Ο Έλον Μασκ αποκαλύπτει το rebranding του Twitter σε X, αφαιρώντας το λογότυπο του μπλε πουλιού

Ο Έλον Μασκ αποκαλύπτει το rebranding του Twitter σε X, αφαιρώντας το λογότυπο του μπλε πουλιού

July 25, 2023 0 By admin

Το Twitter άλλαξε το σήμα και το λογότυπό του σε “Χ” από το διάσημο μπλε πουλί του.

Το νέο λευκό X σε μαύρο φόντο έχει αντικαταστήσει το μπλε πουλί στην έκδοση για υπολογιστές του κοινωνικού δικτύου, αλλά δεν έχει εμφανιστεί ακόμα στην εφαρμογή για κινητά.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του Twitter, Elon Musk, τα «tweets» αντικαθίστανται επίσης και οι αναρτήσεις σημειώνονται με «x».

Ο δισεκατομμυριούχος άλλαξε την εικόνα του προφίλ του με το νέο λογότυπο και πρόσθεσε το “X.com” στο βιογραφικό του στο Twitter.

Ο κ. Μασκ θέλει να δημιουργήσει μια «σούπερ εφαρμογή» που ονομάζεται X – το όραμά του για ένα νέο είδος πλατφόρμας μέσων κοινωνικής δικτύωσης για το οποίο μιλάει για τη δημιουργία εδώ και μήνες.

Την Κυριακή, ο δισεκατομμυριούχος είπε ότι θέλει να αλλάξει το λογότυπο του Twitter, γράφοντας στο Twitter, «Και σύντομα θα αποχαιρετήσουμε τη μάρκα Twitter και σιγά σιγά σε όλα τα πουλιά».

Στη συνέχεια μοιράστηκε μια εικόνα της νέας επωνυμίας X που προβάλλεται στην πλευρά των κεντρικών γραφείων του Twitter στο Σαν Φρανσίσκο.

Ο κ. Μασκ, ο οποίος άλλαξε το όνομα της εταιρείας σε X Corp, είπε ότι η αντικατάσταση «έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πολύ καιρό».

Δημοσίευσε μια εικόνα ενός X που τρεμοπαίζει στο Twitter και αργότερα απάντησε «ναι» σε μια ηχητική συνομιλία από το Twitter Spaces όταν ρωτήθηκε αν το λογότυπο του Twitter θα άλλαζε.

Η κ. Yaccarino έγραψε στην πλατφόρμα ότι το rebrand είναι μια συναρπαστική νέα ευκαιρία.

«Το Twitter έχει τρομερή επίδραση και άλλαξε τον τρόπο που επικοινωνούμε», είπε.

«Τώρα το X θα προχωρήσει ακόμη περισσότερο και θα μεταμορφώσει την παγκόσμια πλατεία της πόλης».

Το όνομα του πουλιού είναι Larry, και σύμφωνα με τον συνιδρυτή του Twitter, Biz Stone, το 2011, είναι ένας φόρος τιμής στον αστέρα του μπάσκετ και θρύλο των Boston Celtics, Larry Bird.

Οι άνθρωποι μπήκαν στο Twitter για να θρηνήσουν την απώλεια του λογότυπου, συμπεριλαμβανομένου του Martin Grasser, ο οποίος το σχεδίασε το 2012.

«Σήμερα αποχαιρετούμε αυτό το καταπληκτικό μπλε πουλί», είπε. Το tweet μοιράστηκε αργότερα ο Jack Dorsey, ο πιο διάσημος συνιδρυτής του Twitter.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση, ο εμπειρογνώμονας επωνυμίας Ian Humphris, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της Nokamo Consulting είπε: «Η ανατροπή του πουλιού στο διακριτικό λογότυπο του Twitter παραβιάζει οποιουσδήποτε κανόνες δικαιοσύνης;» Συνήθως ναι. Αλλά οι πολεμιστές του πληκτρολογίου που κουνάνε το “How Brands Grow” τους πρέπει να το δουν από την οπτική γωνία του Elon. Επί του παρόντος, η πλατφόρμα είναι ένα δισδιάστατο chat room με αιμορραγικό P&L, αλλά ο στόχος είναι να γίνει η επόμενη σούπερ εφαρμογή WeChat. Όταν προσγειώνετε έναν πύραυλο κάθετα, καταλαβαίνετε ότι μερικές φορές ελέγχετε την αγορά μέσω της επανάστασης και όχι της εξέλιξης».