Ο ρόλος των εμπορικών κέντρων στη δημιουργία κοινοτήτων και τη διαμόρφωση αστικών περιοχών

Ο ρόλος των εμπορικών κέντρων στη δημιουργία κοινοτήτων και τη διαμόρφωση αστικών περιοχών

June 30, 2023 0 By admin

Τα εμπορικά κέντρα είναι πολύ περισσότερα από ένα μέρος για να αγοράσετε μια νέα στολή ή ένα δώρο γενεθλίων για ένα αγαπημένο σας πρόσωπο. Τα τελευταία χρόνια, έχουν εξελιχθεί σε έναν συναρπαστικό κοινωνικό κόμβο που εξυπηρετεί την ενδυνάμωση των κοινοτήτων και τη διαμόρφωση αστικών χώρων.

Οι διαδικτυακές αγορές συνεχίζουν να αυξάνονται μετά την πανδημία, πράγμα που σημαίνει ότι δεν ήταν ποτέ πιο σημαντικό για αυτά τα συγκροτήματα να συνεχίσουν να διαφοροποιούνται από τους διαδικτυακούς λιανοπωλητές και να εδραιώνουν τη θέση τους στην κοινωνία.

Υπάρχουν περίπου 528 εμπορικά κέντρα σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο που πρέπει να παραμείνουν επίκαιρα στην ψηφιακή εποχή.

Αυτό που κάνει τα εμπορικά κέντρα τόσο ευκαιριακά για τα εμπορικά σήματα και τις κοινότητες είναι η διαφορετική απόδοση. Από μεμονωμένους αγοραστές έως νεαρές οικογένειες που αναζητούν διασκέδαση. οι έφηβοι που κάνουν παρέα και κάνουν δουλειές με τους millennials.

Ο Jade Wilkie, Διευθυντής μάρκετινγκ στο The Forge Shopping Centre με έδρα τη Γλασκώβη, εξετάζει πώς τα εμπορικά κέντρα διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στο να βοηθήσουν τις κοινότητες να ευδοκιμήσουν.

εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε εμπορικά κέντρα σε πολλές πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου. Η φύση των εκδηλώσεων μπορεί να ποικίλλει πολύ, αλλά τα περισσότερα έχουν σχεδιαστεί για να εκπαιδεύουν ή να ψυχαγωγούν το κοινό.

Αυτές οι περιπτώσεις δίνουν στους ντόπιους την ευκαιρία να γνωρίσουν νέα άτομα και να διασκεδάσουν από μια βολική τοποθεσία. Προσφέρουν ένα καλό διάλειμμα από τα ψώνια, τις δουλειές του τρεξίματος ή απλώς να κάνουν κάτι το απόγευμα του Σαββάτου.

Καθώς η κρίση του κόστους ζωής βαθαίνει, όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν τοπικές, φιλικές προς τον προϋπολογισμό δραστηριότητες που δεν προσφέρουν ούτε διασκέδαση ούτε γεγονότα.

Πολλές εκδηλώσεις σε εμπορικά κέντρα είναι είτε δωρεάν είτε σημαντικά φθηνότερες από ό,τι αν γίνονταν σε ανεξάρτητο χώρο.

Αν και μπορεί να μην αποκομίζουν πολλά οφέλη από αυτές τις εκδηλώσεις, τα εμπορικά κέντρα μπορούν ακόμα να επωφεληθούν από την απόκτηση δεδομένων καταναλωτών, την αύξηση της ευαισθητοποίησης του κέντρου, την παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την αύξηση της αφοσίωσης των πελατών.

ευκαιρίες εργασίας

Η ύπαρξη ενός εμπορικού κέντρου σε μια πόλη σημαίνει συνεπείς, σημαντικές ευκαιρίες απασχόλησης για την τοπική κοινωνία. Και υπάρχουν αρκετά εμπορικά κέντρα ανά περιοχή!

Ας πάρουμε ως παράδειγμα το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο του Ηνωμένου Βασιλείου. Το Westfield London καλύπτει μια έκταση 150.000 m² (1.615 m ft²), περίπου στο μέγεθος περίπου 30 γηπέδων ποδοσφαίρου. Υπάρχουν 255 καταστήματα στην περιοχή, όλα απαιτούν τοπικό προσωπικό για να λειτουργήσει.

Επιπλέον, υπάρχουν και άλλες ευκαιρίες απασχόλησης πέρα ​​από το λιανικό εμπόριο. Τα επιτυχημένα εμπορικά κέντρα χρειάζονται φύλακες, διαχειριστές εγκαταστάσεων, ομάδες μάρκετινγκ, καθαριστές και πολλά άλλα.

Αυτές οι ευκαιρίες απασχόλησης μπορούν να εξυπηρετήσουν τις κοινότητες με μια προφανή έννοια, παρέχοντας θέσεις εργασίας ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να αντέξουν οικονομικά τη στέγαση, τα τρόφιμα και τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, αλλά και δίνοντάς τους την ευκαιρία να εξερευνήσουν διαφορετικούς δρόμους σταδιοδρομίας. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη νέα γενιά.

Ο Jade είπε: «Οποιοσδήποτε στη Γλασκώβη θα γνωρίζει ήδη πόσο σημαντική είναι η κοινότητα για εμάς εδώ στο The Forge. Κάνουμε πάντα το καλύτερο δυνατό για να υποστηρίξουμε τους ντόπιους, τις τοπικές επιχειρήσεις και τις τοπικές φιλανθρωπικές οργανώσεις, καθώς αναγνωρίζουμε ότι οι καιροί είναι απίστευτα δύσκολοι αυτή τη στιγμή και χρειάζονται πρόσθετες ευκαιρίες.

«Τα εμπορικά κέντρα έχουν την ευθύνη να υποστηρίζουν τις γειτονιές τους με όποιον τρόπο μπορούν, είτε μέσω απασχόλησης είτε μέσω εκδηλώσεων, και αυτό το καθήκον δεν μπορεί να αποφευχθεί».

αναψυχής και φιλοξενίας

Τα περισσότερα κέντρα έχουν πλέον προσφορές που ξεπερνούν τα καταστήματα και τις εκδηλώσεις. Πιθανότατα θα βρείτε μια συναρπαστική συνοικία παμπ και εστιατορίων ανάμεσα σε όλα τα καταστήματα ή τουλάχιστον μερικά καταστήματα γρήγορου φαγητού.

Αυτό ενισχύει τη θέση ενός εμπορικού κέντρου στην κοινωνία, καθώς προσφέρει κάτι που οι διαδικτυακοί λιανοπωλητές δεν μπορούν…

Μια ευκαιρία να συναντηθείτε με την οικογένεια ή τους φίλους σας για μια μπουκιά για φαγητό ή για ανεφοδιασμό με καύσιμα εν μέσω ενός πολυσύχναστου ξεφαντώματος για ψώνια.

Στον τομέα της αναψυχής ισχύουν τα εξής: όσο μεγαλύτερο είναι το εμπορικό κέντρο, τόσο πιο διαφοροποιημένη είναι η γκάμα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, σε ένα από αυτά τα συγκροτήματα θα υπάρχει συνδεδεμένος κινηματογράφος, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, στους καταναλωτές μπορεί να προσφέρονται επίσης αίθουσες μπόουλινγκ, στοές ψυχαγωγίας και γήπεδα μινιατούρα γκολφ.

Αυτές οι ευκαιρίες προσφέρουν σε οικογένειες και εφήβους επιλογές ψυχαγωγίας που ξεπερνούν τις κονσόλες παιχνιδιών και τις εφαρμογές κοινωνικών μέσων. Όπως μας προειδοποιούν συχνά, η υπερβολική χρήση της τεχνολογίας μπορεί να διαταράξει τις σχέσεις και να αποτρέψει την ανάπτυξη σημαντικών δεξιοτήτων σχέσεων και επικοινωνίας.

Οι κοινότητες χρειάζονται ποικίλες, προσιτές και το πιο σημαντικό, φυσικές επιλογές όσον αφορά την οργάνωση κοινωνικών συγκεντρώσεων και οικογενειακών εκδρομών. Τα εμπορικά κέντρα προσφέρουν αυτό ακριβώς που ενισχύει τη θέση τους σε πόλεις και μητροπολιτικές περιοχές.

Επιχείρηση

Τα εμπορικά κέντρα διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στη στήριξη της τοπικής οικονομίας και όχι μόνο μέσω των ευκαιριών απασχόλησης που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Με κάθε σύμπλεγμα, δημιουργείται σημαντική αξία στην αλυσίδα εφοδιασμού των κατασκευών μέσω άμεσων επιπτώσεων, έμμεσων επιπτώσεων και επαγόμενων επιπτώσεων. Αυτό σημαίνει ότι ένα εμπορικό κέντρο έχει ήδη συνεισφέρει στην οικονομία πριν καν ανοίξει τις πόρτες του.

Η ύπαρξη εμπορικών κέντρων οδηγεί σε τοπικές εισφορές φόρου εισοδήματος, εξοικονόμηση κρατικού κόστους, ξένες επενδύσεις και πρόσθετη ανάπτυξη.

Με απλά λόγια, μια ισχυρή οικονομία σημαίνει καλύτερο βιοτικό επίπεδο, γι’ αυτό είναι προς το συμφέρον κάθε κοινότητας να διασφαλίσει ότι η δική της είναι όσο το δυνατόν πιο σταθερή.

Τα εμπορικά κέντρα δεν μπορούν να το κάνουν αυτό μόνα τους

Ενώ τα εμπορικά κέντρα διαδραματίζουν τόσο ζωτικό ρόλο στις κοινότητές μας, δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ευθύνες τους χωρίς εμάς, τους καταναλωτές.

Αυτές οι περιοχές βασίζονται στους ανθρώπους που επισκέπτονται τα κέντρα, κάνουν αγορές σε καταστήματα και συμμετέχουν σε δραστηριότητες και εκδηλώσεις. Χωρίς αυτή την υποστήριξη, δεν μπορούν να συνεχίσουν να υποστηρίζουν την κοινότητα με τον απίστευτο τρόπο που κάνουν αυτή τη στιγμή.

Θα πρέπει να έχετε κατά νου αυτήν τη σκέψη την επόμενη φορά που θα επισκεφτείτε έναν ιστότοπο για να κάνετε μια αγορά ή να προγραμματίσετε την επόμενη διασκεδαστική σας μέρα με την οικογένεια ή τους φίλους σας.

Τα εμπορικά κέντρα διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση μιας υγιούς και χαρούμενης κοινότητας, ειδικά στις αστικές περιοχές. Ας τους βοηθήσουμε να μας βοηθήσουν.