Ο επικεφαλής της εταιρείας ύδρευσης κατηγορεί τους εργαζόμενους στο σπίτι για την απαγόρευση των σωλήνων

Ο επικεφαλής της εταιρείας ύδρευσης κατηγορεί τους εργαζόμενους στο σπίτι για την απαγόρευση των σωλήνων

June 25, 2023 0 By admin

Ένα αφεντικό μιας εταιρείας ύδρευσης κατηγόρησε τους ανθρώπους που εργάζονται από το σπίτι για μια νέα απαγόρευση σωλήνων.

Το South East Water θα επιβάλει την πρώτη απαγόρευση της γραμμής σωλήνα του καλοκαιριού από τη Δευτέρα, επηρεάζοντας περισσότερα από δύο εκατομμύρια σπίτια και επιχειρήσεις στο Κεντ και το Σάσεξ.

Ο διευθύνων σύμβουλός της, Ντέιβιντ Χίντον, ανέφερε σε επιστολή προς τους πελάτες ότι η εργασία από το σπίτι μετά την πανδημία ήταν ένας «βασικός παράγοντας» στην απαγόρευση, καθώς «έχει αυξήσει τις ανάγκες για πόσιμο νερό».

Έγραψε: «Τα τελευταία τρία χρόνια υπήρξε μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο χρήσης του πόσιμου νερού στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

«Η αύξηση της εργασίας από το σπίτι αύξησε τις απαιτήσεις σε πόσιμο νερό στις πόλεις που επισκέπτονται τις μετακινήσεις τους κατά περίπου 20% μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και έχει θέσει σε δοκιμασία την υπάρχουσα υποδομή μας».

Ο κ. Hinton κατηγόρησε επίσης την έλλειψη βροχοπτώσεων από τον Απρίλιο για την έλλειψη νερού, επικαλούμενος ένα πρόσφατο καύσωνα που λέει ότι οδήγησε σε αύξηση της ζήτησης για πόσιμο νερό.

«Η δεξαμενή μας και τα υπόγεια ύδατα ακατέργαστου νερού, τα οποία είναι σημαντικά για την παροχή νερού αλλά δεν είναι ακόμη έτοιμα για χρήση, είναι σε καλή κατάσταση. Ωστόσο, η ζήτηση για επεξεργασμένο νερό της βρύσης, το οποίο απαιτεί χρόνο για την επεξεργασία και την παράδοση, ήταν μεγαλύτερη από ό,τι μπορούσαμε να καλύψουμε», είπε.

«Την περασμένη εβδομάδα έπρεπε να βρίσκουμε νερό κάθε μέρα για να τροφοδοτούμε το ισοδύναμο τεσσάρων άλλων πόλεων στο μέγεθος του Maidstone ή του Eastbourne».

Ο Γκρεγκ Κλαρκ, ο συντηρητικός βουλευτής του Τάνμπριτζ Γουέλς, είπε στους Times: «Η μόνη σου δουλειά είναι να παρέχεις πόσιμο νερό».

«Αλλά στην εκλογική μου περιφέρεια έχουν ξεμείνει από νερό δύο φορές μέσα σε έξι μήνες – μία λίγο πριν από τα Χριστούγεννα όταν είχαμε ένα κρύο και τώρα μετά από έναν μικρό και όχι εξαιρετικό καύσωνα.

«Αυτό που περιγράφουν σε σχέση με τους ανθρώπους που εργάζονται από το σπίτι δεν είναι καθόλου συγκεκριμένο σε αυτόν τον χώρο.

«Εδώ και αρκετό καιρό υπάρχει μια τάση να δουλεύουμε περισσότερο από το σπίτι. Μια εταιρεία ύδρευσης θα πρέπει να είναι σε θέση να προβλέψει και να ανταποκριθεί σε αυτό».

Μια εκπρόσωπος της ρυθμιστικής αρχής νερού Ofwat δήλωσε: «Η South East Water πρέπει να κάνει καλύτερη δουλειά στην πρόβλεψη και τη διαχείριση λειτουργικών ζητημάτων, να βοηθά τους πελάτες και να τους μιλάει για το τι συμβαίνει και γιατί».

«Οι πελάτες θα αναρωτιούνται γιατί η ύδρευσή τους πλήττεται από τις καιρικές συνθήκες για δεύτερη φορά μέσα σε έξι μήνες».

Ο Steve Andrews, επικεφαλής της διαχείρισης υπηρεσιών της South East Water, υπερασπίστηκε την απαγόρευση, λέγοντας ότι “τέθηκε σε εφαρμογή για να διασφαλιστεί ότι μπορούμε να παρέχουμε συνεχή παροχή πόσιμου νερού σε όλους τους πελάτες μας”.

Και πρόσθεσε: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους πελάτες μας που προσέχουν την κατανάλωση νερού και τους υπενθυμίζουμε να συνεχίσουν να είναι σοφοί για το νερό αυτό το Σαββατοκύριακο».