστήριξη, διαπίστωσε η μελέτη Έκθεση για την ενδυνάμωση των ΜΜΕ από τη χρηματοοικονομική εργαλειοθήκη HedgeFlows.

Ο Neh Thaker, Διευθύνων Σύμβουλος της Money 20/20 στο Άμστερνταμ, μιλά για το Money 20/20 ροές αντιστάθμισης, είπε: “Η αγορά των ΜΜΕ είναι ποικιλόμορφη και κατακερματισμένη, γεγονός που καθιστά δύσκολο το παραδοσιακό μοντέλο κάλυψης που παρέχεται από τράπεζες και άλλους παρόχους να κλιμακωθεί πέρα ​​από τις πληρωμές και τους λογαριασμούς ελέγχου.” Οι ΜΜΕ είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας και οι κινητήρες της καινοτομίας και της ανάπτυξης. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό οι τράπεζες να διαδραματίσουν βασικό ρόλο στη στήριξη των επιχειρήσεων, ειδικά όταν πρόκειται για το διεθνές εμπόριο».

“Οι ΜΜΕ ενδιαφέρονται για το εξωτερικό εμπόριο, το οποίο απαιτεί πρόσβαση στα σωστά χρηματοοικονομικά εργαλεία για την πρόληψη της απάτης, των συναλλαγματικών διακυμάνσεων και των κρυφών δαπανών, αλλά αυτές οι λύσεις μπορεί να είναι ακριβές.” Πολλές ΜΜΕ δεν μεγαλώνουν ποτέ για να μπορούν να αντέξουν οικονομικά τα σωστά εργαλεία ποτέ δεν γίνονται ανθεκτικές μεγάλες εταιρείες και τελικά πεθαίνουν άσκοπα. Αυτό οδηγεί σε διαίρεση μεταξύ μεγάλων και μικρών εταιρειών και συνεπώς σε μια θεμελιώδη αδικία. «Η γεφύρωση του χάσματος δίνοντας τη δυνατότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να σχεδιάζουν και να διαχειρίζονται τα οικονομικά τους για διεθνή επέκταση είναι βασικός μοχλός των ροών αντιστάθμισης κινδύνου», συνέχισε ο Thaker.

Η βρετανική κυβέρνηση αποκάλυψε ότι στις αρχές του 2022 ο συνολικός κύκλος εργασιών των ΜΜΕ υπολογιζόταν σε 2,1 τρισεκατομμύρια £, αντιπροσωπεύοντας το 51 τοις εκατό της οικονομίας.

Το Money 20/20, που πραγματοποιήθηκε στις 6-8 Ιουνίου στο Άμστερνταμ, καλωσόρισε περισσότερους από 7.500 συμμετέχοντες από περισσότερες από 2.300 εταιρείες για να συγκεντρώσει τους ηγέτες του κλάδου σε FinTech και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες για να συζητήσουν την καινοτομία του κλάδου και πώς οι εταιρείες επιταχύνουν την ανάπτυξη.

Στις 6 Ιουνίου, ο Neh Thaker και ο Alex Axentiev, Διευθύνοντες Σύμβουλοι της HedgeFlows, παρουσίασαν την ανάγκη για μια νέα προσέγγιση για λύσεις διαχείρισης διαθεσίμων και κινδύνου για εταιρείες που επιθυμούν να αναπτυχθούν διεθνώς.

Alex Axentiev, Διευθύνων Σύμβουλος της ροές αντιστάθμισηςΠροστέθηκε: «Το να κάνεις διεθνείς επιχειρήσεις μπορεί να είναι μια επικίνδυνη και αποθαρρυντική διαδικασία για τις ΜΜΕ και τις εταιρείες πρώιμου σταδίου και είναι ζωτικής σημασίας να έχουν πρόσβαση στους πόρους και την υποστήριξη για ευκολότερο οικονομικό σχεδιασμό, διαχείριση κινδύνου και αυτοματοποίηση AP/AR σε όλα τα νομίσματα».

Το HedgeFlows είναι μια εργαλειοθήκη χρηματοδότησης που επιτρέπει σε μικρότερες επιχειρήσεις να διαχειρίζονται όλα τα διεθνή οικονομικά τους σε μια πλατφόρμα αυτοεξυπηρέτησης. Από τη διαχείριση τιμολογίων και τις ομαλές πληρωμές μέχρι την κατάλληλη διαχείριση κινδύνου.