Ο Έλον Μασκ κατηγορείται ότι οφείλει στο Twitter διακανονισμό 500 εκατομμυρίων δολαρίων

Ο Έλον Μασκ κατηγορείται ότι οφείλει στο Twitter διακανονισμό 500 εκατομμυρίων δολαρίων

July 13, 2023 0 By admin

Ένας πρώην επικεφαλής προσλήψεων στο Twitter κατηγόρησε την εταιρεία ότι δεν κατέβαλε περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια (385 εκατομμύρια λίρες) ως αποζημιώσεις απόλυσης σε πρώην υπαλλήλους της εταιρείας.

Η Courtney McMillian, η πρώην “Head of Total Rewards” του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης έκανε αυτόν τον ισχυρισμό σε μια ομαδική αγωγή.

Η καταγγελία αναφέρει ότι ο ιδιοκτήτης του Twitter, Έλον Μασκ, γνώριζε για το σχέδιο απόλυσης πριν απολύσει χιλιάδες υπαλλήλους.

Αλλά λέγεται ότι απέκρουσε το «κόστος».

Είναι η τελευταία από τις πολλές αγωγές που κατατέθηκαν κατά της εταιρείας σχετικά με τις μαζικές απολύσεις που ακολούθησαν την αγορά του Twitter από τον κ. Μασκ πέρυσι, 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με τη μήνυση, περίπου 6.000 άτομα επηρεάστηκαν τελικά από τις απολύσεις.

Στο πλαίσιο του σχεδίου απόλυσης του Twitter, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να λάβουν βασικό μισθό τουλάχιστον δύο μηνών ως αποζημίωση απόλυσης και εισφορά σε μετρητά στην ασφάλιση υγείας, μεταξύ άλλων παροχών, σύμφωνα με την αγωγή που κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο.

Όσοι κατείχαν ανώτερες θέσεις, συμπεριλαμβανομένης της κ. ΜακΜίλιαν, λάμβαναν βασικό μισθό έξι μηνών συν μια εβδομάδα για κάθε πλήρες έτος εργασιακής εμπειρίας ως αποζημίωση απόλυσης, ανέφερε.

Όμως οι εργαζόμενοι έπαιρναν «το πολύ» τρεις μήνες μετά την απόλυσή τους. Αυτό περιελάμβανε αποζημίωση απόλυσης ενός μήνα και μισθό δύο μηνών για τη συμμόρφωση με έναν νόμο των ΗΠΑ που αποσκοπούσε στην ειδοποίηση των εργαζομένων για απολύσεις, ανέφερε η καταγγελία.

Αυτό ήταν ένα «κλάσμα» των 500 εκατομμυρίων δολαρίων που δικαιούνταν οι εργαζόμενοι, είπε.

Το Twitter, το οποίο δεν έχει πλέον τμήμα δημοσίων σχέσεων, δεν σχολίασε.

Ο κ. Μασκ είπε τον Νοέμβριο μετά από έναν γύρο μαζικών απολύσεων ότι οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν τρεις μήνες, «50% περισσότερο από ό,τι απαιτεί ο νόμος».

Η καταγγελία κατηγορούσε τον κ. Μασκ ότι εξαπάτησε τους υπαλλήλους σχετικά με το εάν η εταιρεία θα συμμορφωνόταν με το σχέδιο, με αποτέλεσμα ορισμένοι να παραμείνουν στην εταιρεία περισσότερο από ό,τι θα έκαναν διαφορετικά.

«Ο Μασκ διαβεβαίωσε πρώτα τους υπαλλήλους του ότι υπό την ηγεσία του, το Twitter θα συνεχίσει να συμμορφώνεται με το σχέδιο απόλυσης», δήλωσε η Κέιτ Μούετινγκ, δικηγόρος του Σάνφορντ Χάισλερ Σαρπ που εκπροσωπεί την κ. ΜακΜίλιαν.

«Προφανώς έδωσε αυτές τις υποσχέσεις με την κατανόηση ότι ήταν απαραίτητες για να αποτραπούν μαζικές παραιτήσεις που θα έθεταν σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα της συγχώνευσης και τη ζωτικότητα του ίδιου του Twitter», πρόσθεσε.