Ο ιδιοκτήτης του ChatGPT OpenAI ανοίγει το πρώτο γραφείο στο εξωτερικό στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ο ιδιοκτήτης του ChatGPT OpenAI ανοίγει το πρώτο γραφείο στο εξωτερικό στο Ηνωμένο Βασίλειο

June 29, 2023 0 By admin

Η αμερικανική εταιρεία πίσω από το ChatGPT ανακοίνωσε ότι το πρώτο της διεθνές γραφείο θα έχει έδρα στο Λονδίνο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της OpenAI, Sam Altman, δήλωσε ότι η κίνηση είναι μια «ευκαιρία για να προσελκύσουμε ταλέντα παγκόσμιας κλάσης».

Αυτό έρχεται αφού επέκρινε τον προτεινόμενο νόμο της ΕΕ που ρυθμίζει την τεχνητή νοημοσύνη (AI), ο οποίος θα απαιτούσε από τις εταιρείες να αποκαλύπτουν το περιεχόμενο που χρησιμοποιείται για την εκπαίδευση των συστημάτων τους.

Το Ηνωμένο Βασίλειο, εν τω μεταξύ, σχεδιάζει αυτό που “υπέρ της καινοτομίας” Κανονισμός λειτουργίας.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επεκτείνουμε το αποτύπωμά μας στην έρευνα και την ανάπτυξη στο Λονδίνο, μια πόλη παγκοσμίως γνωστή για την πλούσια κουλτούρα και την εξαιρετική δεξαμενή ταλέντων της», δήλωσε η Diane Yoon, Αντιπρόεδρος του OpenAI. «Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε δυναμικές ομάδες στην έρευνα». [and] Μηχανική… για να αυξήσουμε τις προσπάθειές μας για τη δημιουργία και την προώθηση ασφαλέστερης τεχνητής νοημοσύνης.”

Όταν το ChatGPT κυκλοφόρησε τον περασμένο Νοέμβριο, η ικανότητα του chatbot να παρέχει ανθρώπινες απαντήσεις σε ερωτήσεις πυροδότησε έντονο παγκόσμιο ενδιαφέρον για τα τελευταία προϊόντα που λειτουργούν με τεχνητή νοημοσύνη.

Προκάλεσε επίσης συζήτηση σχετικά με το ποιες απειλές μπορεί να συνιστά η τεχνητή νοημοσύνη – και ποια ρύθμιση απαιτείται για τον μετριασμό αυτών των κινδύνων.

Σε μια εκδήλωση στο University College του Λονδίνου τον Μάιο, ο κ. Άλτμαν είπε ότι πιστεύει ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να μειώσει την ανισότητα.

Ο Πρωθυπουργός Rishi Sunak είπε στην εκδήλωση ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να «αλλάξει την ανθρωπότητα προς το καλύτερο» και «θα μπορούσε να προσφέρει καλύτερα αποτελέσματα για το κοινό του Ηνωμένου Βασιλείου, με ευκαιρίες βελτίωσης των δημόσιων υπηρεσιών σε διάφορους τομείς».

Το ChatGPT έχει αποδειχθεί αμφιλεγόμενο απαγορεύτηκε προσωρινά στην Ιταλία πριν αποκατασταθεί τον Απρίλιο του 2023.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου λέει ότι έχει επενδύσει 2,5 δισεκατομμύρια £ στην τεχνητή νοημοσύνη από το 2014.

Σχολιάζοντας την είδηση, η Υπουργός Επιστήμης, Καινοτομίας και Τεχνολογίας Chloe Smith δήλωσε: «Η απόφαση του OpenAI να επεκταθεί στο Λονδίνο ως το πρώτο διεθνές γραφείο του είναι μια περαιτέρω ψήφος εμπιστοσύνης στο Ηνωμένο Βασίλειο ως ισχυρό κέντρο τεχνητής νοημοσύνης και, με τα ίδια τα λόγια του OpenAI, για το ζωντανό τεχνολογικό μας οικοσύστημα και το εξαιρετικό ταλέντο μας.

«Ο τομέας της τεχνητής νοημοσύνης μας απασχολεί ήδη περισσότερους από 50.000 ανθρώπους σε όλη τη χώρα και θα συνεχίσουμε να προωθούμε μια προσέγγιση που δημιουργεί ευκαιρίες και εδραιώνει τη θέση μας ως παγκόσμιος προορισμός για τεχνητή νοημοσύνη».