Ο αντίπαλος του κατόχου του Instagram στο Twitter, Threads, συγκεντρώνει 5 εκατομμύρια χρήστες τις πρώτες του ώρες

Ο αντίπαλος του κατόχου του Instagram στο Twitter, Threads, συγκεντρώνει 5 εκατομμύρια χρήστες τις πρώτες του ώρες

July 8, 2023 0 By admin

Ο ανταγωνιστής της Meta στο Twitter, Threads, είδε πέντε εκατομμύρια εγγραφές στις πρώτες τέσσερις ώρες λειτουργίας της, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο Mark Zuckerberg, καθώς η εταιρεία επιδιώκει να κυνηγήσει τους χρήστες της προβληματικής πλατφόρμας του Elon Musk προσφέροντας μεγαλύτερες αναρτήσεις και μια χούφτα υποστηρικτών διασημοτήτων — και μεγάλη ομοιότητα στον ανταγωνιστή της.

Ο ιδιοκτήτης του Facebook και του Instagram έκανε το ντεμπούτο της εφαρμογής από τις 3 μ.μ. έως τις 7 μ.μ. EDT στις ΗΠΑ και τα μεσάνυχτα στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθιστώντας την ελεύθερα διαθέσιμη σε 100 χώρες στα καταστήματα εφαρμογών της Apple και της Google, παρά τις ρυθμιστικές ανησυχίες ότι δεν θα είναι διαθέσιμες στο ΕΕ.

Επωνυμίες όπως το Billboard, το HBO, το NPR και το Netflix, ακόμα και εμείς εδώ σε αυτό επιχειρηματικά θέματα Οι λογαριασμοί δημιουργήθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά από την κυκλοφορία. Ο Meta είπε ότι οι πρώτοι υποστηρικτές των διασημοτήτων ήταν η Shakira και ο Gordon Ramsay. Μια πρόσφατη αναφορά έδειξε ότι η Oprah Winfrey και ο Δαλάι Λάμα είχαν επίσης προσεγγιστεί.

Οι χρήστες του νήματος χρειάζονται έναν λογαριασμό Instagram για να συνδεθούν. Μόλις εγγραφούν, θα μπορούν να ακολουθούν τους ίδιους λογαριασμούς που ακολουθούν στο Instagram, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν εγγραφεί στη νέα εφαρμογή.

Η εφαρμογή μοιάζει πολύ με το Twitter, αν και κάποια διατύπωση έχει αλλάξει, με τα retweets να ονομάζονται “reposts” και τα tweets να ονομάζονται “threads”. Η Meta δεν ήταν αντίθετη με την αντιγραφή ανταγωνιστικών προϊόντων στο παρελθόν, συμπεριλαμβανομένης της κυκλοφορίας του 2020 της λειτουργίας Reels του Instagram, γνωστής για την ομοιότητά της με τα σύντομα βίντεο του TikTok.

Οι αναρτήσεις σε νήματα μπορεί να έχουν μήκος 500 χαρακτήρες, σε σύγκριση με 280 για τους περισσότερους χρήστες του Twitter και μπορούν να αναρτηθούν βίντεο διάρκειας έως πέντε λεπτών, ενώ μια ανάρτηση μπορεί να κοινοποιηθεί ως σύνδεσμος σε άλλες πλατφόρμες. Οι χρήστες μπορούν να καταργήσουν την παρακολούθηση, να αποκλείσουν, να περιορίσουν ή να αναφέρουν άλλους. Οι χρήστες μπορούν επίσης να φιλτράρουν απαντήσεις που περιέχουν συγκεκριμένες λέξεις.

Η Meta ξεκίνησε να κυκλοφορεί εν μέσω μιας άλλης ταραχώδους περιόδου στο Twitter, η οποία επέβαλε περιορισμούς στην προβολή tweets το Σαββατοκύριακο, εν μέρει λόγω της συλλογής δεδομένων από εταιρείες που αναπτύσσουν μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης.

Σε επόμενες αναρτήσεις του Threads, ο Zuckerberg αντιμετώπισε αυτές τις προκλήσεις. «Νομίζω ότι πρέπει να υπάρχει μια εφαρμογή για δημόσιες συνομιλίες με περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους. Το Twitter είχε την ευκαιρία αλλά δεν τα κατάφερε. Ας ελπίσουμε ότι θα το κάνουμε», έγραψε.

Οι αντιδράσεις στο ντεμπούτο της Τετάρτης κυμαίνονταν από επιφυλακτικότητα έως ενθουσιασμό. Πολλοί επαίνεσαν την ευκολία χρήσης και κάποιοι θεώρησαν ότι ο Έλον Μασκ πρέπει να ανησυχεί. Άλλοι τόνισαν ότι η ταχεία ενσωμάτωση της εφαρμογής με το Instagram δείχνει πόσο ισχυρό έχει γίνει το Meta. Κατά ειρωνικό τρόπο, μεγάλο μέρος της συζήτησης έγινε στο Twitter, όπου το hashtag «νήματα» ήταν trend της Τετάρτης το βράδυ.

Η είδηση ​​της επερχόμενης αποκάλυψης Threads του Zuckerberg είχε οδηγήσει στον ιδρυτή του Facebook και τον Musk να φαίνεται να συμφωνούν σε μια διαμάχη σε κλουβί για το θέμα, αν και δεν έχει οριστεί ακόμη ημερομηνία για την απίθανη σύγκρουση.

Ο Meta περιέγραψε το Threads ως έναν “νέο, ξεχωριστό χώρο για ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο και δημόσιες συνομιλίες” που στοχεύει “να λάβει ό,τι κάνει καλύτερα το Instagram και να το επεκτείνει σε κείμενο για να δημιουργήσει έναν θετικό και δημιουργικό χώρο.” για να εκφράσετε τις ιδέες σας. Το Twitter έχει βάση χρηστών άνω των 250 εκατομμυρίων, ενώ το Instagram φέρεται να έχει 2 δισεκατομμύρια χρήστες.

Η Meta είπε ότι η εφαρμογή θα είναι επίσης παρόμοια με τους ανταγωνιστές του Twitter, όπως το Mastodon, το οποίο είναι χτισμένο σε μια αποκεντρωμένη πλατφόρμα που θα επιτρέπει τη μεταφορά λογαριασμών σε άλλες υπηρεσίες. Είπε: «Εργαζόμαστε για να κάνουμε τα Threads συμβατά με τα ανοιχτά, διαλειτουργικά κοινωνικά δίκτυα που πιστεύουμε ότι μπορούν να διαμορφώσουν το μέλλον του Διαδικτύου».

Η Meta είπε ότι σκοπεύει να κάνει τα Threads συμβατά με το ActivityPub, μια τεχνολογία που επίσης βρίσκεται πίσω από το Mastodon που επιτρέπει τη διαλειτουργικότητα των κοινωνικών δικτύων, η οποία θα επιτρέπει στους χρήστες του Threads να μεταφέρουν τους λογαριασμούς και τους ακόλουθούς τους σε άλλες εφαρμογές που υποστηρίζονται από το ActivityPub.

Η Meta είπε ότι οι χρήστες θα μπορούσαν να σταματήσουν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή Threads και να μεταφέρουν το περιεχόμενό τους σε άλλη υπηρεσία που χρησιμοποιεί την ίδια υποκείμενη τεχνολογία — όπως το Mastodon. “Το όραμά μας είναι τα άτομα που χρησιμοποιούν συμβατές εφαρμογές να μπορούν να ακολουθούν και να αλληλεπιδρούν με άτομα στο Threads χωρίς να έχουν λογαριασμό Threads και αντίστροφα, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή διαφορετικών και συνδεδεμένων δικτύων.” Η Mastodon επιτρέπει στη Meta να δημιουργήσει μίνι κοινότητες με τα δικά τους κοινοτικά πρότυπα και τις κατευθυντήριες γραμμές εποπτείας.

Επί του παρόντος, η κύρια ροή είναι ένας συνδυασμός περιεχομένου που ακολουθούν οι χρήστες και περιεχομένου που προτείνεται από τον αλγόριθμο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν σχέδια να περιοριστεί αυτό στα άτομα που ακολουθούν. Οι άνθρωποι θα κρατήσουν τα ονόματα χρήστη τους από το Instagram, μειώνοντας τις πιθανότητες να κάνουν κατάχρηση ονομάτων χρήστη υψηλού προφίλ.

Έχοντας επίγνωση των επικρίσεων για την ασφάλεια των παιδιών από πολιτικούς και ακτιβιστές στην πλατφόρμα της, η Meta εκχωρεί σε κάθε χρήστη του UK Threads κάτω των 18 ετών ένα ιδιωτικό προφίλ από προεπιλογή, το οποίο μπορούν να προβληθούν μόνο από εκείνους στους οποίους ο χρήστης συναινεί.

Ο Mike Proulx, διευθυντής έρευνας στην εταιρεία αναλύσεων Forrester, είπε ότι το Threads είναι μια «άλλη» προσπάθεια αντιγραφής, αλλά κυκλοφόρησε σε μια εποχή «μεγαλύτερης απογοήτευσης στο Twitter», παρόλο που η αγορά για το ανταγωνιστικό Twitter ήταν ήδη γεμάτη εναλλακτικές λύσεις όπως Hive, Bluesky και Mastodon . «Αυτό είναι απλώς για να χωρίσει τη βάση χρηστών του Twitter που αναζητά εναλλακτικές λύσεις», είπε.